Substituent Vigantoletten
Raspunsuri - Pagina 2
Littlelight spune:
O pastiluta de Vigantoletten 500mg este echivalentul unei picaturi de Vigantol, ni s-a spus noua de catre medic.
Exista si variante romanesti - clasica Vitamina D3 picaturi( la un pret foarte acceptabil - 6-7 lei) sau pastile combinate cu calciu sau alte vitamine/minerale, ori varianta D3 injectabila.
Baby1320 spune:
Gogosel, aia cu Vigantol = Vigantoletten e absurda. Nici nu se compara concentratia. In fine. Daca vrei folia aia a mea de Vigantoletten 1000, da-mi de veste. Sanatate multa !
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
gogosel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Baby1320 Gogosel, aia cu Vigantol = Vigantoletten e absurda. Nici nu se compara concentratia. In fine. Daca vrei folia aia a mea de Vigantoletten 1000, da-mi de veste. Sanatate multa ! Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010 |
Cu siguranta, mama lui Joshua!
Nu mai stiu concentratia unei picaturi de Vigantol insa stiu ca nepotica mea de 5 luni ia 2 picaturi, deci ar fi absurd ca un bebelus de 6 kg sa ia aceasi cantitate de vitamina d ca a uni copil de 21 de kg.
_Ralu_ spune:
Nu e chiar atat de absurd:
1 ml vigantol (aprox 30 de picaturi) contin 0.5 mg colecalciferol.
1 tb 1000 vigantoletten contine 0.025mg colecalciferol.
La un calcul simplu...1 pic vigantol=0.017 mg..3pic=0.05mg
Deeci 3 pic de vigantol e echivalent cu 2 tb de vigantoletten 1000.
Eu asa am calculat.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Baby1320 spune:
Cantitatea ingerata de Vigantol, difera cu mult de cantitatea din pastila oricum. Solutie ramane pe lingurita, curge etc. pe cand pastila stii exact cat s-a dus si unde. Ma rog, faceti cum vreti :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
_Ralu_ spune:
Eu ii picur direct in gura. Asa am facut mereu. Nu curge nimic niciunde.
Eu oricum, nu am niciun dubiu , am incredere 100% in medicul ei, nu se pune problema...raspundeam doar la afirmatia - "nu se compara concentratia".
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
cristoiu spune:
ma bag si eu in seama ca imi e lene sa ma duc la treaba.
Daca e vorba de Vigantoletten, aceleasi pilule ca in Germania, aici e un mare conflict de opinii, pentru ca au Fluor si multi doctori sustin ca nu e sanatos sa bagi fluor in tine sau in copil. Drept care vigantolul e o alegere mai sanatoasa. noi am plecat din spital cu vigantoletten si pediatrul mi-a dat imediat reteta pentru vigantol. Am intrebat si dentistul, care a spus ca nu e nevoie de vigantoletten, cita vreme folosim o pasta de dinti cu fluor. Asa ca eu i-am dat vigantol. Dupa 2 ani nu se mai recomanda, dar eu ii dau in continuare iarna, ca aici nu vedem soarele cu lunile, indiferent ca iesim afara sau ba. Picaturile la fel, i le-am dat in gura direct, nu am avut probleme. Vigantolettele nu reuseam deloc sa i le bag pe git.
Littlelight spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel Cu siguranta, mama lui Joshua! Nu mai stiu concentratia unei picaturi de Vigantol insa stiu ca nepotica mea de 5 luni ia 2 picaturi, deci ar fi absurd ca un bebelus de 6 kg sa ia aceasi cantitate de vitamina d ca a uni copil de 21 de kg. |
De ce ar fi atat de absurd, cat timp alimentatia unui copil mai mare este mult mai variata decat a unui bebelus? Un copil mai mare are nevoie numai de suplimentarea cantitatii de vitamine/minerale, daca alimentatia lui este defectuoasa sau saraca in nutrienti esentiali, pe cand unui bebelus, a carui alimentatie este foarte putin diversificata in primele luni de viata, trebuie sa i se asigure cantitatea optima pe alte cai.
iulia_b spune:
Cristoiu, confunzi Fluor-Vigantoletten (nici nu mai sunt pe piata in Romania)care are si fluor cu Vigantoletten care are numai vit D.In ceea ce priveste corespondenta Vigantol-Vigantoletten, in prospectul de la Vigantol spune ca 1 ml=30pic=20 000 ui de vitD, deci 1 pic are 20 000/30 = 666,666 ui. pastilele au 500 sau 1000 ui pe cp. Deci sunt cam echivalente.