Nu face nimic in casa?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Msl1 fff trist!!!!

poate iti editezi mesajul sa se vada mai clar ce ai scris (poate asa vad mai bine si alte pers care ar putea ajunge in situatia asta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ego71 spune:

maria, stii ce? nu ne asculta,draga mea. ia-l de barbat, ingrijeste-l, accepta-l asa cum e ca tare ti-e drag,bag seama! daca asta intelegi tu prin dragoste,tine-l sanatoasa! pentru ca tu dupa cum observ esti si nitel masochista,scuza-mi expresia!
asa ca...fetele...ati umplut 16 pagini pentru o cauza pierduta. o problema pe care o va rezolva strict cu el. de fapt,problema..e o cauza pierduta!
asa ca,marie,ia-ti-l tu, de sot! ca bag seama asta e de fapt buba. si cum defectele se acutizeaza cu trecerea anilor,nu-i bai.tu sa-l iubesti,restul nu conteaza.nici macar cand va fi prea tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Maria_1

Am ajuns la jumatatea cartii (cea de Robin Norwood) si ma ingrozesc. . .

simt ca ceva se deterioreaza....si destul de repede.....poate asa trebuie.....poate asta este drumul meu cu el.

va multumesc mult pentru sfaturi si pentru exemplele personale pe care mi le-ati scris. Totul in jurul meu incepe sa imi confirme ca ne indreptam spre despartire....si nu spre nunta. Este foarte trist si dureros...sunt multe vise care se spulbera si multe temeri pentru ce va urma 'dupa'....

ce daca ai gresit! toata lumea greseste...conteaza ce facem cu aceste greseli.
stai tu linistita ca nu va fi asa.'dupa' vei fi mai impacata cu tine insuti si cu Dumenzeu,iti vei da seama ca ai facut ce trebuia, vei fi cum nu ai fost de mult timp.
plus ca ai cistigat experintza si pretzul nu a fost prea scump.

vei gusta din libertate cum nu ai mai facut-o de mult, vei fi fericita cum nu ai fost de mult timp, vei rade, vei dansa, te vei ruga,...vei fi TU.

eu iti zic inca o data, si poate bat apa'n piua...

am inteles ca esti credincioasa...de ce te indoiesti de cuvintul Domnului? nu a promis El ca totul va fi spre bine pt cei ce se incred in El?
Ti-as recomanda sa citesti mai bine Biblia si sa stai in rugaciune ca esti la un moment critic din viatza si astfel si vei capata mai multa incredere in tine.

Eu cred ca Dumenzeu are un plan bun cu tine si vrea sa-ti dea un sot,un om bun,un credincios, care sa te iubeasca, aprecieze...sa fie asa cum tu iti doresti.
De ce stai in calea binecuvintarii? De ce nu ai rabdare? De ce nu te intorci de pe drumul gresit?

Te invat ca pe fata mea(ca am 42 ani)si la fel multe persoane de aici ti-au dat exemple si sfaturi care eu cred ca sutn din inima si experientza lor.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

inca ceva...
in loc sa faci curat si sa speli dupa un puturos mai bine fa ceva cu viatza ta, ceva ce iti doresti din inima.
vad ca esti preocupata de umanitare,pro life, copii, mame... du-te voluntar la astfel de organizatii...foloseste-ti timpul si viatza intr-un scop in care se merita. e nevoie de oameni ca tine.
astfel despartirea asta nu o sa iti mai acapareze tot timpul , mintea, sufletul...

spune-i frumos acestui domn, asa cum te-a invatat cineva mai inainte, ca vrei sa va despartiti pt o vreme, 3 luni...6 luni...

da-i o saptamana sa-si care bagajele si sa-si caute unde sa stea.

eu i-as da 3 zile...in care nici nu as sta acasa...m-as duce si as sta la o prietena sau mi-as lua un concediu scurt si as pleca inalt oras.
i-as spune ca nu vreau sa-l mai gasesc in casa cand ma intorc.

cu cit tai raul de la radacina, cu atit mai bine.

ce va face? stai linistita ca va face ceva, nu-i purta de grija...doar nu-i copil...are 44 de ani.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

msl1 foarte trist. mi-au dat lacrimile la postarea ta, mai ales ca era vorba si de un bebelus neajutorat.
Maria dupa cum zicea cineva la un subiect alaturat, mai bine invata din greselile altora decat din propriile greseli.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

maria, stiu ca toate mesajele catre tine incep asa si nu intelegi de ce. iti zic eu. pentru ca te numesti maria. Si cand cineva vrea sa vorbeasca cu tine la modul la care o face forumul ti se adreseaza in asa fel incat sa iti atrga atentia.

Cand cinev incepe cu maria devi atenta. Pentru ca esti strigata. Tis e spune direct tie, personal sis e apeleaza la tine sa intelegi, sa auzi, nu doar sa auzi. Fiecare incearca sa te lamureasca de ceva ce tu nu poti sa cuprinzi inca cu mintea.

De ce? pentru ca te indrepti cu pasi repezi spre esec. Esti intr-o relatie care va duce inevitabil catre nefericire, frustrare, suferinta. Asta este tot.

Ai o personalitate puternica. iti aperi ideile cu tot sufletull tau si ceilalti vad in tine ca poti mai mult decat ai ales. Ceea ce ai ales este evident si fara urma de tagada gresit. Drumul pe care vrei sa mergi este gresit. Nu pentru noi, ca nu noi iti traim noi viata. pentru tine.!!!!!!!!!!!!!!!!

Ce doare aici pe forum sunt doua mari chestii... ca nu reusim sa te facem sa intelegi ce mare greseala faci si ce consecinte urate vei trage dupa tine ramanand cu acest barbat si doi: ca nu poti sa intelegi.

Doare tare rau cand vrei sa explici cuiva ceva si persoana nu intelege. Ori pentru ca nu stii sa-i explici, ori pentru ca nu are cums a inteleaga ca cei care-ti scriu au mancat painea asta, sau au vazut pe altii mancand painea pe care vrei tu sa o mananci.

Te indrepti spre dezastru si te duci cu ochii inchisi pentru ca nu crezi ce spunem.

De ce spunem ca nu e bine sa traiesti cu un barbat indisponibil sentimental?
1. Pentru ca ai atat de multa dragoste de oferit si ai nevoie sa primesti dragoste.

Alaturi de el nici nu e apreciata dragostea ta nici nu primesti exact cata ai tu nevoie. Sti ce inseamna in timp sa nu poti sa creezi in jurul tau fluxul asta de iubire, de schimb de eneregie dute-vino de iubire?

Nici nu cred ca iti inchipui cat de dureros poate fi.

Noi stim. Pentru ca unele au trait asta, sau unele au vazut la altii si au perceput cat de groaznic este, sau pentru ca au descoperit persoana care sa le permita sa creeze acest flux. Sa lase sa circule iubirea de la ele si catre ele si se simt minunat in aceasta ipostaza si vor ca si tu sa ai parte de aceasta experienta.

Daca tu ramai cu acest barbat te limitezi la atat de putin cum nici nu-ti inchipui si e pacat.

E ca si cum toata lumea itit spune ca inghetata e buna si tu refuzi sa gusti. Alegerea ta, a a cestui partener nedemn de iubire, incapabil sa ofere, este exact ca si cum ti se intinde inghetata pe tava si tu o iei si dai cu ea de pamant fara sa o gusti si scuipi in urma spunanad ca e amara.

2. Ne alegem parteneri de viata in necunostinta de cauza. Fara sa stai sa te gandesti ce ai nevoie sa fi fericita. Tu nu realizezi ca te casatoresti? Pentru ce te casatoresti? Sa fi fericita? CUM? Asa? Asta e reteta ta? Tu chiar nu te uiti ce alegi? Tu alegi. Pentru tine. Nu pentru el. Pentru tine.

De ce iti alegi un partener? Sa.... sa.... sa...
Ce urmeaza sa se intample in viata ta? Sa te casatoresti si sa faci copii. atat? Atat de superficiale sunt visele tale? Nu cred. Stii cu siguranta cum va fi nunta ta. Ti-ai imaginat-o de mica. Stii cu siguranta cum se vor numi copiii tai, cam ce nume iti plac, cam cum o sa fie casa ta si camera copilului, cam cum o sa stati impreuna sa piguliti pe cel mic. Toate acele vise sunt in inima ta, in sufletul tau. Dar sunt sigura ca te simti nesigura si nici nu mai incerci sa vizualizezi o noapte frumoasa in doi, pentru ca sti ca de la el asa ceva nu se va mai materializa niciodata.

Scutura-te de realitatea imediata. Evadeaza din universul gresit creat in jurul tau si incearca sa te vezi cu sotul tau. Sa arate asa.... si sa faca asa.... si sa puna mana pe tine asa.... si sa vina acasa de la servici asa.... sa surada, sau sa-ti dea o palma ca nu ai gatit.... pana mea... nu stiu ce-ti doresti. Dar compara ce-ti doresti, ce vezi cu ochii mintii si apoi uite-te la omul de langa tine. Cat este el de aproape de ce visezi. Si nu-ti pune limite la vise. Viseaza cat mai fantastic. Si apoi compara cu ce iti poate da omul asta. Nu ce speri sa-ti dea. Ci fi sincera cu tine insati si vizualizeaza-ti viata alaturi de el. Nu cum crezi tu ca va face sau speri, ci analizeaza-l bine de tot si vezi daca el , indisponibil asa cum il stii, ar fi capabils a faca ceva sa fi fericita.

Daca ti se trezeste constinta te vei speria la inceput , te vei ingrozi si-ti vei da seama ca indepartezi raiul de tine si-ti apropii iadul.

Vreau neaparat sa-mi raspunzi la tot ce ti-am scris. Si apoi vom continua. Vreua sa vad cum raspunzi la ce ti-am scris. Nu incerca sa-mi dai raspunsuri care sa ma multumueasca pe mine, fi al naibi de sincera si brutala cum stii tu. Spune-mi exact ce te-a enervat la ce am scris. Spune-mi ce intelegi si ce nu. Spune-mi unde mai ai nevoie sa mai adaug. Spune-mi toate nelamuririle tale si voi fi aici sa incerc sa te fac sa intelegi.

de ce? Ca eu nu Mi-am imaginat nici macar posibilitatea ca viata mea sa o ia pe fagasul pe care a luat-o si am cautat 7 ani de zile sa invat sa traiesc frumos. da atat mi-a luat sa inteleg cat conteaza sa sti sa alegi, sa sti ce-ti trebuie, sa nu mai mergi cu valul din viata ta asteptand sa vezi ce va urma.

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea
Ce doare aici pe forum sunt doua mari chestii... ca nu reusim sa te facem sa intelegi ce mare greseala faci si ce consecinte urate vei trage dupa tine ramanand cu acest barbat si doi: ca nu poti sa intelegi.

Doare tare rau cand vrei sa explici cuiva ceva si persoana nu intelege. Ori pentru ca nu stii sa-i explici, ori pentru ca nu are cums a inteleaga ca cei care-ti scriu au mancat painea asta, sau au vazut pe altii mancand painea pe care vrei tu sa o mananci.

nu cred ca se pune asa problema, te implici prea tare daca ajunge sa te doara ca Maria nu urmeaza sfaturile noastre de aici imediat.
la urma urmei, tot ea stie mai bine ce are de facut.
noi trebuie doar sa ne spunem parerea si ea sa extraga partile utile. sunt convinsa ca domnul are si parti bune care nu au fost expuse aici, pe care noi nu avem de unde sa le stim. ea trebuie sa puna in balanta partile bune si pe cele rele si sa ia o decizie in functie de asta.
bineinteles ca ea daca a venit doar cu partea negativa a lui, noi suntem inclinate sa ii spunem sa fuga, sa se desparta (si eu i-am spus asta pe baza a ceea ce a povestit ea).
insa mi se pare deplasat sa stam acum sa asteptam ca Maria sa-l dea afara pe individ, ca noi sa ne simtim satisfacute ca ne-a urmat sfatul si sa ne simtim mai bine in pielea noastra, ca am facut un bine.

eu cand am venit pe forum acum multi ani treceam printr-o perioada de plafonare in relatia mea (eram doar prieteni, necasatoriti) si am povestit despre asta aici. bineinteles ca am pus accentul pe rutina, plictiseala etc, astfel incat toate sfaturile erau "de ce-ti pierzi timpul", "esti tanara, traieste-ti viata" etc etc.
nu am ascultat de aceste sfaturi si ulterior ne-am casatorit, avem si un copilas acum si lucrurile merg struna.

nu vreau acum s-o influentez pe Maria, nu vreau sa "stric" ce au cladit forumistele care sustin sa-l paraseasca (inclusiv eu), insa m-a intrigat mesajul de mai sus. deci lucrurile nu-s chiar asa alb-negru, uneori mai e si o nuanta de gri...

Maria orice ai alege, eu iti doresc sa fii fericita, asta e cel mai important. macar la inceputul relatiei (si inainte de casatorie) sa fii fericita, pentru ca oricum in timp fericirea se mai diminueaza (vezi subiectul cu atractia sexuala), deci macar la inceput sa ai parte de fluturasii de rigoare si de satisfactie deplina din toate punctele de vedere.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

da, Ramonika, imi amintesc perfect ce povestesti
o persoana cand vine povesteste numai ce o doare pe moment, rareori se ajunge si la partile bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Ramonika, nu pe mine ma doare, ci pe cele care fac presiune pe ea!!!!

Nu intelege gresit.

Eu ma deranjez sa-i explic pentru ca am vazut ca vrea sa inteleaga de ce i se spune ce i se spune... in cor.

Normal ca ea va alege. Dar eu vreau doar atat: ce va alege, sa aleaga in cunostinta de cauza. Ca mai apoi sa nu dea vina pe forum, sau pe el sau pe babau. Ea are liber abritru, e singura stapana pe viata ei si ea este singurul etalon pentru ea insasi.

Daca ea vrea sa se inchida la atat e treaba ei si o priveste direct si personal ca nu traiesc eu in loucl ei, dar eu am constatat ca ea nu stie ce o asteapta. Nu constientizeaza cu adevarat.
Pentru Maria acum e mai important cum sa isi ia inima in dinti sa anuleze totul dupa ce a acceptat sa se marite, dupa ce a angrenat pe toata lumea in toata chestiunea. Mi se pare ca din cauza ca a luat o hotarare nu are curaj sa vina sa spuna ca s-a razgandit. I se pare greu de facut. I se pare gresit.

Ai voie sa te razgandesti, ca aici nu e vorba decat de alegerea ta. Chiar daca asta nu convine celorlalti. Tu nu poti sa sacrifici viitorul tau pentru a nu-i leza pe ceilalti. Care e prioritatea ta? Viata ta? Detinul tau? Viitorul tau si al eventualilor tai copii sau ce zice un strain care isi bate joc de tine si caruia i-ai pus in frunte titulatura de "barbatul meu.... the one and only"

Gandeste-te

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html
http://noideea-deea.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Maria,care mai e situatia..a trecut cam o saptamana de la discutia ta cu el sau poate ma insel eu.Ce s-a mai intamplat?Vreo schimbare in afara de faptul ca ai inceput tu sa postezi mai mult?
El...a receptionat ceva?Ce face,cum face,e vreo schimbare?

Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098

TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....

Mergi la inceput