Gravidute cu tromobofilie -cap 10-

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Super pentru Georgia!!! Ma bucur! Multumim Danezza!

Sper, multumim pentru info. Eu ma bazez pe Folowise.

Balanta, bine c-a trecut, vorba ta, sunt solicitate ovarele! Imi mai zicea o prietena cu FIV de dureri la ele.

Mie mi-au plecat doctorii din tara, si ginecoloaga si diabetologul, pana pe 1 februarie, le-am zis pe mail si sms cu glicemia, cica nu arde, putem stabili cu insulina si saptamana viitoare. Mi-a dat dr un nr de back-up la o dr. din aceasi spital, in caz de ceva. Dar eu daca nu e ea, parca m-as duce la Elias, voi ce stiti, daca te prezinti asa, gen de urgenta cu contractii sau nascut, te iau sau te plimba ca nu esti in urmarire la un dr. de-acolo?

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

dara, dr meu este la Elias dar nu stiu exact cum este cu preluarea pacientilor. Poate totusi nu e nevoie pana se intorc doctorii tai ca ei stiu mai bine despre ce e vorba.
Balanta, bine ca esti bine. Sunt si bebelusii bine, sunt sigura!

in 37+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Trombofilutze dragi, n-am mai apucat sa scriu, dar v-am citit in fiecare zi.
Despre Omega-3 stiam ca raportul de Omega6 vs omega3 trebuie sa fie intre 1:1 si 1:3 (cantitatea de omega6 sa fie mai mica decat jumatate din cantitatea de omega3) si ca trebuie sa fim atente la sursa de omega3, sa nu fie peste oceanic din zone in care se deverseaza ape poluate (pot contine mercur si metale grele).

Dara, eu m-am dus pe la inceputul sarcinii la urgenta la Filantropia si 'pe vremea aceea' nu eram urmarita de medic de la ei, dar am prins o rezidenta care s-a ocupat multumitor de mine.

Balanta, in primele saptamani de sarcina m-am trezit si eu noaptea cu o intepatura in ovarul stang, dar BB n-a avut de suferit. Dr mi-a expicat ca pot fi gaze care trec prin spatele ovarului si il 'inghesuie', de-aia doare atat de rau.

In alta ordine de idei, vroiam sa va intreb daca este cineva printre voi care si-a descoperit trombofilia (ereditara) inainte sa fi pierdut vreo sarcina sau inainte sa se fi evidentiat probleme la sarcina in curs (retard de crestere, IR-uri mari, etc).
Va intreb asta pentru ca observ cu cata uimire se uita unii dr. la mine cand le spun ca nu am pierdut nici o sarcina pana acum, dar ca fac analize pentru trombofilie datorita 'mostenirii' primite de la parinti si bunici. Unul dintre dr. gineco la care merg mi-a spus chiar ca nu are sens sa fac analize, cata vreme nu putem vorbi despre o 'boala abortiva'
Uneori ajung sa ma intreb daca nu cumva eu si dr care m-a trimis la dr. Avram suntem nebuni, si cautam probleme acolo unde nu sunt...

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Georgia, felicitari!
Cybele, tinem pumnii in continuare pentru Toni si micuta ei.

Am fost si noi azi la control, si ne-am decis ca pe 01.02 sa ne cunoastem micutul, mai avem o saptamana.

Am o intrebare, este cineva care a avut palpitatii de la femibion? Am fost azi intrebata si nu am stiut ce sa raspund, eu nu am avut nicio problema.

MTHFR C677T Homozigot
+37

Mergi la inceput

bravo Suzie, mai ai putin
si eu tot pe atunci voi fi :)
ar fi frumos sa ne vedem bebeii in aceeasi zi

Nico - lasa-i pe ei sa zica ce vor si tu fa-ti analziele
eu sfatuiesc pe toate cunostintele sa le faca, sa nu treaca prin durerea de a pierde o sarcina doar pt ca nu le-au facut.

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Dana . Acum am vazut ca a scris Raluca la odisee ca si ea tot in 01.02 va naste.

Sper sa nu vrea sa vina mai repede, ca asa ma dor toate si abia ma misc, astazi am umblat putin prin oras si am venit rupta de oboseala acasa. Seara mai ales parca ma dor toate si stau sa ma gandesc oare nasc sau fac clexane-ul? Noroc ca adorm repede si nu ma trezesc numai o singura data pe noapte si uit.

MTHFR C677T Homozigot
+37

Mergi la inceput

da, e si raluca tot pe 1 .. o zi mare atunci.
si e ma gandesc seara daca fac clexane-ul sau nu .. daca ma apuca sau nu :D (mai ales ca am avut niste dueri/contractii azi-noapte de ma tavaleam)
luni ma duc la dr, sper sa stea pana atunci
referitor la palpitatii de la fwmibion, eu zic ca e chiar invers, lipsa b-urilor da palpitatii nu aportul lor. cel putin la mine asa este ...

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Fetelor, eu am fost azi la echo de rutina la spital, nu am reusit decat pe fuga sa-l fac, pt ca era nu stiu ce naiba dat peste cap la el si dr se grabea sa intre si intr-o cezariana. Dar concluzia a fost scurta: bebe are in jur de 35 sapt si desi nu am col deschis, nici contractii, bebe e bine, saltaret, lichid mai are, de lunea viitoare ma interneaza in spital pt monitorizare pana la nastere, ca vrea sa-l monitorizeze pe bebe de 2 ori/zi sa stie sigur ca e ok. Eu care ma asteptam peste vreo 2-3 sapt sa ma interneze si nu eram pregatita psihic, am simtit ca-mi pica tavanul in cap ... Cred ca a luat decizia asta pt ca totusi a fost o sarcina cu risc si m-a vazut si cam nebuna , super grijulie si stie ca astept copilul asta ca pe o minune Si de emotie, fetelor, puteti rade de mine, toata lumea a ras azi, m-au luat crampele de stomac instantaneu si cand am iesit de la echo m-am dus direct la toilette cu diaree N-am patit asa ceva in viata mea, in 5 min sa te strici la stomac pe baza de emotii si stres
Acuma sunt in agitatie, ca mai am o groaza de luat pt bebe, pt mine la spital, n-am spalat inca hainutele lui bb, patutul nu e montat, n-are nici saltea Nu stiu voi, dar eu nasc in spital de stat, la Cv nu e spital privat si nu stiu nici cum o sa ma spal acolo, mi-e groaza...dar ma imbarbatez sa rezist vreo 2 sapt acolo pana la marea intalnire
Referitor la Anti FXA ambele dr ale mele imi zisera ca raman pe 0.8/zi si dupa cezariana voi face 0.6 la 4 ore dupa operatie si sa opresc cu o seara inainte de operatie.

Va pupacesc!

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Suzie, baftuta multa! Eu am avut palpitatii in sarcina si fara Femibion si mai stiu fete.

Niccostea, asa e protocolul, sa se faca analizele astea dupa 2-3 pierderi de sarcina. Eu n-am avut chef de 2-3 pierderi stiind-o pe mama cu tromboze (a facut de mai multe ori Clexane la viata ei, fara sarcina) si cu pierderi de sarcina etc si tata, unchi, bunic cu tromboze. Doctorii cam asa lucreaza acum, pe baza de protocol, le zice protocolul general sa faca sau sa nu faca ceva in caz de, ei asa fac, si sunt acoperiti. Inclusiv afara e aceeasi problema, nu doar la noi, sa nu se recomande analizele de trombofilie decat dupa 2-3 pierderi de sarcina. Vorbesc de Asia, Europa si America de Nord. Eu ti-am zis ca mi le-am facut pe toate de capul meu si intre timp am avut si rezistente crescute pe artere (de fapt doar una uterina) si am avut "noroc" cu obezitatea capatata in sarcina, le e frica de coagulare de la obezitate mai mult decat de coagularea de la trombofilie, asa ca macar m-au luat in serios si cand imi spuneau ca "n-ai avut nicio pierdere" eu le spuneam ca ok, dar nici nu vreau sa am vreuna si le inchideam gura. Eu am avut o singura dilema despre un patru-cinci saptamani cand miroseau lucrurile altfel si nu am realizat, intarzierea menstruatiei a fost de 3 zile (desi de obicei o am mai devreme cu 3 zile, deci poate chiar 6 zile intarziere) iar apoi la sarcina miroseau la fel, nu mai suportam fix aceleasi mirosuri, si abia atunci mi-am dat seama ca bai, poate am mai fost insarcinata o data, dar nu am nicio dovada, nu stiu daca a fost pierdere sau nu. Cert e ca incercam sa raman si la vremea aia.

Danezza, si eu le zic la fel fetelor, ca stiu de pierderi in 3 luni si in 6 luni si apoi tinut a treia sarcina cu Clexane bine merci. Sau uneori macar cu Aspenter si tot conteaza, decat deloc.

28+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Danezza, nu mi-e pt. acum, dar dr mea umbla mult pe afara si de o vreme nu se mai dusese la congrese, dar acu' daca a reluat plecarile, poate fi plecata si mai incolo la fel, de-asta ma gandeam, nici eu nu cred ca se intampla ceva acum. Dar de Paste cand tre' sa nasc eu...

Carpediem, eu am mai patit la viata mea sa ma stric la stomac de emotii :) Multa baftuta!

28+ Miruna Sanziana

Mergi la inceput