retzeta mea de hamburgers

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Cum ma tot uit pe food channel am devenit experta la unele mincaruri (teoretic) invat mai multe de la canalul acela decit am invatat in toti anii de "gateala"...
hamburgerul eu am vazut pe bucatarii de la acest tv , ca ii face fiecare diferit, cum crede fiecare...unii pun sare,piper, condimente, si ...chiar maioneza! ma tot gindeam cum e hamburgerul acela cu maioneza in el?adica maioneza in mixtura de carne nu pe deasupra dupa ce e gata!
din pacate eu nu pot minca aceasta "delicatesa" culinara, nu il suport deloc oricum ar fi gatit nu am mincat de ani de zile! invidiez pe cei ce pot
ah, editez: nu se apasa cu spatula (sau cu orice)si nu se taie imediat pt ca iasa afara sucurile din el si ramine uscat; (in general nu se feliaza nici un fel de carne imediat dupa gatire)se lasa sa se "odihneazca"...asa spun ei...expertii in bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Cu scuzele de rigoare, Michelle....asta nu-i hamburger e chiftea
Hamburger se face din carne de vaca tocata mai mare (nu ca cea de la supermarket care-i tocata PRAF) si se minuieste extrem de putin (sa nu se intareasca). Daca e carnea prea slaba, nu se adauga ulei, se toaca putina costita in compozitie. Hamburgerul "se imbraca" cu diferite arome si sosuri "pe deasupra", nu in compozitie (exceptie facind cel umplut cu blue cheese). Se da doar cu un praf de sare si piper.

Il puteti frige pe gratar (si sa nu il invirtiti de 7 ori ca iese toata zeama din el) dar il puteti face la fel de bine si in tigaie la temperatura EXTREM de mare si apoi acoperit putin cu un capat sa faca abur.




"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes



eu nu cumpar carne tocata deci nu stiu cum e tocata cea din comertz...oricum carnea mea nu e f. fina/marunta(e ca la sarmale).
la fel pun grasime in functie de cum imi place (eu nu adaug ulei).

gramajul de spice-uri e ok, adica nu le simti puternic in hamburger la chiftele simti gust puternic de cimbru si usturoi...

cred ca tot secretul sta in faptul cat ii tii pe bbq si la ce foc.
da,se intorc doar o data.

si noi punem /puneam o feliutza de brinza la sfirsit (acum suntem la diet si am renuntzat la ea)si se topea un pic. iar sosuri de ketchup, mustar si maio sunt optionale si le punem pe feliile de piine(buns).

sunt curioasa sa mai faca cineva de pe forum si sa ne spuna cum le-a iesit.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Eu promit sa fac maine

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Am facut...deliciosi la gust insa ceva am gresit ca mi-au iesit cam tari. De fapt cred ca al meu gratar e de vina, e dintr-ala de aragaz, rotund, care are un spatiu in care torni apa si cu capac....se "incinge" mai greu, a trebuit sa-i las mai mult caci altfel erau cruzi in interior insa s-au intarit.... Dar am notat reteta si cu prima ocazie ii fac la gratarul din curte...probabil acolo vor fi OK.

mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Am incercat sa fac o data dar cred ca ies cam tari din cauza carnii de vita, Cred ca trebuie maturata, dar nu stiu cum?


uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

gratarul trebuie sa fie incins f. bine.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

editez: nu se apasa cu spatula (sau cu orice)si nu se taie imediat pt ca iasa afara sucurile din el si ramine uscat; (in general nu se feliaza nici un fel de carne imediat dupa gatire)se lasa sa se "odihneazca"...asa spun ei...expertii in bucatareala


nu stiam, ca nu trebuie sa se apese cu spatula. mersi mult.
stiam ca se lasa un pic sa se "odihneasca", ca sa nu iasa "sucul" din carne.

michelle

Mergi la inceput