dinti de lapte
Fetita mea are 4 ani si jumatate.I au aparut primii dintisori pe la 6 luni avea 2 in fata sus.Intre timp au aparut si ceailalti.Insa de vreo 2 ani dintii din fata sus cei care au aparut devreme s au mancat pana la gingie se vad doar urmele unor dintisori.La doctor mi au spus ca e din cauza biberonului de care am scapat mai greu ( acum 1 an am scapat de biberon).
Acum 2 zile i a cazut un dintisor de jos si langa el se mai misca unul.
Problema mea este ce se va intampla cu dintii care s au mancat?radacina este in gingie dar nu stiu cum or sa iasa de acolo?E in dicat sa o duc la stomatolog sa i scoata radacinile de acolo>(este vorba despre 3 dinti care s au mancat si au ramas doar radacinile dine ei).Ma gandesc ca e cam mica si e greu sa scoti radacina unui dinte la un adult dar la un copil de 4 ani..
Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca v ati confruntat cu asa ceva...
Raspunsuri
dana_elena spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol24 Fetita mea are 4 ani si jumatate.I au aparut primii dintisori pe la 6 luni avea 2 in fata sus.Intre timp au aparut si ceailalti.Insa de vreo 2 ani dintii din fata sus cei care au aparut devreme s au mancat pana la gingie se vad doar urmele unor dintisori.La doctor mi au spus ca e din cauza biberonului de care am scapat mai greu ( acum 1 an am scapat de biberon). Acum 2 zile i a cazut un dintisor de jos si langa el se mai misca unul. Problema mea este ce se va intampla cu dintii care s au mancat?radacina este in gingie dar nu stiu cum or sa iasa de acolo?E in dicat sa o duc la stomatolog sa i scoata radacinile de acolo>(este vorba despre 3 dinti care s au mancat si au ramas doar radacinile dine ei).Ma gandesc ca e cam mica si e greu sa scoti radacina unui dinte la un adult dar la un copil de 4 ani.. Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca v ati confruntat cu asa ceva... ,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR'' |
Buna!
Cred ca ar fi bine sa mergi la un medic stomatolog sa o vada. Este in Bucuresti o clinica de stomatologie speciala pentru copii unde se ocupa de ei intr-un mod placut. Poti merge macar pentru o consultatie, iar apoi doctorul va decide ce e de facut mai departe.
ela_04 spune:
Eu stiam ca dintii de lapte nu au radacini...
si nici nu am mai auzit ca dintii sa se macine de tot, de la biberon...
si al meu la aproape 2 ani are biberon ...dar dintii sunt asa de ascutitiiiii rau.
nikol24 spune:
Imi poti da adresa acelui cabinet te rog mult?
Nici mie nu mi a venit sa cred ca dintii pot sa se macine pana la radacina.Explicatia a fost ca din cauza biberonului si pentru ca au iesit f devreme si a fost normal sa nu fie atat de "rezistenti".Mi a spus ca atunci cand va venit vremea sa iasa dintii maturi o sa i impinga radacinile dintilor de lapte care au ramas in gingie so astfel o sa scapam de radacinile dintilor de lapte si vor creste dintii maturi.Mi a mai spus ca o sa fie nevoie sa poarte probabil aparat dentar pt ca dintii maturi or sa cresca cu sigurnata strambi.
ela_04 spune:
Si noua tot la 6 luni ne-au dat primii 2 dinti. acum are 22 luni si ii dau deja al doilea set de masele. mult prea devreme ar spune unii...
nu stiu dar nu suna prea bine explicatia primita... stiam parca ca lipsa de nu stiu ce duce la macinarea dintilor.
ar trebui sa vezi un dentist... cred ca oricare e bun pt astfel de informatii...
adica daca ies strambi se repara dar daca apare si la dintii buni problema asta?
Laura Ioana spune:
Fetei mele i-au aparut primii 2 dinti la 4 luni si o sapt, acum are 4 ani si ina papa bibe cu lapte seara, dar dintii sunt buni. Am o prietena a carei fetita are 5 ani si dintisorii de sus sunt macinati de dupa ce i-a facut ROR-ul, cel putin asa crede..., alta prietena cu fetita de 6 anisori are aceeasi problema, dar ei i s-a spus ca-i din cauza tratamentului de mentinere a sarcinii (cu gravibinon). Eu nu mai stiu ce sa cred, mi se par aiurea toate aceste 3 explicatii (cu tot cu cea legata de bibe), mai degraba cred ca dr nu stiu exact si dau cu presupusul.
Sper ca am scris corect ca-s pe telefon.
Oricare ar fi motivul ii doresc fetitei tale sa ii creasca niste dintisori sanatosi si drepti
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
nikol24 spune:
Laura multumesc mult
Pe mine ma ingrijoareaza faptul ca dintii buni nu vor putea creste daca radacinile dintilor de lapte sunt inca in gingie si ma intrebam daca vreo mamica s a confruntat cu asa ceva
Dreptate ai in privinta doctorilor ,in ultima vreme sa da diagnostic cu presupusul...de dragul de a linisti parintele.Am mai patit
dana_elena spune:
Clinica este pe strada Mircea Zorileanu, nr.62 B. Noi suntem foarte multumiti de modul in care se ocupa de copii. Tocmai a trebuit sa scoatem un dinte de lapte care nu prea se dadea plecat si a venit cel nou din urma si binainteles ca a crescut in spatele celui de lapte. Pot sa zic ca fiul meu a venit foarte incantat acasa ca nu a simti absolut nimic. Bine, pentru toate astea trebuie sa-i multumesc doamnei doctor la care suntem.
Lorikay spune:
Baietelul nasei mele are aceasta problema:dinti din fata sus s-au macinat pana la gingie inca de cand avea 3 ani (acum are 3 ani si 9 luni). Au mers cu el la stomatolog si recomandarea a fost sa ii scoata. Au intrebat ce se poate intampla daca nu ii scot si li s-a raspuns ca atunci can vor incepe sa iasa dintii cei noi vor iesi stramb deoarece vor fi impiedicati de ramasitele celorlalti. Nasa mea a les sa nu ii scoata atunci (a considerat ca este pre dureros pentru un copil asa mic) si merge regulat la control pentru a vedea cand ies ceilalti dinti si a incerca atunci extractia.