Atitudinea pozitiva
Raspunsuri - Pagina 27
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Edit: am scris cu vreo 3 pagini in urma, tata mi-a bagat mana in chiloti, sa vada daca am par pubian. Aveam 12 sau 14 ani, nu mai stiu. |
Si nu ai spus nimanui ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui allinta
Si nu ai spus nimanui ? allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Am sarit din pat tzipand, a venit mama, i-am spus, singurul lucru pe care l-a spus a fost "lasa fata in pace". Nimic mai mult, nu a considerat ca e ceva chiar atat de grav.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Alizee spune:
Probabil ca din punctul ei de vedere nu era nimic grav. Nu se stia despre pedofili sau despre alte abuzuri.
Este foarte bine ca ai tipat si i-ai spus mamei tale.
Tatal tau cum s-a purtat cu tine dupa aceea ?
allinta
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui allinta Probabil ca din punctul ei de vedere nu era nimic grav. Nu se stia despre pedofili sau despre alte abuzuri. Este foarte bine ca ai tipat si i-ai spus mamei tale. Tatal tau cum s-a purtat cu tine dupa aceea ? allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Normal. Ma iubea f. mult, am mai spus. Doar ca, alcoolul asta...
Lucrusoare de vanzare...
Alizee spune:
Of...
Am o vaga banuiala ca din cauza lui esti atat de sovaitoare in tot ce faci.
Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat. Probabil din aceasta cauza ai si reactionat atat de exagerat la nenea ala.
Cu mama ta cum te intelegi ?
allinta
salcia spune:
Mda, din pacate cateodata iubirea nu e suficienta. Poti iubi pe cineva si in acelasi timp sa-i faci rau, mai ales daca apar si diverse abuzuri de substante (alcool, droguri).
Cat despre sensibilitate, sunt persoane mai sensibile si altele mai putin sensibile, unele sufera ingrozitor la anumite gesturi, altele trec mult mai repede peste ele etc. Dar cred ca nu trebuie sa minimalizam impactul pe care anumite comportamente, gesturi, afirmatii il pot avea asupra unor oameni. Ce i s-a intamplat Selenei nu a fost ok (nici la scoala, nici cu tatal si nici la acea petrecere) si e normal ca s-a simtit rau dupa aceste intamplari.
Problema, cred eu, a fost ca ea era dezarmata fata de acest gen de probleme, adica nu stia cum sa reactioneze si sa gestioneze situatia, nu i-a explicat nimeni ce si cum. De ex. in povestea cu tatal cred ca mama trebuia sa fi procedat altfel, sa fi discutat si cu tatal, si cu Selene, mai ales stiind ca ea e un copil sensibil. La fel in cazul acelei petreceri, Selene ar fi trebuit sa refuze sa danseze, daca nu vroia. Numai ca multi copii sau tineri sunt invatati ca nu e ok sa spui "nu", mai ales cand cel pe care il refuza se afla intr-o pozitie de autoritate fata de ei. Matusa lui Selene a gresit insistand si punand-o pe Selene intr-o situatie neplacuta.
La fel, nu cred ca e in regula sa ironizezi si sa iei peste picior un copil sau un tanar, nu stii ce sensibilitati poti leza. Poate doar daca il cunosti foarte bine si stii ca e ok cu astfel de glume.
Alizee spune:
Din pacate, la fel de dezarmata este si acum, la acesta varsta.
allinta
Happy_in_TO spune:
Este normal ca sa te opresti din crestere din punct de vedere emotional si sa stagnezi la acel stadiu cind s-a intimplat incidentul care te-a marcat.
Nu a fost vina ta, Selene! Incearca sa intelegi asta si sa o crezi cu adevarat. Vina si rusinea nu sint ale tale sa le cari. Sa-o inapoiezi persoanelor care ti-au pus-o in circa sau arunc-o undeva departe de tine! Poti sa o faci si simbolic, aruncind sau spargind un obiect care crezi ca reprezinta acea intimplare. Poti sa fii creativa!
Alizee spune:
Happy, este de apreciat sprijinul tau, dar, din pacate este insuficient.
Pe mine m-a ajutat enorm discutia fata in fata cu psiholoaga.
Daca Selene ar avea curaj sa discute cu un psiholog, macar o singura data, ar ajuta-o cu adevarat sa faca pasi inainte.
allinta
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui allinta Of... Am o vaga banuiala ca din cauza lui esti atat de sovaitoare in tot ce faci. Imi pare rau pt ce ti s-a intamplat. Probabil din aceasta cauza ai si reactionat atat de exagerat la nenea ala. Cu mama ta cum te intelegi ? allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Relatia cu mama o percep pe... etape.
Buna pana cand am terminat liceul.
Rea din 1997 pana in 2001.
Excelenta din 2001 incoace.
Iar referitor la nenea ala: la 20 de ani, cati aveam atunci, daca e sa ma analizez acum, ma vad ca fiind inca un copil. Aratam ca un copil (poza din cartea de identitate e facuta la 24 de ani, parca, si arat de 16), eram candida si aveam voce de copil (inca am). Iar la adultii din jur ma raportam ca la acei oameni care iti ofera sustinere, ajutor, pe care te poti baza cand ai o problema, la care poti apela cu incredere, cu inima deschisa. Nu eram pregatita pentru ras pe seama mea, pentru ironii, sicane. In plus, nici ei nu ma tratau egal. Tatal meu, de exemplu, m-a tinut odata la discutii referitoare la relatia mea timp de doua ore. Doua ore a trebuit sa stau sa il ascult. Cand a terminat, am intrebat daca acum pot sa vorbesc si eu. El s-a ridicat si a iesit din camera inchizand usa in urma.
Lucrusoare de vanzare...