Reteta sigura de a da faliment

Reteta sigura de a da faliment | Autor: Marina

Link direct la acest mesaj

2 povesti total diferite, 2 falimente care se anunta cam in acelasi timp. E fascinant sa vezi cum unii construiesc imperii speculand idei fantastice gen skype, facebook (ma refer la imperiile recente) si cum altii cad mai de sus sai mai de jos ingropati in propriile lor neputinte.
Kodak nu a reusit sa vada nici cu ochelari de cal era fotografiei digitale asa ca devine cel mai nou exemplu de cum sa nu conduci o afacere in manualele de management : http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11267040-kodak-cerut-mod-oficial-punerea-sub-protectia-legii-falimentului.htm

Mic.ro nici nu stiu ce sa zic, o neintelegere crasa a pietei romanesti, afacere romaneasca si management prost + ceva greseli de management fundamentale : http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-11259626-coface-mic-nu-respectat-niciodata-angajamentele-avea-intarzieri-plata-peste-240-zile.htm.

ma intreb care e afacerea/ideea domeniul care va crea milionari in viitor, ne va face sa o admiram cu inflacararea. Ma mai intreb si daca imi va veni mie o astfel de idee

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

referitor la falimentul 2, nu ma mira neaparat, Patriciu are gura mare dar nu e un manager impresionant. Rompetrol a fost cu siguranta cel mai mare tun postdecembrist dar cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Intr-adevar, nu ma asteptam la Kodak... insa, intr-o lume tot mai competitiva, probabil lipsa de viziune te face vulnerabil economic.
Kodak se bazau mult pe filmele foto ... insa dupa ce toata lumea a intrat in posesia unei aparat foto digital, ele au devenit piese de muzeu.
Mi-aduc aminte ce imi placea mult reclama acea de la Kodak cu tata care isi ajuta fiul sa isi puna cravata :))

remember a kodak moment:

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Nu as fi banuit niciodata va ar putea da faliment Kodak. Nu numai atat...In urma cu ceva ani la Disneyland erau mai multe atractii sponsorizate de diferite firme care isi sa faceau o mica reclama (sau mare). Prin 2009 sau 2010 am observat ca multe din ele au renuntat, nu mai apareau ca sponsori (Opel, Orange, France Telecom). In schimb Kodak a continuat sa sponsorizeze (e drept ca un filmulet) asa ca as fi zis ca e o firma foarte solida.

In schimb de Mic.ro nu ma mir deloc. Cel putin la noi in zona nu a avut nicio sansa. Adica s-au deschis in scurt timp 3 magazine plus o masina. Cred ca la inceput au avut preturi mai bunicele dar numai doua saptamani, maxim o luna. Si de cateva ori, la inceput, am cumparat banane de la ei, erau tocmai bune, nici verzi, nici flescaite. Oricum asta a durat prea putin. Apoi preturile au crescut. E "la mintea cocosului" ca nu ai cum sa vinzi un produs cand la doua-trei magazine distanta se gaseste fix acelasi produs la un pret mai mic.

Magazinele aratau dragut. Dar nu ajunge.

Mergi la inceput

daca nu aveti chef sa cititi articolul desi e destul de interesant uitati-va la "ugly picture", nu mai departe de acum 20 de ani pretul actiunii era aproape de 100$, acum se zbat sub 1$ si sunt amenintati cu delistarea.
http://www.economist.com/node/21542796

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Voi vorbiti serios de Mic.ro??? Eu sunt convinsa ca nu au nici in clin nici in maneca cu comertul aceste magazine. Nici nu cred ca mai sunt ale lui Patriciu. Cred ca a fost asa o fasaiala cu ele, dar de fapt au servit bine mersi alte scopuri. Si acum gata.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

oh, ba eram sigura de kodak!
pur si simplu disparusera de pe piata aparatelor foto, care a ajuns in acelasi stadiu de dezvoltare rapida ca si cea de hardware, tocmai din cauza puternicei automatizari/electronizari.
clar exemplu de faliment... sau cum sa nu stii sa tii pasul cu timpul. pacat de ei!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Si eu mereu ma intrebam cine isi mai spala banii in Mic asta...
dupa cum am citit aici se pare ca Patriciu

si Nokia si-a strans randurile si multe alte firme...
e o perioada grea pt multa lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Voi vorbiti serios de Mic.ro??? Eu sunt convinsa ca nu au nici in clin nici in maneca cu comertul aceste magazine. Nici nu cred ca mai sunt ale lui Patriciu. Cred ca a fost asa o fasaiala cu ele, dar de fapt au servit bine mersi alte scopuri. Si acum gata.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Ba chiar sunt ale lui Patriciu, nici el nu contesta asta.
Citeste link-ul pus in postarea Marinei.

O parte din comentariile de la link mai lamuresc unele aspecte.
Acolo a fost vorba de un plan de afaceri gresit. Greseala poate fi intentionata, mizand pe dezvoltarea exagerata in conditii de acoperire a subfinantarii prin credite comerciale, fie neintentionata, data de calcul prost de rentabilitate.

Din pacate afacerile pe piata libera, incepute de la 0 nu sunt specialitatea lui Patriciu. Lansarea unei afaceri, finantarea, calculele de rentabilitate pe termen mediu si lung, planul de dezvoltare devin probleme grele cand e vorba de piata concurentiala in criza.

Recent a declarat ca va investi bani pentru salvarea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04
si Nokia si-a strans randurile si multe alte firme...
e o perioada grea pt multa lume.

Toti ochii-s atintiti spre ... un faliment pe care aproape toata lumea-l vesteste de peste 20 de ani, dar nimeni nu stie cum de nu s-a produs inca. Si e tot cu mic si ro.

Mergi la inceput

la nokia vad un semn de repliere , sa vedem cum merge, adica au reusit sa scoata un produs bun din gama smart phone care poate le va da putin aer si timp sa gaseasca piete noi (sau nu) Asta depinde si de cat de prost stau dpdv financiar ca ii vad in restructurari mari, nu stiu cata fortza si sange in vine au sa mizeze pe ceva nou.

Mergi la inceput