Clasa I * 2011 - 2012 * [15]

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Offf, eu nu mai reusesc sa tin pasul cu voi. E drept ca nu prea am avut timp de forum, dar oricum dezbaterile sunt grele si necesita un proces de interiorizare. Momentan ma declar mama Balanta pura, cand relaxata si cand pretentioasa. S-o numi oare echilibru? Nu cred.

In fine. La scoala este ok, ieri am stat si noi acasa si recuperam in weekend cu temele. Maine avem Olimpiadele distractiei si ne pregatim pentru sport si veselie. In rest nu stiu ce sa zic...eu nu mi-as dori o presiune prea mare pe copil. Si nici nu este, este exact cat trebuie sa o stimuleze, si sa lucreze cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Azi vine fie-mea cu caietul de matematica la mine si-mi arata pe caiet ce-au lucrat in clasa. Imi arata o paranteza si ma intreaba:
- Mami, ce-i asta?
- O paranteza.
O bufneste rasul.
- Nu! Ce-i asta?
- O paranteza!
Zambeste pe sub mustati.
- Nu e "o paranteza"!
- Atunci spune-mi tu ce e daca esti asa desteapta!
Rade si mai tare.
- Ai spus exact cum a zis doamna c-o sa ziceti voi, parintii!
Doamna le explicase in clasa scenariul si se pare ca replica mea o prevazuse
- Deci, asta nu e "o paranteza". E "cucoana paranteza cu palarie si evantai"! Si daca nu o rezolvi pe ea prima, se enerveaza rau si-ti da cu evantaiul in cap!

Acu', sincer, nu cred ca eu as fi reusit sa scot din joben o astfel de analogie Sau ca domnisoara mai uita ordinea operatiilor.
O sa treaca la numerele peste zece, le-a povestit azi cate ceva. Cu unitatile care-s soldati, zecile care-s capitani, sutele care-s colonei. Soldatii daca-s cate 10 se muta in casa capitanilor, capitanii la colonei, etc.
Astia se pregatesc de razboi saptamana viitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tiusca spune:

Multumesc frumos Soleil si sa auzim numai de rezultate bune la copilasi!
O zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Soleil, super tare e cucoana paranteza. nu m as fi gandit. Multumesc mult pentru mail.

Noi am fost azi la actiunea sportiva, a fost bine si m am distrat mai mult decat as fi crezut. Au fost mici incurcaturi sau accidente dar per total a iesit super. Tati si Alex au participat activ la probe si meciuri, eu doar cu suportul si cu grija lui Andrei plictisit si somnoros.

Asa ca n am avut timp de culegeri, poate maine sa,incercam ceva pana sa plecam la film. Mergem la Muppets.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

A mai inceput o saptamana... Ieri scolarita si tati au fost la teatru de papusi (Sarea in bucate) iar azi si zilele urmatoare din saptamana va face ore cu clasa a treia. De cand a intrat in clasa au luat-o in primire colegii mai mari, au servit-o cu bomboane, au inceput sa povesteasca cu ea... Sper sa se simta bine. O mare parte din colegi sunt in tabara de schi si cu toate ca vremea e cam rece cu siguranta ca se vor simti bine. Cei care merg la scoala vor lucra pe fise pentru aprofundarea materiei facute in ultimele doua saptamani.
Lali, felicitari pentru rezultatele de la dictare. La noi au dat o dictare dar vad ca nu a adus caietul acasa. Ei lucreaza pe doua caiete tip I si unul mai ramane la scoala ca sa scrie invatatoarea inceputurile de rand. Cand ii dau eu dictare singurele greseli pe care le face sunt legate de consoanele duble. Scrie substantivele si inceputul de propozitie cu litera mare, nu mananca litere, pune corect semnele de punctuatie si la cuvintele pe care am mai insistat pune corect consoanele duble, dar la cuvintele noi nu stie sa puna consoana dubla. O sa mai exersam partea asta, dar e tare necajita cand greseste. Eu ii tot spun ca pentru asta ii dau dictare, ca sa invete si cuvintele mai dificile, dar ea o tine pe a ei. Nu au facut inca gruputile de litere sp, st, sch... de citit citeste bine si in romana si in germana. Am mai luat carti de la biblioteca.
La matematica deocamdata sunt la adunari pana la 10 dar nu stiu de ce scrie atat de urat cifrele. Literele le scrie chiar frumos dar cifrele dezastru. I-am dat sa scrie cate un rand din fiecare cifra si i-au iesit foarte bine dar cand lucreaza la exercitii ma enervez mereu cand vad ce urat ii ies. Of, of.
Soleil, au invatat la mate despre paranteze? Nu stiam ca invata atat de devreme despre paranteze. Nu am vazut prin culegeri astfel de exercitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

va pe toate si pe copilasi si va doresc o saptamana calduroasa, usoara si fara prea multe teme

Noi ne laudam cu 100 de puncte la Euclid, sunt o clasa f buna au luat parca 10 din clasa 100 de p...
se vede cat de mult munceste d-na cu ei...

asa la dictari mai scriem o litera mare in loc de una mica...sau invers...deh neatentia bata-o vina...mai avem de lucrat la transcrieri inca nu intelege de ce trebuie sa scrie cu alineat daca ea mai are loc pe randul ala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

noi ne laudam doar cu 95 la Euclid.... stia ca a gresit problema cu bilele . adica si-a adus aminte acasa. asta dupa ce se laudase ca a facut de 10. sunt chiar multumita pentru primul concurs.. ca stiam ce probleme avem cu zapaceala si graba.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Felicitari copiilor care-au fost la Euclid, pentru primele lor concursuri e chiar super! Bravo!

Daca tot am laudat-o pe fiica-mea cum ca a fost, la randul ei, laudata si de d-na, am ajuns sa ii si pozez caietele, in sfarsit:
https://picasaweb.google.com/105133124390231857633/Scoala?authkey=Gv1sRgCMXmjsf4mfSoLw#5703420449947806594

Mai greseste si ea uneori, mai uita sa puna cate-un punct la sfarsit de propozitie ori face rau legatura intre litere, dar, per ansamblu, eu sunt f. multumita de ea.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Felicitari si voua Roxana
Lora...fff frumos scrie...felicitari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

Lora, felicitari fetei, foarte frumos scrie !

Monica, felicitari pt. rezultatul de la Euclid !

100 de puncte a facut si baiatul meu la Euclid. s-a bucurat si el tare mult, iar doamna era f multumita fiindca au fost multi din clasa cu maximum de puncte.

Mergi la inceput