Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***388***
Raspunsuri - Pagina 17

ramona7575 spune:
 scuze, scriu repede pentru ca trebuie sa plec... voiam sa ii raspund scurt Mihaelei din Galati.
Cumnata mea a trecut prin asemenea momente cuplite acum cativa ani cand baiatul avea 2 ani (acum are 5 ). Imediat cum l-a integrat in colectivitate au inceput bolile si anitbioticele nepotrivite bolii ... au fost internati la Iasi apoi la Bucuresti. 
Intr-un final, dr.de la Buc.ia recomandat BERIGLOBINA (fosta gamaglobulina), nu se mai gaseste in ro.asa ca au facut comanda in Germania cu reteta din romania iar situatia s-a imbunatatit foarte mult, mai face infectii dar nu atat de puternice sau dese.
Sunt 4 injectii care se fac in oct.nov.dec.ian (dar se poate incepe si din febr. , ideea e sa fie una dupa alta), costa apx.160 euro.

Cauta pe internet si poate afli mai multe detalii. Am gasit aici ceva :http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93377&ARCHIVE=true&whichpage=5&nm=Beriglobin-pag-5
http://www. acest topic este si pe site-ul Desprecopii/medicamente/beriglobin-p-solutie-injectabila_16572

andiaroro spune:
 Nu ne-am mai dus la petrecere......
.
I-am trimis doar pe baieti. Lui Alex i-am spus doar ca i se pregateste o surpriza. Si chiar va fi una de proportii ca se va reintalni cu fosta lui colega de la tanti, cu care n-am mai reusit sa ne vedem de cand avea Anastasia jumate de an. Ei s-au inteles f bine si au fost colegi 3 ani http://home-and-garden.webshots.com/photo/2805481360059518639tnKDOL .
Eram hotarati sa ne ducem ca totul era perfect, dar s-a trezit dupa-amiaza urland si din pat a sarit direct in cizme, ca ea pleaca la dr. Abia am linistit-o dupa ce i-am mai dat diverse, dar nu era de plecat cu ea ca risca sa o apuce urlatul iarasi pe acolo si le strica oamenilor petrecerea.
Acum e ok, se indoapa cu supa de peste si se uita la un desen animat.
Ea nu stie ce rateaza, dar eu chiar ma oftic ca n-am ajuns ca erau oameni simpatici pe care a-si fi vrut sa-i revad, insa...asa-i in tenis!!!
Macar sa-i treaca ...multumim de urari.
La noi macar e o chestie punctuala, imi pare tare rau de complicatiile Mariei. Acolo e lupta adevarata.
Alex si Anastasia chiar sunt complici...Miercuri chiar au pus la cale o chestie impreuna si radeau in hohote, apoi au si trecut la fapte, iar cand i-am intrebat cine-i vinovatul mi-au raspuns candid: amandoi am facut prostia
.

chatonel spune:
 andiaroro, pacat ca nu ati mers la petrecere... cum s-a distrat Alex?
Ce e linitea asta pe-aici?
Noi am fost degeaba la outlet ieri, ne-am intors cum am plecat, cu miinile goale.
Dupa-amiaza si seara Izia a stat calare pe tablia cu litere magnetice, nu mai poate de dragul ei. Cum e dubla si pe spate se poate scrie cu creta, ma intrebam daca inhalatiile de praf de creta pot provoca, sau nu, astm?!

andiaroro spune:
 Haide ca iau eu cafea...
Astazi chiar am nevoie ca la 3 dimineata au venit, iar eu, bineinteles, ca am adormit si m-am trezit de 50 de ori asteptandu-i. Acum s-a trezit Anastasia la program normal si nu m-a mai lasat sa dorm.
Lui Alex chiar i-a placut si ca sa vedeti ce inseamna compatibilitatea. S-a tot jucat cu un baietel si era tare mandru ca si-a facut un nou prieten. Baietelul avea 11 ani si era cel cu care se juca el tot timpul de cand era bebe si pana la 3 ani. Nu si-a mai amintit de el, dar dintre toti cei de acolo tot ei s-au gasit sa se joace...+ regasirea cu Audrey. Pt el a fost primul chef adevarat cand a plecat noaptea de acasa si a venit 
cel mai tarziu.
Tanti a fost tare emotionata si, bineinteles, a plans mult. As vrea si eu o petrecere asa la 50 de ani, dar nu vad de unde sa scaoata atata 
lume
Anastasia e ca noua acum...Sa-mi mai treaca zapaceala sa incerc sa-i dau antibio.

mihaelacg spune:
 neata 
chato 
ma infrupt eu din cafeaua ta ca is chiauna de somn.
noi am inceput antibioticul pt ca maria s-a trezit la pranz cu 37.7 si o  tuse mult mai accentuata.
schema noastra de tratament arata asa:
8 cefaclor
9 tusend
9.30 sinupret
10 paracetamol
11 liv 52
11.30 aerius
13 tusend
13.30 sinupret
16 ceflor
16.30 liv 52
19 tusend
19.30 sinupret
20 paracetamol(asta trebuia si el de 3/zi )
21 ketof
23 cefaclor
plus aerosoli dimi si seara.
mi se pare prea mult in sit in care nu mai vrea niciun siropel, nu mai vrea sa manance si la 12 noaptea mi-a vomitat tot.a tusit non stop azi noapte, am trezit-o i-am dat iar ketof si paracetamol ca si frigea.
mie i-mi tb concediu medical sa-i administrez toate astea. vroiam sa i-o las mamei mele ca e acasa acum, dar sigur nu se "baga" la asa o reteta.
ce vreau eu e sa nu-i mai dau siropele pt tuse, sa o "reglez" doar din aerosoli si sa dispara antibioticul.ori si el in nebulizator ori branula.
vreau sa-i fac si analize. o asteapta zile grele.
ma bucur ca am dat de pediatra noastra e de garda la maternitate. am sunat-o dimineata.la 12 ne primeste, sper sa fie receptiva la propunerile noastre.

anamariame spune:
Neata! Multumesc pt cafea!Buna intrebare, Chato, referitoare la creta. Si eu mi-am pus-o, si din cauza asta am limitat accesul la ea, tinand cont de problemele din trecut.

anamariame spune:
 Vai, Mihaela, ce tratament lung! Din pacate stiu cum e, am trecut cu Eva prin retete kilmetrice de n ori. Cefaclorul e un antibiotic destul de slab, din ce stiu eu, nu cred ca ti-l pune in branula. Eu as mai adauga la lista biotice si protectie hepatica. Te imbratisez de la distanta, nu stiu ce sfat sa iti dau, sincer! Am avut si eu aceleasi nedumeriri de-a lungul timpului, acum am gasit un dr in care am incredere si merg pe mana lui. Sper sa nu ajung sa regret asta.Edit: acum am vazut ca Liv 52 e protectie hepatica. Ma gandeam ca e un vaccin. Eu i-am dat Evei Hepaid. Intreaba dr si de vaccin, noua ni s-a recomandat Bronchovaxom si Lantigen B, pe ultimul nu i l-am dat, ca intre timp am inceput tratamentul cu Singulaire.Multa sanatate! 

mihaelacg spune:
 posibil ca ies, ca vad ca da semne de trezire. respira f repede.cred ca-i epuizata dupa asa o noapte.
daca stau bine sa ma gandesc asa "lovita" ca acum a mai fost o singura data. dar nu-mi mai amintesc cand a fost si ce i-am dat.
asa ca tusea si mucozitatile pe care le auzeam eu pana acum de la rinofaringite erau mic copil.
s-a trezit

Monnvas spune:
 Neata! Daca se cere cafea, vin io cu una amara!
Sanatate bolnaviorilor! Roro, ce-au facut baietii pana la 3???

Mihaela, nush ce sa zic, noi nu prea suntem patiti, va dam un 
 mare! Sper sa vii cu vesti bune.
Ca zicea Bianca de „de ce?”, mai citez si eu:
- De ce e zi/noapte?
- Ca se invarte pamantul si cand sta cu fata la soare e zi, cand sta cu fundul la soare e noapte.
- De ce se invarte pamantul?
- ....
Aseara:
- De ce are elefantul trompa?
- De ce ninge?
Si tot asa de trei luni incoace. Amu vad ca a inceput sa scada frecventa, cam la 20 de „de ce”-uri / zi...
CRISTIAN (7.03.2009) 
--------------------------------------
Where there's a will there's a way