copil 1 an si 3 luni tine limbutza afara mereu

copil 1 an si 3 luni tine limbutza afara mereu | Autor: niki81

Link direct la acest mesaj

bine v-am regasit!
dragi mamici si tatici, am o mare problema si imi doresc sa stiu daca bebei vostri fac la fel....de vro 4 zile gaza mea tine tot timpul limbutza afara din gura si o prinde cu degetele. M-am uitat pe limbutza nu este incarcata, alba sau cu un aspect mai neobisnuit, m-am uitat si de dintzisori si nimic.
Am cautat pe net insa n-am gasit mai nimic interesant...poate ma ajutati voi.
Va pupam!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

poate are un inceput de raceala, nu poate respira pe nasuc si il cam incurca limba in cazul asta?
Intreaba si medicul totusi daca te ingrijoreaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana-carina spune:

Ai urmarit-o cand scoate limbuta? nu cumva se concentreaza pe ceva in momentele alea? zic si eu pt ca a mea fetita de 1 an scoate limba de un cot cand se concentreaza sa faca ceva,gen monteza cuburi incerca sa puna capacul la sticla sau mai stiu eu ce...chestii care cer concentratie maxima pt ea.
uite iti mai dau un exemplu sora mea tot asa era cu limba scoasa cand facea ceva,pana ce a mers la gradinita.
parerea mea e sa lasi copilu in pace ca nu este semn de boala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niki81 spune:

nu cred, Tala, sa fie vorba de un inceput de raceala...pt ca nu tine limbutza afara ca sa poata respira...pur si simplu o scoate si o apuca cu degetele....si nu doarme cu guritza deschisa...l-am urmarit...si nici de momentele cand se concentreaza...pt ca se opreste din tot ceea ce face si de apuca de limba...am crezut in prima faza ca are ceva pe limba...un fir de par sau ceva de genu ca parea sa-l incomodeze ceva,...am tot cautat pe net si am dat de niste chestii mai naspa si nu vreau sa ma gandesc la ele...ceva legat de tiroida si S.D....am sunat si medicul insa m-a linitit sec: "Lasa copilul in pace! "....insa asa mi s-a spus si cand le-am zis ca mi se pare ca are o pupila mai mare si una mai mic....si raspunsul lor a fost acelasi...si mergand la ofta au realizat ca am dreptate....urmariti-va copii pt ca nimeni nu stie/simte mai bine ca un parinte :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinad spune:

Eu cred ca a descoperit ca are limba si i se pare taaaare interesant. Ce dragut e! Eu zic sa-l mai lasi putin, ar plange daca l-ar deranja ceva. Distrage-i atentia si vezi daca reusesti sa-l faci sa uite de obiceiul asta.

Mergi la inceput

in final si eu tind sa cred acelasi lucru...a descoperit limba....si cred ca a mai contribuit si "atentia" pe care am acordat-o noi pt asta...acum am inceput sa-i atarg atentia si ii tot zic sa bage limba in guritza, ca e rusine....sa vedem daca da roade :)
o zi de iarna frumoasa, va dorim1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Of, Doamne, nu-i mai spune ca e rusine, te rog! Rusine fata de ce sau cine? Ce e rusine? Vezi sa nu-ti para rau cand va face lucruri de "rusinea lumii" in locul lucrurilor care l-ar multumi/ferici pe el... Si maica-mea zice catre copilul meu (cand i-a spus Denis intr-o zi in public ca e rea):"vezi ca te aude lumea si rade de tine". Pai ce, e importanta lumea? Sau mai important ar fi in cazul acesta sa discute mama mea cu Denis, sa ii explice ca ceea ce face e spre binele lui, nu pentru ca e ea rea (cum ar fi sa nu-l duca la un loc de joaca unde au si PC)? Am vrut sa ma intind cu scrisul, dar am zis ca mai bine ma opresc aici, doar ca m-a durut cand am vazut ca ii spui ca e "rusine" sa scoata limbuta- mai bine te faci ca nu vezi si ii distragi atentia cu altceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui niki81

in final si eu tind sa cred acelasi lucru...a descoperit limba....si cred ca a mai contribuit si "atentia" pe care am acordat-o noi pt asta...acum am inceput sa-i atarg atentia si ii tot zic sa bage limba in guritza, ca e rusine....sa vedem daca da roade :)
o zi de iarna frumoasa, va dorim1

Foarte bine faci, 1 an si 3 luni e o varsta foarte potrivita sa-l inveti "ce e rusinea"; ce obraznic, sa-si descopere tot felul de organe si sa mai faca si ce vrea cu ele...da' ce, e corpul lui?! Aaaa...adica da, o fi, dar noi stim mai bine ce e "demn" si ce e "rusinos". Sper ca-i spui mereu si ca e rusine sa ragaie si sa emita sunete nasoale din zona scutecului (dar sper ca nu mai poarta scutec, ca e rusine!!!)

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

tu ai dreptate natalia_nica insa atat de atenti trebuie sa fim in preajma lor incat uneori simt nevoia sa mai iau si o pauza cu "atentia" asta exacerbata...desi am cam luat 30 de ani :) acum e randul lor, al copiilor....nu imi doresc decat sa fiu naturala in preajma lui ca si el sa invete ca naturaletea e ceva simplu si foarte frumos...asa e mai bine ii atrat atentia cu altceva...asta si fac pt ca da roade instant dar mai scapa si una din asta cu rusinea :)) ca invatam si noi odata cu ei sa fim parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabeji spune:

Buna..ce mai face copilasul tau?se mai joaca cu limba?sunt curioasa..hihi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Probabil ca nu, ca e rusine. Sau i-o fi taiat-o popa.

Cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput