Noua lege a sanatatii - 2
Raspunsuri - Pagina 4
XIO spune:
Adica... cu cati medici crezi ca au vorbit Buflea si altii? Cat timp crezi ca au petrecut in spital? Cu cati pacienti crezi ca au vorbit? In cate spitale din tara s-au dus?
ramiris spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Xenia2006
glumesti? nu, sigur ca nu-i de-ajuns si-ar trebui sa realizezi asta n-o spun combativ, spun ceva elementar. vorbeste cu oameni din alte spitale, din alte orase, citeste reclamatiile de la consiliul medicilor refuzul si tergiversarea de tratament medical (in lipsa mituirii) este mult prea raspandit in ro. ca sa poti contesta Always the dullness of the fool is the whetstone of the wits. |
Hai c-am inteles, oricum ai da-o parerea lui XIo nu conteaza ca n-are suficienta experienta, n-a avut destula expunere, etc.
Ne dai niste argumente pentru care opiniile tale ar trebui sa fie mai demne de luat in seama decat cele ale lui XIO (studii, experienta, clinici, expunere la sistem in ro, etc)?
Eu una imi filtrez informatiile singurica si nu am nevoie de CV-uri, de diplome sau de atestate ale interlocutorilor insa mi se pare normal si onest ca daca tu pui problema in felul asta s-o pui si pentru tine, nu numai pentru cea pe care o contesti.
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
6.5% din veniturile mele care se duc la casa de asigurari de sanatate |
Eu sunt curioasa cat este procentul asta in tari unde sistemul de sanatate este similar, adica universal si nu privat si ofera servicii de calitate.
Cat este in Australia de ex, unde sistemul este atat de bun, cat este procentul asta in Franta, in Germania ?
addinel spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Nu chiar - caci in functie de posibilitati, dai mai mult sau mai putina spaga - deci pana la urma, costul unui serviciu medical este diferit pentru buzunare diferite ... si serviciile sunt la fel. Cine palteste asistenta mai mult, primeste mai multa atentie si ingrijire - cine o plateste mai putin, primeste o privire pe zi, dimineata. |
eu ma refeream la cotizatia legala, nu la spagi.
Laura25 spune:
Corect, Deceneus, nu e 6,5% din venitul brut, ci aprox. 13% pt ca e si partea angajatorului de contributie.
Tara Rata contributie uniforma
(U) sau variabila (V) Procent din venit
Austria V dup#259; profesie 6,4–9
Belgia U 7,4
Fran#355;a U 13,6
Germania V dup#259; fond 13,6
Olanda U 5,1
Croa#355;ia U 18,1
Cehia U 13,5
Estonia U 13
Ungaria U 14
Slovacia U 13,7
Slovenia U 13,25
Romania U 13,5
datele par a fi din 2002
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
addinel spune:
Xenia, nimeni nu spune ca nu vrea sa plateasca pentru altii. sistemul de asigurari e clar: contribui si beneficiezi sau nu. ceea ce spunem noi este ca trebuie sa se plateasca ACEEASI suma de bani pentru acelasi risc asigurat, indiferent de salariu. ce nu e ok la asta?
arminad spune:
Citat: |
Arminad si-n US e la fel. Social security in US e un payroll tax. Adica il platesc eu din salariu... Eu platesc procentual din venit ( e drept plafonat din primii 80K , respectiv dupa viitoarele schimbari 100K sau 150K fct de zvonuri) pentru toti cei care au nevoie de Medicare si Medicaid si eu daca nu-mi iau asigurare privata si merg la spital... nu am nici cat au ei. Nu am nimic, platesc totul din buzunar daca nu am asigurare... De ce? Pentru ca pot. Asa zice asistenta sociala... si da are dreptare. |
Nu este adevarat. Social security este contributia la la pensie, nu are nici o legatura cu asigurarea medicala. FICA tax, ca asa o cheama se compune din 6.2% contributie pentru pensie si 1.45% contributie pentru MEDICARE nu MEDICAID. Medicare este asigurarea medicala de stat pe care o vei avea la pensie. Medicaid este asigurarea medicala de care beneficiaza saracii si pe care nu o platim noi din aceste payroll tax.
Deci sustin in continuare ca in USA nu este contributie obligatorie la sanatate cum e in Ro. Si mai sustin ca in Ro se plateste mult la sanatate pentru nimic, ca s-a tot spus ca romanii nu vor sa plateasca. Daca in USA ar fii obligat si salariatul si angajatorul sa plateasca fiecare cite 5% din salariu si sa nu ai nici o idee de ce vei beneficia pentru banii astia, nu cred ca i-ar conveni nimanui.