Gravidute cu tromobofilie -cap 10-

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Fetelor cu burtici avansate, lasati scarile acum sau urcati mai putin .. raluca, daca tot ai programare la ceza .. nu forta norocul pe ninosrile astea
ref la burtiera, si eu m-am luat una din piata foarte zdravana fara chilot, gen brau pe arici sa o poti regla si a costat putin 15lei parca. Nu difera cu nimic de una de 100 de lei de la sensiblu.
Valy .. incearca ce ti-au spus fetele si neaparat multa apa, sanatate!

in 37+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

multam fetelor.stiam ca ma pot baza pe voi.mi-a mai crescut tensiunea-am baut 1/2 pahar pepsi....dar tot mai sunt ametita.ce-i drept n-am iesit de 3 zile din casa....

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+11 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

eu am avut burtiera cu arici cum spui u dana. am purtat-o fara probleme o perioada, nu m-a durut nimic, ce-i drept de cand am iesit din maternitate, nu m-a durut niciodata operatia. insa dupa un timp, cred ca vreo luna, am renuntat la ea pt ca imi transpira burta ft mult si asta nu putea suporta. eu nu am ramas cu burta mult timp dupa nastere, mi s-a retras fara exercitii fizice specifice, am tinut o dieta si slabisem destul pana bebe a facut 6 luni deja aveam mai putine kg decat atunci cand ramasesem gravi. pana la urma cred ca depinde de la persoana la persoana daca ramane cu burta sau nu. acum am o foame de lup, greturi nu si imi e frica sa nu ajung la 100 de kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Valy, poate te bat! Pai pepsi am spus eu??? Are cofeina plus alte otravuri. Baga apitza.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s
Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Si eu am avut 9 cu 5 mai toata sarcina, rar 10 cu 6. Si nu e tensiunea mea obisnuita (de obicei ma simt bine la 12 cu 6). Barem in primul trimestru ziceai ca-s drogata de ameteala, dar in trim 2 a fost aceeasi tensiune si nu am mai fost la fel de ametita, deci la mine nu era de la tensiune.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

Buna, fetele!
Va multumesc pentru raspunsurile privind indicii de rezistenta pe artere. Am fost azi la echo si am urmatoarele date:
-varsta sarcinii 22s 4z (fc de data ovulatiei) / 23s 1z (fc de UM)
-placenta gr. 0
-BPD 5,61 cm (GA 23s 1z)
-HC 21 cm (GA 23s 1z)
-HL 3,92cm (24s)
-AC 19,06cm (23s 6z)
-FL 4,28cm (24s)
-artera ombilicala S/D 3,07; RI 0,67 (in scadere fata de 0,73 acum 3 sapt)
-artere uterine: -dreapta RI 0.58 (nemodificat);
-stanga RI 0,63 (nemodificat)

Deci, doar IR pe ombilicala a scazut in 3 sapt, cele pe uterine ioc! Am trimis rezultatele si doamnei dr. U sa vedem daca raman doar pe aspirina in continuare. Doamne ajuta!

Fetele mari ce putin mai e! Hmmmm, sa ai AMR in zile...
MIe la prima nastere dr mi-a interzis burtiera pe motiv de lenevire muschi abdominali... deci, cate bordeie, atatea obiceie!
Valy si la mine e tot asa tensiunea in sarcina, in afara
sarcinii e chiar usor mai micuta. Tot apa multa stiu si eu ca trebuie.
Musette ce de apa reusesti sa bei, bravo! Eu abia strang spre 2 litri cu noapte cu tot. Ziua 1,5 apa, plus ceva supa sau lapte (dar asta inteleg ca intra la mancare, nu la lichide), plus ce mai beau in tp noptii max. 0,5. Si asta tragand de mine...
Carpediem 2 sapt in spital! Poate reusesti sa mai fentezi macar cu o sapt. Acum, cu ce nameti am vazut ca sunt in Romania, nici bietului sot n-o sa-i fie usor sa te viziteze zilnic. Bafta! Dar, daca-o fi si-o fi, o sa supravietuiesti si tu, cum au facut si altele. O sa fie BINE!
Dara cum mai esti? Ma gandeam la tine cu diabetul Eu am programare la gineco fiex la 24 sapt, dar nu mi-a zis sa ma duc cu testul facut (stiam ca in s 24 se face). Oare sa-l fac de capul meu sau nu e tarziu daca astept sa intreb dr inainte?
MaAlex ceva vesti de la analize? Am vazut ca ai rezultate bune la tiroida, asta e bine. Sper din suflet sa gasesti cauza si sa fie tratabil.

22+ si mami de Demetra (24.04.2007)

Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75/100, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Bebeta, testul de glicemie provocata (in SUA se face intai unul prescurtat si abia daca e nevoie unul lung) se face intre saptamanile 24 si 28, asa ca e cam devreme la tine. Daca.l faci prea devreme risti sa nu fie nimic si sa se declanseze doamne fereste mai incolo.
La mine avansul de crestere brusc al lui bebe a aparut abia prin saptamana 26, alteori era chiar si in urma cu o saptamana, la 24 saptamani nu avea inca tendintele de macrosomie.
Eu am trecut de monitorizarea de 2 saptamani si mai monitorizez inca o saptamana ca dr mea gineco a zis ca nu arde si sa-l astept pe diabetolog pana vine in tara (amandoi sunt pe la vreun congres ceva) pana pe 1 februarie. Adica numar carbohidrati zilnic, tin regimul dat de ei, dupa mese nu am deloc probleme cu glicemia, dar aia de dimineata nu scade neam, e in medie 104 acum si in sarcina ar trebui sa fie 92 max 95 (nu-s aceleasi valori ca in mod obisnuit, unde se mai accepta si pana in 110). Diabetologul imi daduse nr unei doctore, dar dr mea vrea sa-l astept pe el avand in vedere valorile.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

neatza tuturor!
dana - ieri am stat cuminte in casa toaa ziulica. astazi trebuie sa ies, insa voi fi atenta pe unde merg
bebeta - si eu am facut testul de toleranta dupa 24 sapt. mi s-a parut ciudat ca m-a intepat de foarte multe ori... dupa aia ma intrebam daca nu ar fi putut sa-mi puna branula, insa prea tarziu.

37+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sper spune:

Dara de cand pana cand ai luat 2 aspenter/zi ?

Sper... sa devin mamica

MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute prin RUAM
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter
O ultima incercare apr/mai 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Fetelor, a luat vreuna dintre voi Magnerot in sarcina? Sau toata lumea a luat Magne B6?

Mergi la inceput