Nu face nimic in casa?
Sunt cu un domn de 4 ani. Diferenta de varsta dintre noi este de 17 ani, eu fiind mai mica. La inceput - cand eram foarte indragostita - nu am dat prea mare importanta. Am plecat de acasa si m-am mutat la el. Stateam amandoi cu chirie. Mi-am dat seama foarte repede ca are un stil anume de viata si un ritm al lui; ca este obisnuit cu anumite lucruri si am incercat sa ma adaptez fara sa comentez prea mult.
Mai intai am fost putin surprinsa cand am vazut ca dupa ce mananca nu isi strange farfuria si daca eu nu sunt pe acolo sa o strang, dupa cateva zile se aduna mormane de farfurii murdare, faramituri, si ambalaje. Un munte de resturi pe masa care stau asa mult si bine. O data am plecat cu serviciul o saptamana si cand m-am intors - am sperat pe undeva ca o sa imi faca o surpriza si o sa gasesc casa curata, dar, de unde? Pe jos erau numai rufe murdare, masa din sufragerie plina cu cani de cafea si pahare murdare si la bucatarie dezastru.
Atunci am avut prima iesire agresiva. I-am spus ca mi se pare de neconceput chestia asta si ca nu pot sa tolerez asa ceva. Dupa ce s-a suparat pe tonul meu foarte taios, s-a conformat si a strans pe ici pe colo. Au trecut 3 ani si ne-am mutat la ai mei.
Am banuit ca daca cu mine este mai familiar si mai lejer, in casa parintilor mei isi va schimba comportamentul. Dar nici pomeneala.
Ca sa nu ma lungesc cu vorba, va spun mai concis. Tot ce tine de casa este treaba mea. Spalatul, calcatul rufelor, spalatul vaselor, gatitul, curatenia (in 4 camere destul de mari), dus gunoiul, etc. El nu face absolut nimic. Am constatat apoi cu stupoare ca are un ritm pe care si-l impune si in fata parintilor mei. Dimineata pleaca la serviciu si cand se intoarce acasa dupa-amiaza, trebuie sa ii pun masa, sa o strang si el este foarte obosit si stresat. Se arunca in canapea cu ochii in televizor sau in calculator. Orele pe care le petrece in fata computerului sunt mai mult de 6 pe zi in afara orelor de serviciu. Practic, daca nu doarme, este la calculator.
I-am spus de mai multe ori ca nu imi convine tratamentul asta si ca nu este corect ca eu sa fac totul in casa, dar de fiecare data cand deschid subiectul ori se enerveaza, bufneste si tranteste si imi spune ca sunt exagerata, ori imi spune ca o sa faca si el.....maine.....sau mai incolo.
M-am gandit ca daca ar veni un copil in conditiile astea ar fii un circ si o tiganie. Eu am mutat mobilele ca sa putem sa ne instalam. Am crezut ca daca eu fac si muncesc mult in casa, o sa se simta si el si o sa mi se alature.... dar el, se tranteste in canapea sau in pat si se uita ore in sir pe calculator. La un moment dat i-am spus ca nu ma deranjeaza sa fac mai multe lucruri daca lui chiar nu-i place si nu se simte in stare, dar macar faca minimul necesar si sa pastreze ce fac eu. Eu am vorbit, eu am auzit. Dupa fiecare masa, pe jos este un covor de faramituri si mizerie. sunt eu exagerata? Pur si simplu simt ca nu ma tin balamalele sa dau cu aspiratorul zilnic, sa strang toate sosetele murdare imprastiate prin casa si sa sterg cu mopul la baie in fiecare zi dupa ce face dus.
Daca ii spun sa faca si el ceva, imi spune ca nu se simte prea bine si ca e obosit.
Toate astea sunt maruntisuri.
Traim intr-o casa veche si sunt multe vechi si harbuite. Eu am sperat ca o sa ma ajute sa reparam incet, incet ce e de reparat si sa facem casa un loc placut si civilizat. Imi spune ca da....da.... o sa ne apucam.....o sa facem.....dar deja a trecut mai bine de un an, timp in care el a schimbat 3 becuri si a montat cu ajutorul meu un dulap de la ikea. In rest....pur si simplu pare ca nu il intereseaza nimic legat de casa....pur si simplu nu ii prinde mana la nimic.
Eu nu stiu daca la varsta lui se mai pot educa lucrurile astea si daca da, cum...sau......daca are vreun rost....
As aprecia sfaturile voastre foarte mult. Ma simt foarte necajita si nu stiu incotro sa o apuc....
Va multumesc
Raspunsuri
Roberta84 spune:
mda , este o problema cu care se confrunta multe femei .. solutii , zic eu sunt putine: ori te consolezi cu ideea ca asa e el si iti faci treaba cum poti , cat poti fara sa te mai gandesti , ori fati doar partea ta lasanadu-l asa o perioada , fara haine curate , fara mancare , fara vase , fara nimic...ori o ultima si drastica solutie - despartirea , dupa cum ai vb despre el nu stiu daca te mai leaga prea multe sentimente de el .Tu stii cel mai bine , pune in balanta bune si rele si daca ajungi la concluzia ca mai bine fara , atunci pune punct . Mai sunt si barbati buni totusi , de ce sa stai cu un om care te face nefericita?? Cat despre "educatia" lui ... slabe sanse parerea mea.
Dar , asta e doar opinia mea , tu stii mai bine ce si cat va leaga , daca merita sa lupti , sau sa treci cu vederea aceste inconveniente..
Laura25 spune:
Maria, inteleg ca si tu ai servici. Deci si tu esti obosita cand ajungi acasa, esti la fel de indreptatita ca si el sa stai pe canapea cu telecomanda in mana. Daca nu vrea sa te ajute, sa dea bani pt o femeie care sa faca menajul.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
eumada spune:
25 ani tu si 42 el?
Pai tu nu-ti pui problema de ce pana la varsta asta e neluat ca sa zic asa?Desi e un stereotip e clasic.Pai are nevoie de menajera....parerea mea..mai bine platiti una...tu te mai gandesti sa faci copil in condtiile astea?Fata revino-ti si gandeste-te cum va si peste 8 ani...tu 33 el 50...revino-ti te rog eu.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
MElise spune:
Da, corect. Incearca varianta asta - nu ii mai reprosa nimic cateva zile, dar comporta-te ca el... sa vezi cum reactioneaza.
MElise
marius spune:
Nu se va schimba nimic.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Elle_seb spune:
Si eu zic ca nu se va schimba nimic. Asa este el crescut si obisnuit, cu sluga la picioare si nu va face nici o schimbare. Este o dovada de egoism si nepasare din partea lui si nu stiu cum se pupa asta cu iubirea.
Ori continui sa le faci tu pe toate (ceea ce nu cred ca vei putea la nesfarsit), ori va luati menajera, ori il lasi.
Si da, si eu zic la fel, diferenta de varsta este destul de mare, si cu ea vin multe alte diferente care se vor accentua in imp. Esti tanara, ai toata viata inainte, nu te ambala in relatia asta mai mult decat esti.
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
35+ *** Mami de Sebi (25 Mai 2004) si Sofia (14 August 2008)
lorelei_19 spune:
Cheama o femeie sa faca ordine si pune-l pe el sa plateasca. Stai langa el la computer si nu gati nimic. Calca-ti pe inima si cumpara mcdonalds vreo 2 zile. Al meu e in cealalta extrema, munceste nonstop (prin curte, etc). E greu sa il conving sa iesim si noi, dar prefer asa. Barbatii care sunt prea rasfatati de partenere o iau razna.
ZIZOU spune:
La varsta asta nu cred ca se va mai schimba. Poti incerca solutiile oferite de fete, dar din pacate cred ca tot la despartire ajunge-ti.
ingridnen spune:
ei, la mine nu-i chiar asa de rau dar pe aproape... nu prea cred ca ai sanse sa schimbi mare lucru. Eu una nu am reusit, in sfarsit, mai face una-alta de gura mea. Farfuriile pe masa, aspiratul zilnic, sosetele aruncate... ce familiar imi suna ce sa zic, eu m-am obisnuit.. Unde pui ca am copil, caine si pisica in casa .. deci se poate si mai rau
Ai tai ce zic ? Parca spuneai ca stai cu parintii
Ingrid si Cristi 8 ani
diciu spune:
Nici o sansa se schimbe, poate doar teama de a te pierde, dar si aceea se estompeaza daca lucrurile intra iar pe fagasul obisnuit.
Nu te poti pune cu lenea, comoditatea si egoismul altuia. Daca el nu simte sa lupte cu aceste "neajunsuri" ale lui, pentru el, pentru tine, pentru voi, nicicum nu vei reusi tu singura.
Te chinui si stresezi degeaba iar pe masura ce trece timpul toate aceste frustrari se vor amplifica....
Be careful, don't waste your precious time! :)