Trombofilia, o cauza a infertilitatii -68-
Raspunsuri - Pagina 15
MBK spune:
fetelor am fost la fundeni!mi a spus ca voi face clexane 0,4, dar eu sunt si mai plinuta si din pacate inca mai sunt fumatoare 4-5 pe zi!la pranz merg sa iau rez si mai stau de vb cu dna doctor u!mi a spus de it e forte zilnic, dar am citit pe aici ca nu se ia zilnic, ci doar in primele 10 zile ale cm si daca e forte 1 la 2 zile!clexane 0,4 nu este totusi putin avand in vedere semnatura si fumatul?
Ininte de transfer, cu embrioni congel ,cu aprox 5 zile mi a spus sa opresc apenter-ul si sa incep clexane!nu este tarziu?voi ce parere aveti?
aristica spune:
MBK mi se pare foarte buna abordarea doctorului tau, cu histeroscopia, urmata de transfer. Vad ca ti s-a raspuns si la intrebarea legata despre administrarea clexanului. E normal sa opresti aspenterul inainte de a lua clexane. Intr-adevar, sangele se coaguleaza putin mai mult de la nicotina. Doza de 0,4 este o diza "de confort", doza care poate fi crescuta/scazuta. Daca vei testa antifXaul la fundeni, vei vedea daca doza este prea mica si o vei putea creste.
Urmeaza sfaturile doctorului turc, pentru ca mie imi pare ca stie ce face (din ce detaliezi tu, desigur). Si mult succes!
Cat despre analize - eu tot la Medlife le-am recoltat si sunt convinsa ca sunt bune, deoarece am in familie cazuri de trombofilie, iar analizele au demonstrat ca sangele mi se coaguleaza normal cu doza de clexane injectata. Deci nu m-as gandi sa le refac doar pentru ca un doctor mi-ar spune ca el crede ca-s gresite. Adica, PK a argumentat de ce crede el ca rezultatul e grasit? Dintr-o mana de fete care scriem aici, cel putin 5 au primit acelasi raspuns de la el, dar cel putin 3 au recoltat la alte laboratoare. mie asta mi-ar trezi suspiciuni asupra raspunsului doctorului si l-as intreba ce-ar face el sa contracareze efectele trombofiliei, nu sa conteste rezultatele. Si daca raspunsul primit ar fi satisfacator, m-as mai gandi daca le repet, ori ba. Dar daca raspunsul va fi lipsit de argumente, de ce sa mai dau banutii inca odata?
mutantelor
paulici tot nu dai p-aici?
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
MBK spune:
Ari ms de raspuns!Cand am inceput stimularea in tr, anul trecut martie, nu aveam nici o analiza facuta,anticorpii sau mutatiile, absolut nimic !nu mi-a caerut!Eu le am facut din proprie initiativa, noroc cu voi, altfel nu aflam nimic!Anti fxa acela la cat timp dupa anticoagulant pot face?la cate zile?oricum voi intra pe forum si cand voi fi acolo ASA CA NU SCAPATI DE MINE
aristica spune:
ideal ar fi la 10 zile, dar poti sa-l faci si dupa 5 zile de injectare, deci ai destul timp pentru bebe - adica ai timp sa ajustezi doza, daca nu-i cea potrivita
Si cu vitamina e - da mai, si eu tot citesc despre asta - ca se ia doar 10 zile, dar zau daca mai stiu motivul. Eu iau de o luna, neintrerupt. Sotul, la fel (iar sotul meu a avut rezultate foarte bune cu vitamina e in organism, luata tot asa, fara intrerupere). Era o chestie de genul ca afecteaza fatul, parca - si cred ca d-asta mi-a ramas mie in cap ca pot lua fara intrerupere, ca eu fac fiv pentru a obtine o sarcina...
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"
sper spune:
Din prospect "in cazul tratamentului prelungit cu doze mari de vitamina e, au mai fost semnalate tulburari ale metabolismului hormonilor tiroidieni, cresterea concentratiei plasmatice a creatin kinazei, colesterolului, trigliceridelor, estrogenilor si androgenilor, tulburari de dinamica sexuala si ale functiei de reproducere (la barbati-azoospermie sau oligospermie; la femei involutia ovarelor, perturbari ale ciclului menstrual), precum si cresterea riscului tromboflebitelor sau trombembolismului la categoriile de pacienti cu risc. La aparitia reactiilor adverse consecutiv dozelor mari de vitamina E se impune intreruperea tratamentului."
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012
MBK spune:
buna seara fetelor!ce mai faceti?Eu azi am facut primul clexane, d-na Viorica, o femeie deosebita si cu suflet, mi a facut injectia!Nu m a durut absolut deloc!dr U mi a spus sa opresc aspenter-ul cand fac clexane, dar am vazut fete care iau si aspenter o data cu clexane. Oare ce sa fac?
danylini spune:
Salutare mutantelor
MBK mie dr. Hematolog mi-a zos ca doza de clexane se da in functie de kg, eu avand 64 de kg mi s-a dat doza de 0.6. La estrofem scrie in prospect precautii la femeile cu afectiuni tromboembolice in prezent sau in atecedente (adica cele care au pierdut sarcini din cauza mutatiilor) iar la progesteron la contaidicatii afectiuni tromboembolice (active sau in atecedente). Eu cred ca trebuie suplimentat anticoagulantul, logic gandind.... sau careva din voi a pus problema asta unui hematolog ?! Poate gresesc dar ....
Stiti si voi dar totusi postez :
Bolile tromboembolice reprezinta o cauza importanta de mortalitate materna si patologie fetala. Trombembolismul fatal este prima cauza de mortalitate materna in Statele Unite,Elvetia ,Marea Britanie. Prevalenta trombozelor venoase a fost estimata in studii retrospective la 1 la 1000-2000 sarcini (14).Inca de la inceputul anilor 90 au aparut dovezi care au indicat ca aceste afectiuni denumite actual trombofilii au un impact negativ asupra sarcinii.Pacientele cu dezordini trombofilice asociaza risc crescut de avort ,piedere de sarcina in trimestrul doi sau trei,moarte intrauterina,hipotrofie fetala-legate probabil de infarcte si tromboze la nivelul placentei,hipertensiune severa ,preeclampsie .
Trombofiliie sunt definite ca stari mostenite sau dobandite favorizante ale trombozelor venoase sau rar arteriale(1)
MBK spune:
Danylini ms de raspuns!Am vb cu Dr U despre kg mele,i am spus ca mi vor da estrofem si progesteron, acestea fiind contraindic asa cum ai zi si u, dar a zis ca 0,4 este sufi!Nici nu mai stiu ce sa fac!Azi mi am luat 30 fiole de 0,4!Transferul il voi avea cam pe 27-28 feb!Va cer parerea- cum m am gandit eu-sa fac 0,4 pana pe 20-21, intre timp voi avea in snage si estro si progest, si atunci sa mi fac anti fxa sa vad cum iese, iar in ca de nu e ok sa maresc doza atunci!ce ziceti?
In caz de va fi nev de doza mai mare as putea face 0,4 seara si dupa 12 ore( dimineata) sa fac 0,2 sau 0,4 cat va fi nev sau trebuie tot in acelasi timp?
QiaoBing spune:
ca o constatare personala. Eu am facut AntiFxa sub tratamentu cu Clexane de 0.4 la 10 ore de la injectare in timpul schemei de stimulare si a fost 0.17. Am repetat la acelasi interval dupa ET, cand aveam deja progesteronul vaginal si a fost 0,24. Deci la mine mai mare influenta asupra coagulabilitatii sangelui au avut-o hormonii, decat progesteronul. probabil ca daca il luam oral altfel ar fi stat treaba. Dr U nu a comentat deloc rezultatele la analiza si nu mi-a modificat doza.
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote, TSH sub limita
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA dubla mai 2011 MedLife - nereusita
FIV ianuarie 2012 MedLife - sarcina biochimica
Copiii vostri nu sunt copiii vostri. Ei sunt fii si fiicele dorului Vietii de ea insasi indragostita. Ei vin prin voi, dar nu din voi. Si, desi sunt cu voi, ei nu sunt ai vostri. Puteti sa le dati dragostea, nu insa si gandurile voastre, Fiindca ei au gandurile lor, Le puteti gazdui trupul dar nu si sufletul, Fiindca sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care voi nici chiar in vis nu o puteti cunoaste. Putei nazui sa fiti ca ei, dar nu cautati sa ii faceti asemenea voua, Pentru ca viata nu merge inapoi, nici nu zaboveste in ziua de ieri" (Kahlil Gibran)
mimi32 spune:
Am vazut ca unele fete iau vitamina C. Imi puteti spune pentru ce o luati? Am inteles ca vitamina C ajuta la asimilarea fierului in organism. Sau este pentru altceva?
MTHFR A1298C homozigot, PAI-1 675 4G heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie in 2009, 6 saptamani (inainte de a afla de mutatii)
Tratament: Femibion 1/zi, Aspenter 1/zi, Magne B6 2/zi