Nu face nimic in casa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

maria, pe langa atatea "reprosuri", aia nu face, ailalta nu pune mana, etc., ce gasesti pozitiv/demn de admirat la acest barbat, ce simti tu cu adevarat pentru el, ce face el atat de special pentru tine, sa-ti demonstreze ca te iubeste cu adevarat? cum este de fapt relatia voastra, il iubesti cu adevarat, esti convinsa ca sentimentul este reciproc ?
nu cumva, dupa ce ti-au trecut fluturasii din stomac din perioada in care erai indragostita de el, constati ca nu va potriviti si incepi sa te gandesti foarte serios ca poate ai facut o alegere eronata si ca de fapt nu sunteti compatibili, ca nu te vezi imbatranind alaturi de el ?
despre viata lui de dinainte ce stii ? ce relatii a avut, de ce nu au functionat, mai exact de ce nu a reusit sa se casatoreasca pana la 37-38 de ani ? a locuit cu parintii pana sa va mutati impreuna cu chirie ? ai fost vreodata in vizita la ai lui ? ce impresie ti-au lasat, cum arata casa lor ? intreb doar sa ne dam seama daca si acasa la parintii lui e aceeasi situatie (dezordine, mizerie, neglijenta), sau a fost "baiatul mamei" toata viata lui si nu a fost obisnuit sa puna mana la treaba, altcineva a facut in locul lui...

parerea mea este ca tu meriti mai mult, atat ca om, cat si ca femeie.
vorba cuiva, diferenta de varsta este destul de mare, nu prea mai poti sa-l "educi" acum, ce-o sa te faci daca apare si un copilas ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

buna.
ca nu te ajuta/face curatenie... n-o sa se schimbe dar nu e nici f grav caci solutii se gasesc: incerci sa nu te mai stresezi pt ordinea in casa, platesti pe cineva sa faca si gata.

eu vad altundeva problema: sta tot timpul la TV, computer sau vrea sa se odihneasca. are timp si energie pt voi doi, faceti ceva impreuna? sau si pt asta gaseste scuze? daca si aici are scuze sa nu faceti nimic, eu zic ca n-are rost sa te complici;
si crede-ma ca n-are legatura cu varsta, cu diferenta de varsta intre voi, ci exclusiv cu persoana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana1177

eu vad altundeva problema: sta tot timpul la TV, computer sau vrea sa se odihneasca. are timp si energie pt voi doi, faceti ceva impreuna? sau si pt asta gaseste scuze?

Si eu tot aici vad problema.
Pana la urma nu ne-ai spus: ce-ti place la omul asta? Ca din ceea ce spui, e foarte siplu sa-ti spunem incotro s-o apuci...
Si te sfatuiesc sa nu faci vreun copil...daca seamana cu el?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Clar nu se mai schimba. Tu faci prea multe pentru el iar el nu da nimic la schimb. Nu cred in scuza cu oboseala dupa serviciu. Sotul meu lucreaza cate 10-11 ore pe zi si cand vine acasa spala vasele daca le gaseste in chiuveta, pune rufe la spalat, le intinde, face dus copilului, il culca, etc. fara sa ii spun eu nimic. e drept ca a locuit singur de la 17 ani si a trebuit sa se gospodareasca cum a stiut el mai bine, dar e vorba si de respect pentru partner si de bunavointa. Partenerul tau crede ca inca mai are 16 ani si locuieste cu mamica lui.

Finn Constantine 15.10.2009 si 25+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana1177

eu vad altundeva problema: sta tot timpul la TV, computer sau vrea sa se odihneasca. are timp si energie pt voi doi, faceti ceva impreuna? sau si pt asta gaseste scuze? daca si aici are scuze sa nu faceti nimic, eu zic ca n-are rost sa te complici;
si crede-ma ca n-are legatura cu varsta, cu diferenta de varsta intre voi, ci exclusiv cu persoana.

Ba eu cred cu tarie ca diferentza de virsta e cauza!
Ca in unele cazuri(spun asta pentru ca imediat vor aparea cei ce vor infirma prin exemplele personaleceea ce spun)reuseste o asemenea relatzie,cu ce pretz...nu stiu ???? ,banuiesc insa...dar e irelevant!!!!...important e ca relatzia merge,procentual cred eu ca e destul de mic numarul celor ce reusesc!

Nu vad ce interese comune ar putea avea o tinara de 25 de ani,cu un barbat matur de 42 de ani!Pentru a putea face ceva impreuna ca mers in Mollnu inseamna ca intreprind ceva in comun!!!

Indiferent cum,odata si odata rabufnesc frustrarile,in special la cei tineri si pe buna dreptate ca ei nu si-au trait viatza!(vezi si subiectul de fatza)

Sustzin ce a spus Rufus(nu e prima oara)sper sa nu te gindesti sa faci un copil in asemenea conditzii!

Si nu...nu se schimba,eu am la anii mei (42 ca si cel din povetse)tabieturi pe care nimeni nu mi le poate schimba,nici macar dragostea puternica vis a vis d efamilie,nu-mi pot schimba tabieturile!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

As mai adauga ca si atitudinea femeii in cuplu,are totusi mare importantza!

Depinde foarte mult de rolul pe care ea il adopta,femeie de casa/servici cu preluarea tuturor atributziilor,sau coordonator al acestora!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

pune in balanta partile lui pozitive si pe cele negative si vezi in ce parte atarna balanta.
neaparat chemati o femeie sa va ajute la curatenie, daca nu-si permite, treaba lui. eu n-as strange asa mereu dupa el.

trebuia de la inceput sa stabiliti fiecare ce are de facut, acum dupa ce l-ai slugarit cativa ani buni daca te opresti o sa zica de ce, ce s-a intamplat de pana acum ai facut si de-acum nu mai vrei? deci tot pe tine te va vedea vinovata.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Cred ca nu faptul ca nu face nimic in casa te deranjeaza atata de mult , asta e doar picatura care umple paharul. Pentru curatenie, angajati o menajera si gata. Dar ..in afara de faptul ca nu face nimic, e ok ca om ? Te simti iubita, il iubesti ? Pana la urma asta conteaza, curatenia e un lucru minor pe langa relatia voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

cu ce compenseaza el ca nu face nimik in casa?
Aduce bani mai multi ca tine?
Daca sta in fata calculatorului zilnic... cand nu e la servici, cand nu doarme, cand interactioneaza cu tine? Interactioneaza cu tine altfel decat sexual? Cam asta reiese din ce scri ca nu interactioneaza cu tine deloc, ca aduce bani cam la fel si ca singurul lucru pe care ti-l ofera este sex si un loc in care sa locuiesti, asta in cazul in care nu oi plati tu chiria.

Pare din ce ai scris, recunosc ca nu am citit cu atentie, ca te foloseste pentru a-i fi mai usor financiar, sa aiba femeie in casa, sa aiba ce sa si in rest nu-i pasa de tine.

Take it or live it!

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria_1 spune:

Va mutumesc pentru raspunsuri.

Sa va povestesc acum mai in detaliu. Da, aveti dreptate cele care spuneti ca e inca baiatul mamii. Parintii lui au murit amandoi, insa toata copilaria, adolescenta si tineretea lui a avut mama, matusa, nasa care s-au ocupat in permanenta de el. Poate merita sa mentionez si ca era singur la parinti si facut la batranete. Imi tot povesteste cu regret ce minunatii ii gatea bunica lui, cat de complexe mese se puneau si cat de variate. Sigur ca il inteleg, ii inteleg nostalgia pentru vremurile alea, dar in acelasi timp ma simt putin prost pentru ca niciodata nu o sa ajung sa gatesc de dimineata pana seara si sa stau sa pregatesc cele mai complicate chestii. Nu am atata timp si nici nu mai sunt vremurile alea in care femeile erau casnice si frecau podele si gateau toata ziua.
Da, am serviciu, dar nu lucrez uniform. Am proiecte cand lucrez si mai mult de 12 ore/zi (eventual si in provincie sau in afara) si apoi ma intorc acasa si am doua luni, sa zicem in care nu am de lucru propriu-zis in deplasare. El, in schimb se duce la serviciu zilnic, insa lucreaza 6-8 ore pe zi in functie de cata nevoie e de el. Puse una peste alta, el castiga mai bine ca mine si cand e vorba de cumparat ceva mai important (un dulap, o masina de spalat) el este cel care le cumpara.
Da, eu cred ca il iubesc si sigur ca ma gandesc si eu la diferenta foarte mare de varsta si ma gandesc ca atunci cand eu o sa am 33 el o sa aiba 50. Dar simt ca sunt dispusa sa trec peste frici si temeri ca sa construiesc o familie si un viitor. Parintii mei erau de aceeasi varsta, dar tatal meu a murit cand aveam 10 ani. Niciodata nu poti sa stii cum va fi viitorul si tocmai de asta aleg sa trec peste presupuneri si sa traiesc o viata normala.
Sigur ca a chema o femeie este foarte simplu. Probabil ca ar fi de acord, desi mie nu mi se pare placut ca cineva strain sa imi umble prin rufele murdare si sa imi dea cu mopul pe sub pat. Ce ma ingrijoreaza foarte tare este atitudinea. Adica un om care nu vrea sa isi schimbe obiceiurile marunte, cat de cat, ca sa ii fie bine si celuilalt, un om care nu se gandeste la cum arata casa in care traieste si nu se gandeste ca celalalt este istovit de atata strans si invartit prin casa, pare a fi un om care nu se gandeste sa construiasca ceva. Pare un om caruia ii este foarte drag confortul personal si obiceiurile acumulate in timp. Cand locuiam doar eu cu parintii si eu aveam anumite obiceiuri. Dar acele obiceiuri mi se par de neconceput intr-o relatie (cu oricine!) si, ca atare, am renuntat la ele. Daca atunci cand eram singura imi lasam lucrurile imprastiate peste tot si nu strangeam masa de fiecare data dupa ce mancam, acum, intr-o relatie, pur si simplu mi-e rusine sa ma mai port asa. Oricat de obosita as fi, las curat in urma mea din rusine fata de celalalt. Ma gandesc ca nu e civilizat si placut pentru nimeni sa gaseasca par in cada sau sa intre in bucatarie si sa gaseasca un morman de vase nespalate. Ma mobilizez doar din respect fata de celalalt si nu pentru ca sunt maniaca cu curatenia si ordinea.
Da, il apreciez pentru cum gandeste, pentru ca e un om sensibil, incercat de viata, un om care a avut necazuri mari si a fost singur cu ele. Dar si eu m-am intrebat de ce nu a fost luat pana acum, de ce nu s-a stabilit undeva si de ce nu si-a facut o familie pana la varsta asta. El imi spune ca nu a simtit dragoste adevarata pentru nici o femeie cu care a fost, adica nu a simtit ca vrea copii cu acele femei si nu vrea sa se lege pe viata de ele. Ultima iubita cu care a stat multi ani, l-a parasit si a plecat cu altul. Si ea a sperat la o familie, la stabilitate. Se prea poate ca el sa fi fost la fel de comod, cu preocuparile lui, cu universul lui si aceasta femeie, pana la urma, nu a mai suportat.
De gura mea, face. Daca ma arat imbufnata si suparata si ii spun fa si tu cutare lucru, pana la urma il face. Dar mie atmosfera asta mi se pare ciudata si cu mai multe taisuri. O luna, doua, trei poate ca merge, dar in timp nu vreau sa ma transform intr-o vrajitoare care sta cu gura pe al ei barbat si e tot timpul suparata si nemultumita. Nu vreau sa fie nevoie de gura mea pentru fiecare detaliu si nu mi se pare normal ca celiulalt sa nu ii pese sau sa nu ii dea prin cap sa faca niste lucruri normale si marunte.
Ma doare mai mult faptul ca e cu mintea in alta parte. Sigur, chem o femeie sa imi faca din treburi, dar pe mine nu ma intereseaza sa faca ordine zilnic si sa tina casa luna....ma intereseaza sa il vad ca se gandeste putin si la asta, ca are o parere despre cum am putea aranja mobila, despre ce prize sau intrerupatoare trebuie schimbate......o preocupare minima vis-a-vis de locul in care traim impreuna....de viitorul nostru camin, unde ar putea aparea copii....de viitorul nostru ca familie. Atitudinea lui ma deranjeaza si nu ca trebuie sa dau cu aspiratorul din doua in doua zile. As face-o fericita daca l-as vedea ca si el face ceva, ca si lui ii pasa de ceva. Nu m-as mai simti ca o camerista in hotel.
Ai mei nu indraznesc inca sa ii faca observatii cu toate ca vad comportamentul asta. Isi doresc sa imi fac o familie, insa ma indeamna sa iau o atitudine. Ori sa pun piciorul in prag si sa impun anumite lucruri, ori sa intrerup relatia asta si sa merg mai departe.
Nu stiu cum sa pun problema. Nu stiu cum sa ma impun fara sa supar si fara sa par ca sunt muma padurii. Stiu ca orice om comod fuge ca dracu de tamaie de reguli si ordine. Nu vreau sa fiu un sergent in propria casa....dar mi-ar fi greu sa il parasesc, sa ii spun sa isi stranga bagajul si sa plece.
Nu stiu cum sa aduc lucrurile la o oarecare normalitate.....si nu stiu daca el are intr-adevar dorinta si energia de a construi ceva cu mine si alaturi de mine.....

Mergi la inceput