Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (43)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Neata! la mine e 7 ceasul! am uitat de cand nu m-am mai trezit la ore de astea

va servesc cu , ca tot is prima aici.

nu a dormit mai deloc Andra, se trezea plangand, nu putea respira si nenorocita aia de suzeta nu o lasa deloc sa poata dormi si ea ca pica de somn nu stiu de ce plange, de masea, de racita ce e ...habar nu am. cert e ca au aparut mucii galbeni de aseara, si nu are decat o zi de cand e racita, aici de merg la pediatru sunt sigura ca nu imi da nimic pana nu face febra. rog si eu fetele care stiu ce pot sa ii pun in nasuc pentru muci galbeni, ceva homeopat, ca altceva nu stiu daca gasesc in farmaciile de aici. eu am pivalone in casa dar stiu ca nu e recomandat sub 3 ani parca sau 2 deci ala e exclus ...nu ii pun.

nu am apucat nici o ora de somn cum trebuie. mi-a adormit la 12 dupa o mare portie de LP care cu greu i-am dato si pe aia cu frica sa nu mi-l verse.
acum i-am uns o feliuta de paine cu branzica dar nu vrea , ii e foame dar vrea LP si imi e frica sa ii dau, sunt sigura ca la prima tuse mi-l vomita aseara am culcat-o la 8 jumate, dar la 9 sa trezit plangand tare tare , a vomitat tot ce bause si mai avea in stomacel , tremura mititica dupa ce a terminat .... si asta numai din cauza unei persoane fara minte

a venit sotul de la servici...revin ....

a ramas sotul uimit cum de suntem treze la ore de astea. partea proasta e ca el tre sa doarma ca a lucrat de noapte , Andra se catara peste tot si nu cred ca ar adormit curand , in living doarme cumnata cu Ana ( au revenit iar ieri ) deci sa vedem cum ne impacam cu ea.

Alice, Crispro sper ca voi dormiti bine acum , vad ca ati facut si voi noapte alba.

pana am trimis msg mai trecu o juma de ora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

alice, ce poza bestiala ai la profil!

crispro, mie mi s-a spus ca un pic de cacao e benefica pentru ca stimuleaza centrii nervosi bla bla. Eu i-am mai dat sa guste produse cu cacao. Cat despre mese, eu ii dau tot ce manca cand era micuta, adica lapte dimineata, un fruct la 10, pranzul la 1, iaurt/ budinca/ orez cu lapte etc plus un fruct pe la 5, seara laptic (humana de noapte) pe la 8-8,30. E adevarat ca fura din tot ce mancam noi - nici nu s-ar putea altfel ca face crize daca nu ii dai si ei o lingurita sa o bage in mancarea ta.

Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
38+ cu
Au aparut si frunzele la morcovi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Paula - eu nu renunt la carne, doar ca vreau sa incep sa ii dau si eu leguminoase, grane etc
Primul pas: am cumparat linte. Si lintea trebuie sa stea la inmuiat ca fasolea?

Crispro - sper ca te-ai odihnit cat de cat azi-noapte.
Pai noi la micul dejun/gustarea de ora 10-11 nu mancam fructe, ci fainoase cu lactate (paine cu unt, lapte cu cereale, paine cu branza si marar etc), la pranz ciorba si felul 2 cu carnita sau ou (ieri am avut paste cu legume si sos de rosii, fara carne), de aceea la gustarea de la ora 5 ii dau un fruct, un covrig, iar la cina mancam cu totii ce gatesc pt noi: gratar cu piure, budinci de legume cu branzeturi sau cu ou la cuptor, chiftele de pui la cuptor cu sos de rosii si mamaliguta, branza cu smantana si mamaliguta. Eu ii dau carne si seara pt ca nu am primit o explicatie de ce nu ar trebui sa ii dau.
Cand noi mancam altceva, ce nu are voie ea (varza, fasole etc) ii incalzesc niste lapte si ii pun cu cereale sau branza cu smantana, ceva rapid.
Aseara am mancat sufle de conopida cu smantana

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

adriana, hi, hi, au aparut frunzele la morcovi? Ia sa scutur si eu motatele de praf

michelle, eu nu am mai facut de mult linte, dar parca trebuie pusa la inmuiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainotna spune:

Neata!
Crispro, eu nu stiu cum rezisti, zau! Ser sa doarma V mai mult macar dimineata sa poti sa dormi si tu mai mult...
Michelle, vreau si eu te rog reteta de chiftele la cuptor, dar pe mine nu ma intereseaza cu sos, pt ca Bogdan nu serveste Spune-mi cum faci compozitia de carne, ca eu am facut la cuptor si mi-au iesit cam tari asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

E normal sa iasa tari, si mie imi ies asa.
Incearca sa adaugi putin ulei in compozitie si sa acoperi tava cu folie de aluminiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Neata!

Vai, Crisu', ce de somn ai tras azi noapte .
Nici la noi n-a ost grozav, dar macar asta mic e cu muci, na, tot are circumstnte atenuante.
Bianca, si pe Andra, muciosica! Fetele dupa ce curatau nasul puneau Colargol. Insanatosire grabnica!

Noi avem mesele la fel, dimi LP, eventual un out dupa vreo 2 ore, fructe pe la 11, la 13 pranzul (ca e o supa mai consistenta, ca e o bucatica de carne cu o leguma, legume simple ) la 17=18 (iaurt/ budincuta/ branzica cu ceva/ legume simple) si LP la 20:30.
Adica gustarica e cna noastra. Si noi, adultii, mancam la fel, mai simplu seara.

Paula, eu ce sa zic despre obiceiurile alimentare, ca nici eu nu ma pot lauda cu un stil de viata cu adevarat sanatos, ca din pacate mie trebuie sa-mi si placa ceva la gust ca sa adopt in meniu.
Pe scurt, piramida alimentara e in felul urmator (mai nou):
legume pe primul loc si fructe
cereale (integrale)
lactate/oua
carne/peste
Nu mentionez nimic de porcarii pt ca alea nu au ce cauta in meniul nostru.
Practic se recomanda carne de 3 ori pe saptamana, de 2 ori peste, de 2 ori doar legume. Carnea sa fie de calitate cat mai buna, cat mai slaba si nu in cantitati mari, insotite de legume, nu amidonoase.
Suntem sedentari, consumam mai mult decat ne tb, nu consumam ce tb, de aici si problemele de greutate, diabet, boli cardio-vasculare si alte afectiuni ale organelor interne. Nu avem nimic acum, dar in fiecare zi organele noastre mai primesc o portie de stres oxidativ (alimentatie, poluare, stress efetiv, oboseala, imbatranirea naturala) si nu intinerim si la un moment dat incep sa-si arate efectele stilul de viata necorespunzator.
Nu mai dezvolt discutiile conform carora proteina animala hraneste celulele canceroase.
Pe de alta parte, nu toate organismele functioneaza la fel. Am vazut atat cazuri de oameni care nu au avut un stil de viata demn de urmat sa traiasca muult si bine si mai stiu si cazul unei femei, vegana, moarta de cancer la treizeci si de ani..
Totusi, per total, eu chiar cred ca suntem ceea ce mancam si ne influenteaza sanatatea, in special pe termen lung si conteaza si exemplul pe care il insuflam copiilor si stilul de viata care il dobandesc (sau cel putin incercam).

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Anca, mie nu mi se par asa de tari chiftelele la cuptor, eu le pun dup-aia imediat intr-un vas acoperit.
Mie chiar mi-e pofta de niste chiftele cu carne de pui, vita si muulte legume. Eu am pus: spanac, ardei, morov, telina, ceapa si putin usturoi in compozitie.

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Neata. Vreau si eu reteta de linte

Mi-e foameee

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Adriana

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si Radu Stefan (27.12.2011)

Mergi la inceput