Gravidute cu tromobofilie -cap 10-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

carpediem, merci. De ce ai renuntat la Femibion? Vad ca la semnatura ai trecut Elevit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Buna fetelor!
Va salut si va pup pe toate! Felicitari Georgiei! Sa ii traiasca minunea si sa fie sanatoasa!
Raluca, eu asa am facut cu doza de Fraxi! Am facut jumatate dimineata si jumatate seara timp de o sapt inainte sa nasc, de cand am aflat ca am colul deschis. Iar in ziua in care am nascut facusem jumatate din doza la 8:30 dimineata, iar in sala de operatie am intrat la 8:30 seara - fix la 12 ore), iar micuta a venit pe lume la 8:40 pm. Parca cineva programase totul in cel mai mic detaliu! Spun asta pt ca micuta mea s-a nascut la fix 36 de sapt de la ultima menstruatie, la fix 12 ore de la injectarea anticoagulantului (fara ca dr sa intervina in vreun fel in ac situatie cu antic, doar m-a intrebat cate ore au trecut si, cand a aflat ca 12, a zis ca e ok) si exact cand in maternitatea CF era de garda cea mai buna echipa de gineco-neonato-anestezie in ceea ce priveste medicii. Chiar imi zicea dr ca, desi a venit mai devreme, macar si-a ales bine momentul! L-a ales ea, l-a ales ALTCINEVA acest moment...nu stiu. Ce stiu sigur e ca acest copil este un cadou de la Dumnezeu.
In alta ordine de idei, intrebai pe undeva Raluca daca mie mi-au zis dr-ii ca trombofilia a avut vreo leg cu nasterea mai devreme. Nu mi-au zis nimic, nici eu nu am intrebat, ideea e ca mai citeam pe undeva ca daca bebelusul e mai mare decat varsta gestationala, se poate ca el sa vina mai devreme pe lume. Iar micuta mea arata ca fiind cu 2 sapt mai mare fata de cat trebuia, iar eu am ciclu regulat si stiu exact data conceptiei intrucat dupa ac data a decedat socrul meu si 40 zile nu ai voie sa intretii rel sexuale (asa se spune din batrani si am respectat asta). Ma rog, sa nu ma abat prea mult de la subiect. Nu stiu exact ce a declansat nasterea mai devreme - poate si faptul ca am fost activa toata sarcina, eu mergand la birou pana in ultima saptamana, ma si umflasem fff tare, eram de nerecunoscut in ultimele saptamani, simteam ca nu mai pot!
In fine, totul e bine cand se termina cu bine!
Ce mai fac Toni si micuta ei?
Aaaaaaaa si Raluca, felicitari si sper ca ai incetat cu plansul! Am aflat ca vei avea fetita! Important e sa fie sanatoasa!
Va pup pe toate!

Mami de Eva Ioana Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Buna, fetelor! Felicitari pentru Georgia, sa le dea Dumnezeu sanatate!

Balanta, referitor la medicamente: eu luam uleiul de peste inainte de culcare, altfel imi venea inapoi pe gat toata ziua...
In primele 4-5-6 () luni, cand vomitam dupa fiecare masa, preferam sa le iau pe toate (femibion, acid folic, aspirina, etc) seara, cand ma puneam in pat, ca sa fiu sigura ca nu le dau afara. Cel mai tare ma temeam la aspirina, fiindca nu stiam ce sa fac daca as fi vomitat dupa 20 de minute, de exemplu - sa mai iau una sau nu?!

Referitor la nasterea copiilor mai devreme daca sunt mai mari ca si dezvoltare fata de varsta cronologica - la noi nu a fost asa, baiatul a stat pana la 41 de saptamani si jumatate, cand am decis ca e cazul sa iasa, dar el avea un retard de o saptamana, iar fetita, desi avea un avans de cca 10-12 zile, tot nu dadea niciun semn la 40 de saptamani cand am facut cezariana.

Am vazut ca pe Carpediem vrea sa o retina in spital pana naste: si eu cred ca e prea mult pana atunci, e f stresant si mai bine mergi la monitorizare in fiecare zi decat sa stai atata timp. Eu am stat cam o saptamana inainte de nastere si am zis ca urlu, nu mai puteam. Eram internata langa saloanele cu prematuri, era o liniste care ma speria. Si, desi era ditamai spitalul, la baie era groaznic, pe culoare era curent si rece cand ieseai de la dus, chiar daca am nascut in aprilie.
Eu am preferat sa merg cu o saptamana inainte fiindca distanta pana la spital era de 50 de km, drum curba dupa curba, f. circulat, aveam deja uter cu cicatrice, copilul de 4 kg aproape, 39 de saptamani, plus trombofilia.
Cu cateva saptamani inainte am mers minim o data pe saptamana la NST-uri si alte analize, si a fost totul in regula.
Nu cred ca are rost, sincer, sa stea atat de mult in spital, daca totul e ok si poate merge des la control, dar fiecare face cum crede, clar. Important e sa fie bebe sanatos!

Mihaela, parca tu erai cu ingrijorarea legat de eco la caput la bebe? Cred ca totul este bine, nu?
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Mihaela - ce frumos m-ai linistit tu asa de dimineata!
Balanta - eu iau sia cum femibion 1 (si separat omega) dar sarcina trecuta cand am luat femibion 2, le luam pe amandoua o data!

in 37+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Balanta eu le iau impreuna in timpul mesei de pranz. Fetelor voi luati magne B6 si cate, eu nu am mai ajuns la Fundeni, poate dupa morfofetala de 22 sapt, oricum stau mai mult in pat din cauza contractiilor.
Ma bucur Mihaela ca nu ne-ai parasit, sper ca si Dana, Suzi, Carpediem si Raluca sa ne mai scrie.

19+

Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

eu iau magneb6 2 pe zi
pana pela 32-34 am luat si 4 pe zi ((asa mi-a zis dr meu de la inceputul sarcinii, cate 2 de 2 ori pe zi)
acum le-am mai rarit si iau cate 2 pana in pranz.
le mai luam si seara dar au zis fetele ca dau agitatie si de atunci le iau pana la pranz

in 37+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

balanta, eu iau ambele Femibion in timpul micului dejun pentru ca dimineata eu mananc cel mai bine si m-am prins ca daca iau vitaminele in timpul mesei nu imi mai este greata si nici nu ma mai constip atat de tare. (sufar de constipatie cronica de cand ma stiu si cica asa am fost si cand eram sugar)
raluca, am luat 4 magne b6 /zi la intervale de 4 ore in primul trimestru. dupa 13s, mi le-a scazut dr. U la 2 pe zi. Iau unul dimineata si unul seara inainte de culcare. Eu nu am probleme cu somnul, doar daca pedaleaza bebe mai tare sau daca am dureri de burtica din nu-stiu-ce motive.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 21+ cu Marin Constantin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Floricico , da asa e, eu eram. Parca am mai scris la cap anterior despre asta - am fost si am facut o eco transfontanelara pe 4 ian la o dna dr la Medlife intrucat dr Stamate avea liber pe 20 ian si nu mai aveam rabdare. A iesit f bine ecografia, fara calcifieri, fara hematoame, totul omogen pe acolo, cerebel de aspect normal si am stat mai linistita, dupa care, pe 20 ian am mers si la dr Stamate Mircea unde ne-a confirmat si dansul acelasi lucru. Totul este in regula cu caputul micutei. Alte investigatii nu ne-a mai dat de facut, nu stiu daca sa o mai controlez la ceva. Sunt asa de disperata ca totul sa fie bine incat cred ca am sa cad in extrema cealalta, cum bine zicae un dr, ca unii parinti sunt asa de stressati ca totul sa fie bine incat nu se mai bucura de etapele prin care trec copiii lor. Si are dreptate; asa nu m-am bucurat de sarcina fiind tot timpul cu gandul ca daca se intampla ceva rau si acum regret.
Am mers la controlul normal de 1 luna cu fetita si am constatat ca a luat in greutate, in 3 saptamani 1 kg(pt ca mai fusese cantarita pe 28 dec), iar in inaltime a castigat 5 cm de la nastere.
In maternitate i-au fost controlati plamanii, inimioara, i-au facut analize de sange, cred ca am sa ma opresc aici cu investigatul ei ca si nou nascut prematur. Asta este si parerea pediatrei. Mai am o singura problemuta cu ea - este mai fonfanita, are nasucul infundat, fara sa fie insa racita sau cu gatutul rosu (a controlat-o pediatra luni). Cam atat despre ea, hai ca m-am intins si sper sa nu fiu mustrata de moderatori ca nu e locul unde sa scriu despre asta. Dar va impartasesc si eu voua, mutantele mele dragi.
Raluca.c, am sa intru de cate ori voi putea.
Dana , tu ai fost cea care mi-ai tinut moralul sus tot timpul. Macar atat am putut face si eu.
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine.

Mami de Eva Ioana Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Balanta, am renuntat la Femibion pt ca degeaba contineau multe B-uri ca nu contineau fier deloc, nici calciu si altele pe care elevit le continea. Si am preferat sa iau elevit si B-uri sa iau separat mai multe, vad ca am ales ok si am reusit sa-mi tin si hemoglobina undeva la valoarea de 11-12, pe Femibion scazuse la 10 sau poate a fost doar o coincidenta, nu stiu...

Fetelor cand am vazut ca toate mi-ati scris ca de ce sa ma interneze asa devreme, acuma chiar ca o sa ma apuce depresia prin spital.. O sa incerc sa negociez cu dr, sa vedem ce zice luni, chiar nu stiu...

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Mihaela, eu am tot urmarit postarile in limita timpului, dar pe tine nu te-am mai vazut si chiar eram ingrijorata ce-o fi cu voi. Ma bucur tare mult ca sunteti bine! Asa este, nici eu nu prea m-am bucurat de sarcina, si o perioada nici macar de micuta, tot cautam "nod in papura". Am avut o lista si treptat am bifat fiecare pozitie, pe la diferiti medici, apoi am zis gata! e timpul sa savuram aceasta perioada de bebelus, fiindca trece fff repede, mai ales cand mai exista un copil mai mare in familie ca la noi.

Danezza, esti atat de aproape de termen...

Mergi la inceput