Trombofilia, o cauza a infertilitatii -68-
Raspunsuri - Pagina 16
MeAlex spune:
Mimi, e buna si pentru cresterea rezistentei vaselor de sange.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
Cris_25 spune:
Nu mai repet nicio analiza! Aveti dreptate ... Doar ca eu ma legam de orice speranta (oricat de mica) sa nu fie facute bine!
Maine merg la dr. Avram ... asa ca o sa vad ce zice ...
M-am saturat si eu sa-mi tot plang de mila ... dapoi voi! Va multumesc pentru sprijin si pt lamuriri!
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
mimi32 spune:
Mersi, MeAlex.
MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi
sper spune:
Cris dr Avram e mai rezervata, nu da clexane dc nu ai mutatii urate si nu ai sarcini pierdute.
Fetelor ati primit raspuns pe mail de la dr U in ultimele 2 zile?
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012
sunshine4ever spune:
MeAlex ai reusit sa iei legatura cu dr Avram?
Eu i-am trimis ieri mail si inca nu am primit nici un raspuns.
Oare raspunde greu sau nu vrea sa raspunda pe primul mail fara sa ia in prealabil o prima consultatie?
''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit(2007),1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational (2010), a 2-a sarcina obtinut natural - oprit din evolutie la 6 sapt (2011)
MTHFR A1298C heterozigot, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot,insulinorezistenta
Tratament: femibion 1/zi, acid folic 5mg/zi,magneB6 1/zi, aspenter 75mg/zi, Glucophage 1000mg,Clexane 2x0,4/zi
MeAlex spune:
Sunshine4ever, nu stiu ce sa zic, stiam ca raspunde si daca nu esti pacienta dansei. Eu am fost la cabinet, e gratuit. Nu voi continua sa merg la dansa, revin la dr. Uscatescu.
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!
MeAlex spune:
Am postat textul asta la Gravidute cu trombofilie, acum cateva zile:
Mi-e greu sa ma adun si sa scriu tot ce am discutat cu dr. Avram...nu ca ar fi foarte mult, doar ca am plecat cu mai multe dileme.
So...ea nu mi-ar fi dat Clexane de la inceput (am inceput Clexane la 3 sapt si 4 zile si initial, luam Aspenter zilnic)...a zis ca mi-ar fi dat Aspenter, iar la 6 saptamani am fi facut analize: cele e coagulare: INR, APTT...D-dimeri. Am intrebat de ce nu recomanda in sarcina verificarea dozei de anticoagulant prin analiza anti FXA si a zis ca nu e relevant, pentru ca nu avem tromboze, etc...
In plus, a zis ca in lumea medicala de specialitate, nu se considera pericol in sarcina daca ai MTHFR hetero si PAI...cel mult MTHFR homo...ca sunt studii pe loturi de gravide care au facut anticoagulant si unele care nu au facut, iar rezultatele nu demonstreaza ca anticoagulantul este obligatoriu...adica au fost pierderi si reusite si cu anticoagulant si fara.
Am mai inteles ca pentru o singura sarcina pierduta, nu da nimic nici in pregatire, si nici in sarcina chiar daca persoana are aceste mutatii, pentru ca nu se stie de ce a pierdut, ca poate a fost un accident sau alta cauza...dar si la mine e acelasi lucru...e posibil sa fie altceva, de ex. ceva la nivelul uterului.
A zis ca nu crede ca e util sa ne facem cariotipurile, ca e posibil ca embrionul sa fi avut o problema, dar sa fi fost un accident...dar nu are legatura, noi facem cariotipurile sa stim pe viitor daca transmitem ceva...nu accidentul ne intereseaza...
So...I'm still in the dark...
pentru sanatos!
danylini spune:
Me alex, n-am nimic cu tine si nici cu doamna dr. , sa nu ma intelegi gresit. Dar vreau sa fac un comentariu , poate n-am inteles bine, deci n-am decat sa pierd 2-3 sarcini ca sa se ingrijoreze d-na dr. si abea atunci sa imi introduca anticoagulant, foarte destept... eu din cauza ca am pierdut 2 sarcini si am avut complicatii dupa fiecare s-ar putea sa nu mai pot ramane defel insarcinata.... Nu e ok sa fi lasat in voia sorti, bine nu da anticoagulant dar tineo sub suptaveghere pacienta, fai nu stiu ce analize... nu lasa sa se distruga un uter si psihic sa nu mai vorbim ca ramai cu sechele oricat de rotund si mare te dai.... eu umblu in timisoara la dr. hematolog si dupa multe discutii am scrisoare medicala unde este specificat ca trebuie sa iau anticoagulant inainte si dupa o sarcina , binenteles ca si in timpul unei sarcini. Am luat timp de multe luni clexane de 0.6 (am 64 de kg) de la ovulatie dar n-am ramas ptr ca eu am cicatrizat uterul si endometrul subtire (poate am mai zis, scuze), FIV-ul nu mi-a reusit. Ideea e ca nu am patit nimica, nu ca as incuraja pe cineva sa faca de capul lui, eu sunt sub indrumarea medicului. Dar asa ma oftic cand se vorbeste asa usor cu pierderea unei sarcini si nu se face nimic decat dupa ce treci prin niste traume, e cumplit, scuzati-ma ca imi vars nervi aici ca nu e nimeni vinovat.....
Iar cu cariotipul genetic, noi l-am facut , eu am 2 cromozomi in plus cica mi s-au format cand eram embrion nu e mostenire de la parinti dar pot face copii cu sindromul Down. stati ca n-am terminat, cica cei 2 cromozomi sunt doar in proportie de 20% si ca numai 20% pot avea coppi cu sindrom, dar ca nu din cauza asta am pierdut sarcinile si ca pot face copii doar ca e obligatorie amniocenteza.... Toata genetica mi se pare asa cu poveste, dr. mi-a zis ca totusi nu stie sigur ca merge pana la ovule... n-am mai inteles nimica si nici n-am mai incercat , stiu un lucru ca voi face amniocenteza daca voi mai reusi sa raman insarcinata....
imi cer scuze ptr rabufnire
Cris_25 spune:
Am fost si eu azi la dr. Avram si-am venit mai mult decat incantata!!! A stat aproape o ora de vorba cu noi si ne-a explicat pe indelete tot ce am vrut. In final, se pare ca una din mutatiile mele era gresit transmisa de cei de la laborator ... Este vorba de mutatia PAI, care scria pe fisa de analiza ca apare in forma homozigota. La recomandarea dr. am sunat la lab in Bucuresti si un domn mi-a explicat si cu cuvinte multe dar si simplu pe intelesul meu ca analiza e ok...
In alta ordine de idei... mai am doar MTHFR 677 hetero... am dat azi sange si pt homocisteina... O sa vb mai multe detalii cu dna doctor saptamana viitoare dupa ce vedem cum e homocisteina. A fost de acord si cu clexanul de 0,4 ... desi, titand cont de istoric si analize, nu l-ar fi recomandat... Cred ca a fost de acord cu el mai mult asa, pt confortul meu psihic!
Una peste alta, eu sunt foarte fericita ca nu am PAI-ul Asa ca, daca mai sunt fete care au facut analizele la MedLife, va rog eu foarte mult sa sunati sa va lamureasca daca e scris corect rezultatul sau nu. Domnul cu care am vorbit m-a asigurat ca vor modifica modul de redactare in asa fel incat sa fie mai clar!!!
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit