Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***388***
Raspunsuri - Pagina 18

Monnvas spune:
 Nu mai stiu, parca CHATO intreba ce chestii am putea schimba la viata noastra ca sa fim fericiti.
Io as raspunde cam la fel, adica sa lucrez mai putin pe bani mai multi 
 As vrea sa redefinesc si ce lucrez, nu mult, asa, putin. Sa lucrez maximum 9-16, apoi sa iau plodul, sa nu mai am de lucru acasa 
 asa incat dupa-amiaza sa ramana pt trebi de familie, citit, plimbat. Obligatoriu cu menajera 
CRISTIAN (7.03.2009) 
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Gaza22 spune:
 Neata Fetele!!
Mihaela, imi pare rau ca va chinuiti atat. Eu nu pot decat sa-ti impartasesc din experienta noastra si cea similara a lui Pisik. Daca voi aveti probleme constante din cauza polipilor inflamati,  tona de siropuri nu este solutia. In primul rand, daca polipii sunt inflamati si nu-si revin la normal nici in perioade de "liniste" atunci este normal ca orice raceala, virus, curent de aer, sa determine o inflamare a lor si mai mare si un intreg val de alte simptome cu care trebuie sa va luptati mai mult si mai greu (inflamatia urechilor principalul efect negativ, amigdalelor, tuse care nu trece etc. ). In aceasta situatie nu exista decat 2 solutii: 
1. daca inflamarea nu este foarte grava se incearca reducerea lor prin taratament cu Sinupret maxim15 pic*3/zi, aerosoli sau picaturi care contin cortizon. (ceea ce voi deja aveti in tratament). Acesta dureaza aprox30 de zile si are efect mai benefic daca in acesta perioada nu intervine vre-o raceala. Tratament similar am avut si noi pt Gaza si Pisik pt Ana.
2. daca inflamarea este mai puternica, tratamentul de mai sus e apa de ploaie si singura solutie e operatia, aceasta fiind singura care imbunatateste real starea de sanatate a copilului si evita viitoarele raceli complicate. Pisik dupa lupte asemanatoare cu ale voastre a operat-o pe Ana, acum e bine si nu au mai fost asa mari probleme si nici nu a mai racit asa rau. Noi nu ne-am operat inca pentru ca de cand suntem la Londra, probabil din cauza aerului mai curat si umiditatii n-am mai avut asa mari probleme. Daaaaar de fiecare data cand a prins un curent de aer rece sau a luat un mini virus (sau mai mare ca cel din urma) problemele cu nasul sunt catastrofale. Asa ca si noi mai avem in vizor operatia desi situatia nu e asa grava ca la voi.
Mie schema ta de tratament mi se pare foarte incarcata si nu tocmai perfecta (e doar parerea mea nu de doctor). LIV52, nu stiu pentru ce v-a dat dar se foloseste in principal in afectiuni ale ficatului. O singura data am incercat sa-i dau Gazei mele si i-a creat stare de greata si voma. Mai rau am facut. Asa ca mai bine (zic eu) alegi bioticele naturale cum sunt ecoflorina sau enterolactis. 37,7 nu este o temperatura foarte mare asa ca nu tebuie sa sari imediat cu medicament, asteapta macar sa vezi daca trece de 38. Trebuie sa lasi si organizmul sa lupte un pic. Si Gazulina a mai avut in diverse raceli temperatura 37,7 - 37,8 dar asi-a revenit de la sine. Daca calculezi si iei temperatura rectall 37,7 inseamna defapt 37,2 ceea ce nu e asa grav. Sinupretul ajuta si favorizeaza secretia, asa ca sfatul meu e ca ultima doza sa nu i-o dai inainte de culcare ci mai devreme.
Stiu ca esti foarte speriata si exasperata de atatea tratamente si de chinul prin care trece Maria dar trebuie sa te gandesti bine ca o tona de medicamente (un stil des intalnit la doctori) nu e mereu benefica.
Te pupic si  sa va faceti repede bine.  Sper sa-ti fi fost de ajutor
Mami de Gazii mica si frumoasa

Al Doilea Anisor 

Gaza22 spune:
 Mai fetelor, eu ar trebui sa-mi ridic semne de intrebare, Gaza mica nu e deloc in perioada De ce-urilor? Intreba si ea multe, e curioasa, dar n-are nici o treaba cu intrebarile existentiale ![]()
Va pup, fug sa fac putina oridine si poate iesim un pic afara.
Mami de Gazii mica si frumoasa

Al Doilea Anisor 

bebe_shtrumf spune:
 Salut !
relatare de la Shtrumfulina -Scarpinicea
zile grele, nu mai stiu cand e noapte sau zi, ieri si alaltaieri seara si noapte a fost Apogeul,
acum e un miracol ca pot sa ma uit la un ecran, nu suport nici maioul pe mine...capul e un dovleac imens, plin cu pietre, Baba Cloanta e printesa de aur, la cum arat eu, plus ganglioni si dureri, tot mai iese, si pe talpi am... nu va mai dau detalii ca suna oribilis si nu pot citi, cu 3 reprize de plans ca azi vine sotul acasa si am vb cu fi-mea la fon sa stau listinita sa nu ma misc, ea separa animalele de casa de cele salbatice...ieri a fost la o petrecere, si in seara asta sor-mea o lasa iar la soacra-mea caci ar plange copilul in starea in care sunt...macar sa nu mai fiu printesa ciumii, sa seman macar a m boland...
am citit din urma insa sunt prea dusa ca sa adaug ceva...
Felicitari Novus pentru rezultat-chiar ma intrebam de ce se spirrrraleaza, tu ce mai patisi

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

novus spune:
 Hello !!!!
Noi am fost la sanius pt ca a nins ca-n povesti de dimineata 
 !! Aseara am fost in vizita la niste prieteni unde am stat pana pe la 23 cand Ada vazand bolurile pt alune a intrebat unde e si cand se serveste zupea 
 ?! asa ca gazda i-a adus ciorba sa manance daca a cerut fata si a topit-o imediat ![]()
Tot din ciclul a la Ada, o intreb daca stie unde o sa mergem noi iesri dimneata si imi raspune : la toping, ii cer lamuriri si imi spune ca prin magazine la cumparaturi 
!
Si ea e la faza de ce -urilor continue, din aproape in aproape ![]()
Andiaroro, imi pare rau ca ati ratat petrecerea 
, bine ca s-au distrat baietii !! si mie mi-ar placea o petrecere surpriza 
Bebestrumpf, sa-ti treaca rapid bubitele, stiu ce nasol e , eu am facut la 18 ani fix dupa petrecerea de ziua mea, a fost unul din cadouri ![]()
Chatonel, si eu am venit cam cum am plecat de la Cluj in materie de cumparaturi pt ca nu am pre agasit nimic, ce era fain nu ne era bun si tot asa
Inapreda, voi ati gasit ceva azi ??
Monnvas , menajera clar e un must have ![]()

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra  (03.03.09) 

novus spune:
 Olga, Anaan voi pe unde sunteti si ce faceti ??
Pisik, Denisamada asteptam pozele si relatarile mai pe larg 
 !!
Mihaelacq multi 
 si voua !!
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra  (03.03.09) 

dyana27 spune:
 pupici
si inca o serie de pupici pentru bolnavioare sau "in recuperare"
. N-am reusit decat sa frunzaresc putin din urma... stau cam rau cu timpul in ultima vreme.A fost ziua lui cristi si de atunci o tot tinem in musafiri, chefuri, familie gramada.... bine, nimic iesit din comun pentru noi![]()
. 
Imi este putin greu in continuare cu programul, dar incep sa ma obisnuiesc. Si tot timpul pe care-l am dupa munca il investesc in familie. La servici am net, si as avea si timp, dar inca nu stiu daca suntem "monitorizati" sau nu, asa ca prefer sa nu risc. Doar mailul si horoscopul le citesc.![]()
Tot timpul as mai raspunde la cate un subiect... dar pana ajung eu la calculator... 'e deja istorie"
. Si acum sunt jumate pe fuga, adica astept sa se trezeasca mutzu si sa mergem la niste prieteni ai surioarei la un gratar. Barbatii sunt deja acolo, noi venim tura 2 cand se trezesc piticii. 
 Si nici acum n-am terminat vasele de ieri de la chef de spalat
... dar noaptea e lunga
.
Va pupacesc pe toate

mihaelacg spune:
 am vesti un pic mai bune.
am fost la pediatra noastra si a fost tare dezamagita de colega ei cand a vazut ce antibiotic ne-a dat.a zis ca ar fi trebuit unul mai usor, insa odata ce ne-am "apucat" de asta, mergem cu el.partea buna e ca ne-a zis sa-l luam doar la 12 ore.mergem in continuare pe sinupret, aerosoli cu dexa si prospan, eurespal, ketof si aerius.
ea zice ca polipii nu sunt de operat.o sa facem un control la orl dupa ce terminam tratamentul.ne-a dat si analize de facut sa vedem cum stam.
pe mine ma mustra un pic constiinta, pt ca nu am fost consecventa si nu am mers inainte cu nimic pt imunitate.i-am dat doar 10 zile isoprinosine si daca am vazut ca inca tuseste nu i-am mai dat.
de multe ori mergeam la dr. si-mi zicea "gat curat, plamani curati" dar ea tusea.
in functie de rezultatele analizelor o sa-i dea ceva pt imunitate.
m-am mai linistit putin.
ramona, am notat denumirea acelor injectii, o sa discut joi cu d-na dr.multumesc
gaza, iti multumesc si tie pt informatii. am mare incredere si eu in sinupret.voi incerca si ceva pt imunitate, voi cere si parerea unui orl-ist, si dupa aceea vom vedea ce-i de facut cu acesti polipi.
sanatate multa si voua
ilinca eu credeam ca maria e destul de rezistenta. adica ieseam afara pe frig, vant, ploaie, zapada( anul trecut impingea sania si alerga cate 2 ore prin zapada) si nu avea nimic.nu o infofoleam. ei se pare ca aceasta colectivitate unde mergem noi i-a pus capac.sunt in jur de 25-30 copii acolo si sunt in permanenta copii virusati.plus ca se intampla sa foloseasca acelasi servetel la mai multi copii.am vazut eu cu ochii mei.si sunt multe de zis, dar e ssingura cresa pe care ne-o putem permite.
va multumesc "tetelor" cum ar zice maria pt sfaturi, informatii si 

mihaelacg spune:
 am uitat sa va zic ca la galati ninge tare "tumos".
ne mai auzim, saptamana asta imi iau medical vreau s-o pun pe maria pe picioare. merg sa-i pregatesc niste pastrav sa vad daca am succes ca nu prea  vrea sa pape.

Ilinca_M. spune:
 Olario!
A venit iarnaaaa...e o zapada la noi...de dimineatza tot a nins.Pe la 13 am iesit si noi prima data anul asta la zapada, vaaai, ce i-a placut! Dar cand sa ne intoarcem am luat-o pe ruta gresita, caci a recunoscut drumul spre locul de joaca unde lucreaza tac'su si musai a fost sa mergem acolo, desi io eram bocna (n-am nici haine nici incaltzari asa termoizolante cum are ea...nici atata tinerete si entuziasm:)))
Acolo s-a distrat de minune, dupa ce si-a dat jos shosetele, ca altfel nu putea urca pe gomflabile (ma tot intreb ce faceam de avea ciorapi lungi...is convinsa ca m-ar fi pus sa-i dau jos
). De plecat am plecat in plansete si urlete, ca eu ma enervasem ca vroia sa stea numai unde se lansau niste baieti mai mari de sus, deci foarte periculos, ea s-a enervat ca o luam de acolo si am scos-o cam pe sus).
Eeei, dar razbunarea ei a fost dulce (pentru ea). M-a pus s-o car in bratze
. Si cara mini-namila incotosmanata,prin nameti...la un moment dat n-am mai putut, am lasat-o jos si am incercat s-o conving, am mers vreo 4 m fara ea...urla de numa. Imi venea s-o trantesc pe jos si sa sar pe ea (sper ca citeste prietena a.a
) dar am carat-o in brate cu stoicism in timp ce-i pupam obrajorul, caci totusi e irezistibila, in decorul alb parea si mai frumoasa si ochii si mai azurii
. Patit-ati voi de-astea? Sa vrea in brate cand nu mai puteti, adica?
In orice caz, tre sa iesim mai des...de cand am ajuns acasa doarme neintoarsa si anume de peste 2 ore jumate!
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.