Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (22)
Raspunsuri - Pagina 4
SS-Tzuky spune:
VirgiL, nu am vrut sa se inteleaga ca vreau sa nasc la 34 de sapt...Desi, va rog nu ma stuchitzi, dupa doua pierderi as zice mersi si de asa, daca bebe e sanatos...Ne-om descurca noi pina la urma.
Voiam ddoar sa spun ca in ultimele saptamini n-am sa am chef prea mare de condus, mers pe jos, colindat magazine...ca si auma fac eforturi de vointa sa ma misc normal.
La sarcina asta chiar am sentimentul ca e un bebe care vrea sa traiasca. Nu stiu cum sa explic...Mie mi-a iesit AFP-ul si PAPP-a putin inafara limitelor si am stat cu grija citeva sapt., ba ca ar avea spina bifida, ba ca cir, ba ca mir. La morfofetala mi-a zis ca au convertit nush ce valori aiurea, dar ca bebe e ca la carte - naiba sa va cheptine ca am behait aproape 3 sapt. de frica...
Asta am povestit si pentru fete care se lasa speriate de doctori...habar n-au citeodata nici ei saracii.
Noapte buna si linista va doresc!
24+ cu Stefan Doamne ajuta!
Anitta_O spune:
Buna dimineata!
Deea, dar poti sa-ti iei CM daca firma a dat faliment? Mie mi se pare o situatie tare-tare aiurea pentru tine, poate ar trebui sa mergi la CAS sa te indrume. Pentru CM oricum iti trebuie adeverinta de salariat, are cine sa ti-o dea?
Tzuky, imi pare rau pentru stresul prin care ai trecut, cred ca acum ai inima cat o banita, de bucurie ca totul e bine cu bebe.
Tigruta, cum esti in dimineata asta? Ai nevoie de ceva zeama de varza murata sa te dregi?
Eu am programare azi la un ginecolog pe-aici, n-am mai fost la gineco la mine-n oras de la 10 saptamani, acum am 19. Ma duc sa vad ce-i cu contractiile astea. Buburuza se foieste in burta destul de des, cel putin in vreo 4-5 ocazii pe zi. Azi dimineata a simtit-o si frate-sau si i-a dat un pupic. Ii era teama sa nu fie fundul ala miscator si sa n-o fi pupat chiar acolo-sha.
De intrat pe forum cred ca abia diseara o sa mai intru, ca plec acusica la munca.
Sa aveti o zi de distractie si voie buna!
Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 18+
titi143 spune:
Buna dimineata fetelor.
Va las o cafeluta calda. Azi nu prea am timp sa intru ca imi vin delegati de la firma mama din Finlanda si sta pe capul meu 3 zile. Nu am reusit sa va citesc pana la capat , mai am 3 pagini si spre sa va citesc pe franturi.
Andreea felicitari pentru baietelul cel nerusinos, sa cresca mare si sanatos.
Elly eu nu am vinisoare care sa vad si nici nu am avut, in schimb am vergeturi. Cand am alaptat toata pielea sanului a crepat. Am avut foarte mult lapte, ii dadeam la Edy sa manance si mai avea sa ma mulg si inca 250 de ml dupa alaptat(nu e bine sa lasi laptele acolo ca poti face febra laptelui).
Vorbeati de nasteri. Eu sincera sa fiu nu imi permit sa ma duc la privat, la 4700 o nastere normala, era acum 2 ani, mie mi se pare foarte mult. Am inteles ca se poarte forte frumos, dar e foarte scump. Eu am nascut la stat la Stanca, la Cluj, si am dat doar 100 de euro la doctor. Moasa nu a luat nimic, dar sincera sa fiu nici nu a meritat, ca sa comportat urat cu mine, iar la restul nu am dat. La asistente nu am dat ca nici macar nu veneau sa ne vada. A fost doar o data o asistenta sa imi arate cum sa ii bag sfarcul in gurita si sa ma intrebe daca am lapte. In rest au venit cand au luat bebei la control. Haine ne dadeau ei si pampers aveam noi. Doctorul nu a mai venit deloc pe la mine, poate nu ia convenit cat iam dat, dar pe langa nastere eu ii dadeam la fiecare consultatie in jur de 150 lei. Deci eu am iesit mult mai eftin ca am nascut la stat, si sa stiti ca nu sa intamplat nimci ca nu a fost doctorul in vizita si am supravietuit de vineri pana luni.
La capitolul carucioare, eu sincera va spun si cu nici o rusine, dar eu mi-am cumparat carucioare second. Unul a costat 50 lei si avea si landou, acela l-am folosit cam pana pe la 6 luni, ca nu avea roti pivotante. Al doilea l-am cumparat la 200 lei si avea si scoica. Era bun. Si am mai cumparat unul la 30 lei Bertoni de vara care se face umbrela. Deci eu am iesti foarte eftin. E adevarat ca nu sunt extraordinare, dar isi fac treaba. Si mie mi-ar fi placut alceva, dar nu imi permit. Patuturile la fel, am dat pe un patut cu tot cu 2 saltele 50 lei. E second, dar mie mia folosit foarte bine. Eu am cumparat foarte multe lucruri second, poate ca alte mamici ma condamna, dar eu sincera sa fiu nu mi-am permis mai mult. Cu toate ca amandoi suntem ingineri , nu avem un venit mare soi cam 75 la suta din el merge la banci, deci nu ne permitem mai mult. Mi-ar fi placut sa ne permitem , dar din pacate nu putem.
Scuzati ca vi-am scris asa un cearceaf .
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 25+ Robert Aaron
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
Multumim pentru urari!
Ma bucur ca va cinstiti cu cate un vinutz, dar oare e voie? ca mi-e si mie pofta.
Eu fug la scoala de poloneza...am examen.
Elena 18+ poate cu
uliiasi spune:
Mama, ce tastarnita aveti, stau o ora la servici dimineata sa apuc sa va citesc...dar las ca-i bine asa.
Ma bucur mult de vestile bune de la eco, Doamne ajuta s-o tinem tot asa!
Annita, m-ai distrat grozav cu pupatul burticii si poate a funduletului, hihiiiiiiiiii, super simpatic strumful tau.
A inceput intr-un sfarsit si David sa accepte venirea sorasii pe lume, asteapta sa se joace cu ea, sa ma ajute s-o imbrac, sa-i schimb pampersul, etc. Am servit si eu un pupic pe burtica dimineata de la el.
Ramona, te inteleg f bine cu lucrurile pt bebe. Nu toata lumea are bani sa ia lucruri noi noute si f f multa lume primeste de la prieteni/frati/surori lucruri de la copiii lor, deci second hand, nu(inclusiv eu)? Desi am avea teoretic bani sa luam un carut mai scump n-as da atatia bani nici sa ma bati. Chiar ziceam cu al meu ca daca nu-mi convine ceva la caruturile pe care le avem, iau unul second de pe DC sau mai stiu eu unde.
La David am cautat noi o gramada un carut fain si am luat unul la 1200, cu scoica inclusa, mama ce-a mai turuit ala despre carut ca ne-a convins sa-l luam. Dar....evident ca nu avea roti pivotante(habar n-aveam ce importante sunt) si nici nu mi-a trecut prin cap sa-l masor in latime...si cand ajungem in casa l-am desfacut si hopaaaa, nu incapea in lift. Deci nici vorba sa ma pot duce eu singura cu bebe la plimbare. Si uite asa l-am folosit de maxim 10 ori, dupa care l-am dat la finuta mea. 1200 ron aruncati pe apa sambetei.
De la 3 luni bebe a servit intr-un carucior sport de la chicco second pe care l-am cumparat de la o prietena de-a mea si uite asa l-a folosit pana pe la 1 an si ceva si si-a facut treaba f bine.
Hainute am o gramadaaaaaa de la David, nepotica, finut, etc, si dupa ce le foloseste gaza mica le dau mai departe la urmatoarea prietena care o sa faca bebe. Clar o sa mai cumpar altele pentru inima mea, dar majoritatea lucrurilor le am. Si uite-asa se cresc copiii, hihi .
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 18+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
diana85 spune:
Buna dimineata, burticutelor! Da' stiu ca ati incins o sezatoare aseara...!
Tzuky, Elena, felicitari pentru flacai! Ma bucur ca sunt sanatosi si bine, si voi linistite.
Shosho, cum adica daca in 3-4 ore nu nasti te baga la cezariana?! Mi se pare absurd, cu atat mai mult cu cat e binecunoscut faptul ca primul travaliu e de lunga durata...sotia unui coleg a tot nascut vreo 52 de ore. Natural. Prietena mea s-a chinuit (la privat la clinica unde am sa nasc si eu) 12 ore dupa care era dilatata 3 cm (2 cm de cu o saptamana inainte deja). Ea e si tare slabuta si bebe era mare, si din disperare a zis ca gata, nu mai vrea, vrea cezariana. Medicul a tot discutat cu ea sa se asigure ca asta vrea, si pana la urma a acceptat (nu impus) sa ii faca. Dupa, a felicitat-o pentru alegere. Bebe avea bine peste 4 kg si i-a zis ca poate in vreo saptamana ar fi reusit sa il nasca natural . Dar, ideea e ca nu i-a impus nimic.
Elly, si eu am vinisoarele pe sani (poate si pe altundeva dar nu le observ). Prima data am crezut ca e un inceput de vergeturi, apoi ca e prea vascularizata pielea... Habar nu am. Eu am luat doar Duphaston prin saptamana 8-10, doua saptamani. Atat. Da' parca de cand cu uleiul de migdale s-au mai ameliorat si ele.
Tigruta, ma pregateam sa iti spun dar vad ca deja ai aflat - daca sunt albe, arginitii vergeturile sunt vechi, vindecate deja. Daca sunt visinii-rosiarice, sunt proaspete.
Virginia, din cate inteleg un ph ridicat (si eu am 7) e asociat cu infectie urinara? Si, cred ca si eu o strangeam de gat pe asistenta aia. Inainte ii ziceam vreo doua, sa stie macar de ce urmeaza ce urmeaza.
Titi, mie mi se pare o idee foarte buna de a te acomoda la restrictiile bugetului prin cumpararea unor lucruri la mana a doua. Cu atat mai mult cu cat sunt multe lucruri pe care le cumperi pentr bebe din elan si pana la urma nu ajungi sa le (prea) folosesti. Asa ca ajungi sa le vinzi aproape noi si la pret mult mai mic. Sa stii ca strainii cel putin sunt mult mai deschisi la minte decat noi la capitolul asta. De exemplu, am avut o colega din Zurich de la IBM care a nascut in Decembrie. Nu se punea problema banilor la ea sub nicio forma. Inainte sa mearga in concediu de materinate, stiind ca sunt gravida, m-a intrebat daca nu vreau sa imi trimita un mic colet cu niste haine de gravidute (era la 40 de ani la a treia sarcina si nu se gandea ca o sa le mai refoloseasca). Ca si ea le-a imprumutat / dat / schimbat cu prietenele ei gravide si acum ar cam intra pe tusa. Bineinteles ca am acceptat. Ceea ce am vrut sa spun e ca numai noi ne cramponam in asa hal de imagine. Altii sunt mai practici, mai deschisi, mai putin...mandri, daca vrei sa-i zici asa.
Relativ la nastere - doctorul "meu" (de fapt, cel cu care am ales sa nasc pe baza recomandarilor, pentru ca va deveni "al meu" abia de prin saptamana 35-36 cand ajungem la Targu Mures) e si la stat, insa mi-a spus clar, de la inceput, ca nasc cu cine e de garda. Daca se nimereste sa fie el, super. Daca nu...nu. Asa ca, daca nu vine special pentru mine la clinica sa nasc, nu cred ca o sa vina la stat sa nasc... Sincer nu ma deranjeaza - poate pentru ca oricum nu apuc sa ma "atasez" asa de mult de el, si ma gandesc ca pana la urma eu fac ce-i mai greu. Travaliul e criminal, de cateva ore, nasterea propriu-zisa e de vreo jumate de ora. Asa ca, in afara de jumatea aia, nici nu i-as simti lipsa. Daca sotul meu poate sta cu mine in perioada aia, e super ok. Dar poate ca nu stiu eu ce vorbesc .
Feteleor, m-ati innebunit cu rotile pivotante la carut! Ce e aia?!
Tot palavragesc ca sa uit... azi e ziua cea mare, mergem la cardiolog dupa-masa. Sper sa ma intorc beata de fericire.
Diana 24+ cu Mirciulica
Ellyshor spune:
Hai Diana! Hai Diana!
Bafta multa multa! Doamne ajuta!!!
Pe la ce ora mergi?
Elly 24+ cu Babyboom
Junica spune:
DEEA DEUTZA, daca firma e in faliment, puteti sa faceti orice mitting vreti, oriunde vreti, n-o sa obtineti nimic. Cert este ca fata de toate celelalte datorii ale firmei, datoriile cu salariile se vor plati primele. Iti spun sigur, pentru ca sunt lichidator judiciar (adica lichidez firme). Asta inseamna rabdare, si cam atat, n-aveti cum, ca salariati, sa grabiti procedura sau sa interveniti prea mult.
Ellyshor spune:
Neata! Neata!
Pupicei pt toata lumea!
Tigruta nu stiu ce ne-ai facut cu acel roze:)))) ca azi-noapte la 1, am varsat paharul cu apa de pe noptiera:P...era plin si am dat cu perna in el!:d
Bietul Cata spala parchetul in toiul noptii!
Ca tot ati vorbit de lucrusoare pt bb, inca nu am luat nimic. Am zis sa mai asteptam, sa vedem ce mai primim(inclusiv second) si apoi ne mobilizam. Sunt ff multe site-uri cu produse de bebelusi, cred ca o sa-mi comand de pe net biberoane, aspirator nazal, sterilizator, termometru, etc, etc.
Imi e mai simplu decat sa umblu eu in stare mea prin magazine.
Va pupucesc tare! O zi minunata!
Sa fie una fff norocoasa pt Dienutza noastra si bebe Mirciulica![
Elly 24+ cu Babyboom
joana2672001 spune:
Diana o sa te intorci in al 10 lea cer de fericire de la cardiolog , sunt sigura de asta
Dragelor dar ce v ati mai distrat aseara:)).
Haideti sa va spun si eu ultima mea grija. Stiti ca va spuneam ca am fost la eco spataman trecuta si bebele avea cordonul in jurul gatului. Nu era strans deloc si se putea misca in voie, ins aeu tot m am ingrijorat.
Pana ieri l am simti normal, adica destul de des , insa parca ieri nu l am mai simtit asa des, si nici seara cand de obicei se juca mama mama. Am dormit toata noaptea iepureste sa ma trezesc cand il simt, ins afoarte putin sau poate dor in imaginatia mea ca sa ma mai linistesc.
Asatazi de dimineata parca a dat un pic cu piorusul insa ma ingrijoreaza.
Stiu ca poate doar sunt paranoica, insa puii vostri sunt la fel de activi mereu???
Aaaa si inca ceva, cred ca am ceva contractii insa numai jos, la linia slipului unde sta bebele . E capusorul lui cand se misca sau e contractie?
Va pupicesc, hai ca am scris juma de cerceaf:))
Ioana, mamica lui Cristian 24 saptamani +
Life is the best thing that can happen to us, the best gift we are offered...so full of surprises! We should cherish every single second! :)