Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (24)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Deea CM iti da ginecologul pe perioade lungi...de ex la noi este unu daca ii dai un mil iti da concediu pe toata luna.,,,acu depinde.Cu concediul dat de gine mergi la medicul de familie sa il vizeze,si apoi te duci cu el la firma.Deci nu pierde timpul ..ginecolog-medic de familie-firma :) Succes.Daca nu vrea medicul tau sa iti dea sigur agasesti tu vreun medic gine caruia sa ii dai niste bani sa te ajute.Iti da 75% din salar la CM .Acum depinde ce "boala" iti trece medicul pe concediu.

Oana cu Bebe Tudor 25 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Hopa si noi!!!

Dimineata am fost tare harnicuti. Am transformat niste blugi mai vechi cu talie ff joasa in blugi de gravidutza.
Au iesit ok, si cel mai important sunt ff ff comozi.

O sa pun pe FB poze cu ei

In rest, suntem ok, in asteptarea controlului de pe 1 febr.

Deea eu tot am luat CM. Am procedat asa: internare in ambulatoriu cateva zile, la externare am primit concediu de la dr ginecolog cam 3 sapt asa cu tot cu perioada de internare. Cu CM am mers la dr de familie, l-am stampilat si apoi l-am dus la serviciu.
Eu nu i-am dat dr mele niciun ban pt concediu.
E dreptul meu, mai ales ca nu l-am luat de moft ci pt ca intr-adevar am o sarcina cu probleme.

La internare mi-a trebuit intotdeauna adeverinta de salariat si trimitere de la dr de familie catre sectia de ginecologie.
Asta e valabil pt internarea pe sectie.

Daca mergi direct in Urgenta, te interneaza doar cu buletinul, dar dr care e de garda atunci in urgenta decide dc esti caz de internare sau nu.

Dc mai ai intrebari, te ajut cu drag.

Mergem sa papam ca e cam tarziu deja

Elly 25+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anxy spune:

Eu cred ca ne stresam prea mult cu ooooooorice!!! Si cu cordoane, si cu analize si cu toate Adica hai sa ne bucuram de perioada magica si sa stam chill Mama rade de mine ca pe vremea lor nu erau atatea eco si masuri medicale de detectie si nasteau relaxate si cu stres infinit mai mic. Iar stresul dauneaza mai mult ca orice galuscutelor Sunt ok toate si benefice nu zic sa traim neanderthalian dar nici sa stam cu drobul...
Si cu analizele...si eu am leucocite marite, nitriti in urina si infectie dar nu ma panichez...eu sunt sefa infectiilor urinare, am si o mini raceala de stranut nonstop
Eu prenatal bde pe 15 martie ca mi-e sa nu mor de plicti acasa...Cat sa citesc..cat sa scriu...cat sa ma uit la prostii la tv? talent la lucru manual nu am deeeci la munca cat mai mult :)) imi e si frica sa nu o iau razna cum am mai auzit cazuri si sa incep cu diverse spume sa il termin nervos pe iubi

gogosica pe druuum 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Dragelor, HELPPPPPPP.

Ioana, mamica lui Cristian 25 saptamani +

Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Dragelor, HELPPPPP.

Am fost la medic ca sa mi citeasca analizele pe care le am facut in urma cu vreo 2 saptamani si a spus ca totul e oki, desi majoritatea erau in chenar. In fine nu asta aste important.

Am rugat o sa ma verifice la col, aici totul oki, fara probleme si apoi sa mi faca un eco de 2 min sa vada daca mai are cordonul in jurul gatului. Bineinteles ca tot acolo era si tragea de el mama mama, insa pulsul pe cordon e bun fara probleme.

Daaaaaaarrrrr, mi a psus ca bebe e cu capul tare jos, pe linia slipului, si se vedea ca s a ingrijorat. M a pus sa stau la pat cu piciorele in sus. M am ingrjorat teribil fetelor. Imi este frica, nu inteleg de ce este cu capul atat de jos. Eu stiam ca e cu capul jos de la ultima eco, insa parca nu statea asa jos. Doamne m am panicat, sunt alba ca varul.

Parca mai erau mamici care aveau sarcina joasa, insa chiar asa joasa?

Ar treb sa mi fac griji mari????

Ioana, mamica lui Cristian 25 saptamani +

Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)

Mergi la inceput

Jhoana:) stai linistita..bebe sta cum vrea..daca el vrea sa stea asa ce ai tu cu el? stai cu picioarele in sus sa isi schimbe pozitia:)
Anxi ma faci sa rad..poi breee nu tu erai aia panicata maximmm de cordon??:)))
Cuvantul zilei ZEN

Oana cu Bebe Tudor 25 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Ioana, draga, linisteste-te! De ce sa te ingrijorezi, daca el e bine, tu te simti bine si totul pare in ordine?

Eu uneori il simt sus de tot, uneori jos, uneori mai puternic, alteori tare "infundat"... Sta si el cum ii cade bine. Eu nu cred ca ai vreun motiv sa te ingrijorezi...

Tigruta parca mai avea sarcina joasa...

Diana 25+ cu Mirciulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Eu o simt aproape intotdeauna la linia chilotului, foarte-foarte rar mai sus. Atata timp cat colul e ok, lung si inchis, nu stiu de ce iti faci probleme. Hai, linisteste-te.
Diana, in Romania e asa cu prenatalul: indiferent ca iti iei o perioada mai lunga inainte sau mai scurta ca sa-ti ramana pe dupa ce nasti, tot pana la varsta de un an stai acasa cu bb. Titi, eu cred asa cu prenatalul: din cate stiu, primim 85% din brut, deci mai mult. In cazul CI-ului, primim 75% din media netului pe ultimul an. Deci la aceasta medie se adauga si lunile de prenatal, care reprezinta un venit mai mare. Asadar cred ca salariul in CIC e mai mare daca luam prenatal mai lung. Gresesc oare pe undeva?
Eu vreau sa stau cat mai mult in prenatal, serviciul meu imi umple aproape complet ziua si viata. Vreau sa mai lenevevsc putin inainte de a se naste fetita si vreau sa apuc sa fac ceva curatenie, schimbari, aranjari prin casa. Dupa aia nu mai apuc, o sa am viata plina cu altele.
Anxi, eu sunt foarte relaxata si senina de foarte multa vreme. Singura mea ingrijorare, pe fond real dealtfel, a fost atunci cand am avut problema riscului crescut de sd. Down. Chiar si acum, cand stiu ca bb are problema la inima, tot calma sunt, Dumnezeu poate modela inimi si creste pulsuri si deznoda cordoane.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 20+

Mergi la inceput

Anitta poi intra in prenatal de la 28 sapt:)

Oana cu Bebe Tudor 25 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Ioana, stai cu picioarele sus si nu stresa bebelusul.Daca medicul nu ti-a recomandat si altceva( medicamente, analize), bebe e bine.Lasa putin ingrijorarile, cum spun si fetele.
Despre CM, eu iau de la 8 saptamani(aproximativ). Merg la ginecolog, imi da medical pt 14 zile( e maxim) si apoi prelungesc. Merg cu el la medic de fam, il vizeaza si apoi il duc la servici. Nu iti fa griji, se da usor. Eu nu am probleme cu sarcina, insa nu as rezista la servici( sunt mai alintata eu ). Ginecologul poate sa iti dea doar 90 de zile( in total, acumulate), apoi mergi la comisie si de acolo iei pt o luna intreaga, pana intri in prenatal. Eu nu am fost internata deloc si nici ceva grav n-am avut. Pe CM diagnosticul e 745, adica eminenta de avort. Atat. Depinde mult si de medic, daca te intelege. Si inca ceva, am avut nevoie de adeverinta de salariat in care se mentiona ca sunt angajata la firma respectiva si ca in ultimele 12 luni am avut X zile de concediu medical. Suna ginecologul si te vei lnisti.
Despre prenatal, ce am vrut sa stiu( pricep mai greu)e daca luati doar 42 de zile dupa nastere, sau mai mult, si daca ar avantaja cu ceva. Eu pe 1 feb merg la comisie pt medical si in martie ar trebui sa intru in prenatal. As fi vrut sa stiu daca se merita sa aman prenatalul mai mult, ca sa stau mai mult cu bebe dupa nastere, apoi sa intru in CIC.E adevarat ca CIC se suprapune cu cele 42 de zile? ( prenatalul contine 126 de zile, minim 42 dupa nastere....asa am inteles)
Ma scuzati, insa nu prea reusesc sa inteleg, poate ma stresez si eu prea tare.
Pupici gravidutelor si o zi placuta.

Mihaela22+ cu Edward-Flavius

Mergi la inceput