Integrarea copiilor nevaccinati in colectivitate.

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

eu sunt o mama care nu si-a vaccinat copii deloc. asta in Romania, ca sa fim intelesi. am refuzat verbal intotdeauna, argumentand de ce nu doresc. am stiut ce vreau, m-am prezentat in fata oricui m-a intrebat ca un om hotarat, nu ca un soarece speriat. n-am avut dispute majore cu nimeni, am stiut sa fiu diplomata si n-am permis sa fiu atrasa in discutii interminabile.

la gradinita pur si simplu nu am "dus" fisa vaccinurilor, doar adeverinta de la medicul de familie ca sunt clinik sanatosi. cand mi s-a cerut am spus ca nu am asa ceva, am argumentat de ce si ca doresc sa-mi fie respectata hotararea. la fel am procedat si la scoala.

aici in Germania sunt medici care prezinta vaccinurile ca obligativitate, dar nu este deloc asa. o fac la persoanele, la care tine. personal am intalnit si medici care iti spun doar ca titlu informativ si daca nu doresti te lasa in pace, nu-ti baga pe gat cu forta. se respecta refuzul pacientului. nu exista legislatie, m-am interesat de asta. la scoala nu ne-a cerut nimeni nici o fisa de vaccinare din trecut sau prezent.

copii mei sunt la adolescenta acuma, au fost intotdeauna sanatosi si nu am avut probleme de sanatate cu ei. baiatul a luat cred de 5x maxim antibiotic de cand l-am nascut. fata poate de trei ori. cand erau mici am calatorit mult, nicaieri nu am avut probleme.
a fost hotararea noastra ca familie, dupa informare serioasa, nu din internet.
exista multe persoane care nu-si vaccineaza copii, dar refuza sa o spuna. in Ro stiam de medici care nu-si vaccinau copii, stiau ei de ce. si aici cunosc destule persoane care nu si-au vaccinat copii si nici pe ei nu se vaccineaza. bine, aici iti este respectat dreptul la intimitate si poti reuza sa raspunzi unei intrebari pe care o consideri prea personala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

La inscrierea in gradinita/cresa se cere fisa cu vaccinarile. Stiu ca mie nu-mi trecuse doctorita nu stiu ce vaccin si ma trimitea inapoi cu fisa sa-l completeze. Am facut copie dupa carnetul de vaccinari si am rezolvat. Ideea e ca se uita pe fisa!
La scoala am dus fisa de la gradinita. La inscriere nu s-a uitat secretara, dar fisele se duc la cabinetul scolar. Acum, scoala e obligatorie, deci la scoala va merge, dar ar putea fi motiv de respingere de la scoala dorita si doar scoala de care apartii sa va primeasca (pt ca sunt obligati prin lege).
In tabere nu cred sa fie probleme pt ca nu mai cere nimeni astfel de hartii. La fel pt diverse sporturi se cere doar aviz medical cu mentiunea "apt de sport".
In concluzie, scolarizat va fi, dar s-ar putea sa ai greutati in alegerea scolii, in tabere va merge. Cu gradinita e mai complicat pt ca nu sunt obligati sa primeasca toti copiii (nu au spatii) si pot gasi motiv de refuz. Nu ma pronunt cum vad "particularele" o astfel de situatie.

Anya

La tabere se cere avizul epidemiologic si vaccinarile la zi. Am fost asta vara la mare cu Alex in tabara si stiu pe cineva care nu avea un vaccin facut si dupa ce e ajuns acolo l-a trimis inapoi acasa. Se uitau pe toate vaccinurile

mami de Alex nazdravan www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
poze Alex http://www.flickr.com/photos/72360957@N03/6573967211/in/photostream
http://www.lesch-nyhan.eu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Lali,
la gradinita ai fost sa intrebi ? ca eu cred ca ei iti pot da raspunsul corect.

***care mi pune si mie linkuri la blogurile alea ?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Asa cum am mai spus,legat de orice subiect, exista pareri pro si contra.Este dreptul fiecaruia de a avea o parere.
Atunci cand fac o afirmatie o fac in deplina cunostinta de cauza.Totdeauna m-am informat din mai multe surse si am vorbit cu persoane avizate.
Spunea cineva,legat de subiect, ca un copil a murit de tuse convulsiva.Intrebarea mea este:acel copil a luat boala de la un copil nevaccinat?
Copilul meu nevaccinat nu a facut nici o boala grava.Nu a luat niciodata antibiotice si este mai sanatoasa decat multi copii vaccinati.Mama mea nu a fost vaccinata niciodata pentru ca s-a nascut in timpul razboiului si era departe de lumea civilizata.Nu a patit nimic din cauza bolilor copilariei.Astazi are 80 de ani si e mai sanatoasa si mai energica decat multi tineri.
Iar legat de autism si vaccinuri...s-a descoperit ca la toti copiii autisti care au fost supusi unei cure de dezintoxicare de metale grele s-au obtinut progrese vizibile.Vaccinurile contin mercur si hidroxid de aluminiu (DTP-cel care este vinovat de cele mai multe decese).Nu tin sa convertesc pe nimeni la nici un fel de religie (eu sunt ortodoxa si nici macar practicanta!) dar cred ca ar trebui sa fim informati de ceea ce le facem copiilor nostrii.A fost un intreg scandal pe teme E-urilor si a faptului ca trebuie sa stim ce contine fiecare aliment.Copiii nostri nu sunt mai importanti decat ceea ce mancam?Pentru asta militez eu.Pentru dreptul la informatie!De aici inainte fiecare face ce vrea.Eu aleg sa mananc anumite lucruri chiar daca stiu ca nu sunt tocmai sanatoase.DAR stiu ce contin si eu aleg asta!Doctorita mea de familie m-a mintit si m-a amenintat!Eu cred cu tarie ca trebuie sa stim ce contin acele vaccinuri si sa nu mai fim mintiti.
Si asa cum am mai spus pot oferi informatii pe aceasta tema de la persoane avizate:cercetatori,doctori ,chiar si de un doctor pediatru director al unui spital.Nu este vorba de discutii sterile pe forumuri.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Informarea mea nu se rezuna la citit forumuri si pareri neavizate.
Selene iti dai seama ca am cascat bine ochii inainte sa fiu convinsa ca nu vreau vaccinarea copiilor mei.Si in nici un caz nu a fost urmarea unor mesaje primite pe mail din acelea care acuza te miri ce de toate molimele pamantului. Ca sa fiu sincera semnele de intrebare au aparut dupa ce mi-a spus cineva,foarte panicat,ca nu ii mai reactioneaza normal copilul dupa ce a facut ROR-ul .Atunci am cautat reactiile adverse ale vaccinurilor , si asa am ajuns aici,din blog in blog,din sait in sait, din link in link.

Szivarvany o sa caut o parte dintre linkuri si ti le trimit pe pm. Sa ne fie clar,nu vreau sa indoctrinez pe nimeni, nu am luat de bun ce mi-a spus un singur om, nu vreau sa conving pe nimeni ssa faca asa cum vreau eu sa fac.Eu doar am primit niste informatii,si pro si contra vaccinuri,am pus in balanta,am trecut prin filtrul gandirii,ce am gasit logic am crezut,ce nu,nu.
Nu am fost la gradinita sa intreb pentru ca nu stiu la ce gradinita voi inscrie copiii. Baiatul va intra din toamna,pana atunci ne hotaram daca ramanem unde suntem acum sau ne mutam mai aproape de socri. Pana la fata,care nu are decat cele trei vaccinuri din maternitate acute,mai este ceva timp,cine stie ce ne rezerva viitorul,ce va fi pana atunci.

Kariguld merci pentru mesaj, sa stii ca atitudinea face totul. Atata timp cat am fost ferma in ceea ce am spus, nimeni nu a avut de contestat. Asa am aflat ca nu exista temei legal pe care sa mi-l impinga in fata ,conform caruia nu au voie sa imi primeasca in colectivitate copilul.

Ramona peripetii cu rotavirusuri au avut si alte persoane,chiar unele care au vaccinat copiii si cu schema optional-obligatorie de la stat,si cu una optionala. Chiar una dintre fete a tot dus-o din virus in virus pana spre doi ani ai copilului. Si stiu si copil nevaccinat care nu a fost o zi internat in spital.

Anya merci de informatie, o sa ma interesez la gradinitele din jur sa vad exact ce si cum ,si la cea de aici din cartier ,si la cea din zona in care este posibil sa ne mutam.

Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Sotul meu nu a fost vaccinat impotriva hepatitei b. si are boala cronica. se injecteaza o data pe saptamana si din cauza asta se simte foarte rau. norocul nostru este ca aici nu platim acest tratament. in uk nu se face vaccinul, dar daca te imbolnavesti - si sunt extrem de multe cazuri pentru ca nu se face vaccin - platesti din buzunar. iar tratmentul este extrem de scump. ca sa nu mai spun ca poti face ciroza sau chiar muri. ganditi/va bine.

Finn Constantine 15.10.2009 si 26+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Unul dintre copii mei dupa ce a facut ROR-ul (aici nu in ro) la 1 an si 2 luni a devenit autist; pina atunci a fost un copil absolut normal dezvoltat fizic si psihic; i-am facut toata vacinurile ca asa se recomanda aici, inclusiv hepatita a si cel de gripa in fiecare pina la 3 ani cind m-am desteptat; ror-ul de aici se numeste mmr si este combinat si cu varicela este "mmrv" asa a fost de fapt pe vremea cind i l-am facut pt ca acum a fost scos de pe piata pt ca s-a descoperit ca declanseaza nu-stiu-ce exact asa mi-a spus o asistenta la spital....ca sa nu mai spun ca dupa acest mmrv a facut tot felul de infectii, am dus-o in antibiotic 4 luni de zile, si nu demult a dat si in pneumonie, este f f sensibila se imbolnaveste imediat de orice; la celalat copil am refuzat vacinurile care nu sint absolut necesare; de la 12 luni nu a mai primit nici unu si ultimul care a fost a fost dTP-ul pt ca este epidemie de tuse convulsiva aici;este foarte sanatoasa si f rar se imbolnaveste si daca ia vreun virus ii trece f rapid; aici nici un vacin nu este obligatoriu iar la intrare in comunitate semnezi un "waiver" nu stiu exact ce este dar asa mi s-a spus sa procedez; eu am facut vacinul de varicela ( fiind obligata de scoala in domeniu sanitar) aici si la 2 saptamini am facut varicela ( o forma usoara totusi)
totusi nu stiu aici daca ei te sanctioneaza sau nu daca copilul se imbolnaveste grav de bolile la care ar trebui sa fie vacin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Fetelor, daca as fi stiut informatia despre vaccinuri inainte sa nasc si dupa, nu i-as fi facut vaccinurile baiatului, acum e tardiv.
Sper sa nu ajunga Romania sa faca ce incearca sa faca in America statul California, si anume : Vaccinari mandatorii!
Esti fortat de catre lege sa-ti vaccinezi copilul, ca daca refuzi iti ia copilul si tot ii fac vaccinurile.
Mai nou in State medicii recomanda cu caldura sa se amane alaptare din cauza ca vaccinurile nu isi fac efectul.
Cel putin schema vaccinarii in Japonia nu e atat de agresiva ca cea din America, si mai ales ca in Japonia vaccinarile nu sunt obligatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nati

Mai nou in State medicii recomanda cu caldura sa se amane alaptare din cauza ca vaccinurile nu isi fac efectul.

Nati zau nu-i adevarat una ca asta . Copilul ti se pune l san cum nasti, bineinteles daca vrei sa alaptezi. Iar de vaccinurile de spital esti intrebat la o zi dupa nastere.

Iar California e super flower-power si rata coppilor neimunizati e foarte mare si dubla fata de restul tarii.

Si a fost o propunere de lege care s-a dus la Senat sa se vaccineze fara acceptul parintilor copii de 11-12 ani cu acceptul lor si doar contra bolilor transmisibile sexual. Dar propuneri sunt multe. Statusul lui AB499 este asta:
http://www.leginfo.ca.gov/pub/11-12/bill/asm/ab_0451-0500/ab_499_bill_20111010_status.html

TYPE OF BILL :
Inactive

DIGEST : This bill authorizes a minor, who is 12 years of
age or older, to consent to medical care related to the
prevention of a sexually transmitted disease.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Nici nu ar trebui sa se propuna o asa lege, mai ales mandatorie, e dreptul si hotararea parintilor daca vor sa-si vaccineze copii, nu trebui impus.
Si stirea cu amanarea, de fapt nu e bine spus amanare, ei zic ca mamele sa nu mai alapteze atat de mult ca vezi doamne nu isi face efectul vaccinul.
Si stirea asta vine de la niste cercatatori CDC care au publicat un asemnea articol.
Iar in Texas acum o saptamana in urma o mama si-a dus copilul la control, baiatul are 2,6 ani si nu are nici un vaccin facut, pt ca asa au hotarat parintii.
Ce crezi ca a facut doctorita respectiva? A sunat la politie si la CPS, unde acestia sau prezentat la mama respectiva acasa sa o ia la intrebari.
De fapt doctorita a zis politie ca mama respectiva avea un comportament ciudat si ca nu a prezentat cand i s-a cerut un ID.
Spune-mi, se cere ID la spital, la pediatru cand mergi la control?

Se vaccineaza copii la scoala fara acordul parintilor! Nu ca m-ar interesa direct, ca nu locuiesc in state, cu toate ca anul asta planificam sa ne mutam acolo. Dar din ce vedem ca se intampla pe acolo, ne sta foarte bine aici in Japonia, unde totusi ti se da dreptul de decizie la anumite chestii.
Am impresia ca America devine police state, unde dreptul la opinie e cam scurtat, iar libertatile sunt la fel scurtate si ele in numele sigurantei impotriva teroristilor.
Patriot Act, NDAA, TSA ,SOPA,PIPA, se incearca sa se treaca o lege in care ti se poate anula (strip) cetatenia americana si apoi se aplica NDAA, sper sa nu o treaca.
Da mai bine numai zic nimic, ca nu locuiesc acolo sa traiesc pe pielea mea daca America e police state ori nu.

Mergi la inceput