probleme la pesti tropicali

probleme la pesti tropicali | Autor: sheherezada

Link direct la acest mesaj

In urma cu vreun an i-am luat fiicei mele un acvariu cu pesti tropicali.Carasi si scalari.Am aflat mai tarziu ca nu prea mergeau da fiica-mea vroia neaparat si scalari asa ca asta a fost...Totul a mers foarte bine cat timp au fost mici (acvariul avea numai 40 litri).Eu le schimbam apa o data pe saptamana si le spalam filtul de doua ori pe saptamana.Pe urma au crescut si le-am schimbat acvariul.Am luat unul de 200 de litri iar apa nu mai trebuia schimbata chiar atat de des,doar le spal filtrul in fiecare zi (carasii fac multa mizerie).Si desi apa e curata si le pun Sera nitrivec si Sera aquatan pentru ca apa de la robinet sa fie un mediu potrivit pentru pesti,unii dintre ei au ceva care seamana cu o ciuperca sau un mucegai.Am cumparat tot felul de solutii pentru micoze dar ciuperca persista.Nu mai stiu ce sa fac si nici nu prea mai am chef.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Multumesc.

Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alevin spune:

Mai da amanunte! Cati pesti ai? Ce fel de?
Cum speli filtrul? In ce fel de apa? Solutiile unde le pui direct in acvariu sau in apa pe care o schimbi?
Filtrul Il tii tot timpul in functie? Ai plante? Ai aeratie? Aditie de CO2? Incalzitor? Si

De obicei bolile apar din cauze interne sau externe. Externe: un peste nou bolnav, stresul transportului, introducere de apa poluata natural(de ex apa de izvor cu pH mic- 5,5) introducere accidentala de substante straine (fum de tigara, aerosoli, etc)
Interne:
- scaderea temperaturii sau socuri termice, intr-un sens sau in altul, provocate de o dereglare a sistemului de incalzire.
- scaderea nivelului oxigenului.
- exces de materii azotate, datorare unei proaste functionari a filtrului sau a numarului mare de pesti.
- calitatea generala a apei.
- rani primite in cursul unei lupte sau al unei parade nuptiale putin agitate, socuri sau rani in urma atingerii decorului.

- subalimentatie sau alimentatie incorect echilibrata.
- prezenta unor plante in descompunere.

Mergi la inceput