Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (25)
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mmamita/Mmamita.jpg)
Mmamita spune:
Aaaa, si eu astazi incep saptamana 22, deci am 21 + si prin urmare e prima zi din luna a6a ( conform doctorului meu si graficului mai sus amintit).
Si inca o precizare - exista o mica neintelegere de asemenea in legatura cu lunile - cate luni ai? sau ''in ce luna esti?'' - sunt doua chestiuni diferite - de ex. eu am 5 luni(implinite), dar sunt in luna a 6a.
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2, ... in luna a 6a (21+) :)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Anitta_O Mmamita, la cioco de casa nu se poate pune unt in loc de margarina? N-am mai mancat margarina de peste 10 ani (decat poate in prajituri de cofetarie sau in mancaruri necontrolate de mine), iar frigiderul meu habar n-are ce moaca are margarina. ![]() Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 20+ |
Anitta, sincer daca nu scriai de margarina nu-mi dadeam seama - si pentru mine margarina inseamna unt de ani de zile, n-am bagat de seama
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2,
![](fetita.gif)
![](images/user_woman.png)
Dannonninno spune:
Seara buna, burtici vorbaretze! Lipseste omu' o zi si POC! cateva pagini noi
Mai fetelor, nu prea le-am avut io cu dulciurile pana acum dar....mooooooooooooooooama, mi-ati facut o poftaaaaaa cu prajiturile voastre
. Dar sunt pe langa rau cu bucatareala, o astept pe mama la sfarsitul saptamanii sa-i prezint spre...coacere
retetele voastre
Dana, 23+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
buna seara,
am intrat sa va salut si sa va spun ca am vorbit cu amica din bucuresti de care am aflat ca e insarcinata la inc lunii ianuarie si azi a fost si ea la morfo si era super mega entuziasmata, a vazut toate detaliile legate de bebe
si mi-a mai spus ca a stiut ca e baiat de la inceput, ca asa si-a facut testul de sarcina, pentru ca a avut un feeling si un vis ca are un baiat pe nume matei
si s-a adeverit la cateva zile cand a repetat testul.
aever si sotul meu e anticostum, mai poarta cate unn sacou asa la blug, dar camasile si costumele nu se leaga de el.
in schimb la cununie nu a avut incotro, la civila a fost cum i-a placut lui, dar s-au luat amandoi nasii de el si a doua zi si-a luat pantaloni negri, de costum, ca avea deja un sacou, tot pe negru si s-a potrivit.
ma bucur ca sotul tau a fost mai deschis si a cumparat un costum complet si pe gustul lui, dar si al tau.
in rest, maine vine sotul la mine ca eu nu am mai plecat din eforie, desi miercuri aveam in sfarsit programarea la medic. dar s-a ivit sa aiba niste inregistrari in ct si daca tot sunt aici il astept si plecam impreuna in buc, la sf sapt.
am copiat si eu reteta lu mamita, de cioco, ca pare facila, nu imi place bucatareala, cu atat mai putin patiseria
daca la mancare ma mai aventurez din joi in pasti sa incerc o reteta noua, la patiserie nu ma bagla burticute si mamicute, o seara frumoasa si calduroasa.
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/virgiL/virgiL.jpg)
virgiL spune:
Hop si eu de la treaba!Am si mancat ca eram rupta de foame si v-am si rasfoit in fuga,dar ma intorc sa aprofundez...Si la noi e frig de crapa pietrele...Ma bucur ca nu au aparut probleme deosebite ci ne ”distram” doar cu ale noastre griji obisnuite.
MAMITA,pai acolo scrie foarte clar(pe baby2 see.com)ca o luna de sarcina=4,4 saptamani calendaristice.Asta inseamna ca in ziua in care implinesti 22 de saptamani (5 ori 4,4=22)ai implinit 5 luni.Deci teoretic in prima zi din saptamana 23 intri in 6luni(pe care le vei fi implinit la 26,4 saptamani).Asta e formula pe care o folosesc si eu in calculul lunilor de sarcina.Si mai e una la fel de buna:scazi 2 (cele 2 sapt dintre ultima menstruatie si data posibila a conceptiei)din nr saptamanilor de sarcina si apoi imparti la 4.(deci 22 sapt-2=20,20:4=5 luni implinite)
M-ati spart iar cu papicile si dulciurile...da mort -copt maine ma duc sa iau lapte praf sa fac ciocolata
Eu am facut ieri supa de creveti si salata de paste(penne)cu ton ,andive si fasole rosie,la buna si libera imaginatie...am fost asa ZEN inspirata
ANITTA cum te-ai mai simtit azi?De cate ori ai mai urcat scarile cu sacose in brate?...Eu cred ca te pregatesti pt Olimpiada,ceva si nu vrei sa ne spui...
Mi-am adus aminte ca am niste inghetata de ciocolata cu cirese in frigider,iar eu nu mi-am luat desertul in seara asta....am fujit...Va tzuc si va doresc o noapte linistita si pe maine o zi minunata!
Virginia 25+ cu ,mami de Ioana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Fetelor, va rog eu frumos, nu mai ziceti ca va plictisiti, ca ma apuca o invidie extraordinara!
Cat despre saptamani/luni, mie dr mi-a spus ca sunt abia in luna a patra, am 20 de saptamani. Tot cu rotita. Dar sa stiti ca eu calculez altfel, ca sa imi fie mai simplu: am DPN pe 13 iunie, deci, teoretic, am intrat in luna a cincea pe 13 ianuarie (adica atunci am implinit 4 luni); intru in luna a sasea pe 13 februarie; in luna 7 pe 13 martie, in luna 8 pe 13 aprilie; in luna 9 pe 13 mai si gata, implinesc 9 luni pe 13 iunie. E logic ce spun eu?
Mirela, succes la medic, la gineco mergi sau la Fundeni? Scuze, nu mai tin, minte, poate ai spus deja.
Bate-un vant pe aici, zici ca e vreun uragan din America!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 20+
Mmamita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui virgiL [MAMITA,pai acolo scrie foarte clar(pe baby2 see.com)ca o luna de sarcina=4,4 saptamani calendaristice.Asta inseamna ca in ziua in care implinesti 22 de saptamani (5 ori 4,4=22)ai implinit 5 luni.Deci teoretic in prima zi din saptamana 23 intri in 6luni(pe care le vei fi implinit la 26,4 saptamani).Asta e formula pe care o folosesc si eu in calculul lunilor de sarcina.Si mai e una la fel de buna:scazi 2 (cele 2 sapt dintre ultima menstruatie si data posibila a conceptiei)din nr saptamanilor de sarcina si apoi imparti la 4.(deci 22 sapt-2=20,20:4=5 luni implinite) ![]() Virginia 25+ cu ![]() ![]() |
Din grafic reiese ca din prima zi a sapt 22 ai 5 luni implinite, deci intri in luna a sasea
![](icon_smile_big.gif)
![](punk.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](punk.gif)
![](japonez.gif)
![](punk.gif)
![](bibe.gif)
Fuguta maine dupa lapte praf, musaaaai!
![](pupic.gif)
Cori, mami de Bubulina1+ si acum bebe 2,
![](fetita.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mirela77a/mirela77a.jpg)
mirela77a spune:
Anitta, la gineco trebuia sa ajung, dar am sunat azi sa anulez, pentru ca sotul meu are treaba in ct, s-a ivit asa pe nepregatite, si ar fi aiurea ca eu sa plec la buc si el sa vina la eforie, asa ca il astept si plecam impreuna la sf saptamanii si sa vad cand ma reprogramez, pentru ca am probleme cu menstruatia, mi s-a dereglat
inainte eram ceas, stiam ziua exacta cand imi vine, dar dupa chiuretaj nu mai merge, am avut la 20 de zile distanta, cu aproximatie, asa ca nu stiu cand o sa am iar, e posibil sa fie in jur de 8 sau 15 (numai miercurea o gasesc la cabinet pe dr.)
Mirela, MTHFR C677T homozigot . A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anitta_O/Anitta_O.jpg)
Anitta_O spune:
Supa de creveti? N-am mancat niciodata, nici n-am stiut ca exista asa ceva. Ci tot atatea scofeturi in casa asta? Da se poate?... Ia treceti pe mancaruri mai simple, un orez, un mar, un cartof, ci tot atatea andive si ciucalata de casa? Eu n-ajung acasa decat miercuri seara, da Doamne sa iasa bine totul saptamana asta, ca e plina-ochi cu munca.
Azi n-am mai carat nimic masiv, decat bagajele mele pt drum, ale lui M pentru stat la bunici, laptopul, o geanta cu o plapuma si niste ghete pentru cineva care n-are, le-am dus in Vaslui. Numa' doua drumuri de la 4 in jos, nu in sus, ceea ce e o mare diferenta fata de ieri.
Ma simt bine, numa' ca gafai nespus si-mi bate inima ca la pitigoi. Am capatat o pereche de blugi negri cu burta, ceea ce ma bucura nespus, imi vin perfect! Mi-ar mai trebui o pereche mai office, pentru serviciu, daca gasesc o sa-mi cumpar.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 20+