Proteste in tara - 2
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina Briana Caragea se alatura manifestantilor brrrrr... a avut femeia asta vreodata o opinie politica? Orban huiduit si alungat, oare chiar nu putem avea vot uninominal, sa dam asa cu stampilutza pe fiecare persoana? Si vot obligatoriu? Marina |
Vot uninominal avem.
Vot obligatoriu nu avem pentru ca atunci nu ar mai fi un drept, ar deveni obligatie.
Am putea avea vot alb valabil sau vot impotriva tuturor, cu efect locuri libere in parlament corespunzatoare voturilor impotriva, dar trebuie cineva sa participe la manifestatii pentru dreptul la vot negativ impotriva intregii clase politice.
Sustineti un asemena vot?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
Vot uninominal nu avem.
La restul sustin cu ambele maini, mi se pare o idee geniala, locuri libere in parlament proportional cu voturi nule ( nule nu neexprimate prin lipsa la vot).
![](images/user_woman.png)
ela_04 spune:
citat din mesajul lui Marina Vot uninominal nu avem. La restul sustin cu ambele maini, mi se pare o idee geniala, locuri libere in parlament proportional cu voturi nule ( nule nu neexprimate prin lipsa la vot). Marina |
Pai la presedentie e vot uninominal, la primarie la fel...
parca s-a modificat si in parlament....
nu mai stiu...au scos chestia asta?
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Marina Vot uninominal nu avem. La restul sustin cu ambele maini, mi se pare o idee geniala, locuri libere in parlament proportional cu voturi nule ( nule nu neexprimate prin lipsa la vot). Marina |
Votul este uninominal pentru ca votezi un candidat intr-un colegiu uninominal. Castiga uninominal candidatul care are peste 50%, si celelate locuri sunt repartizate proportional cu voturile obtinute de partide.
Cred ca voiai sa spui ca preferi repartizarea majoritara, adica primul clasat castiga mandatul.
Majoritatea tarilor evita asemenea sistem, pentru ca un partid cu 35% voturi la nivel de tara, poate castiga peste 50% mandate, ceea ce nu-i corect si onest si parlamentul nu-i reprezentativ.
Cea mai corecta reprezentativitate este cea proportionala, adica un partid sa aiba mandate functie de cate voturi a primit la nivel national si norma de reprezentare pentru un mandat.
Marina spune:
De asta au intrat la greu liberalii prin redistribuire de pe locul 3?
In ziua de azi nu avem nici partide , nici doctrine de partid solide, as prefera sa sa aleg pur si simplu un om in care am incredere. Sau sa merg orbeste pe mana cuiva, ca tot am o sansa in plus, statistic vorbind. Ai luat un prag min in circumscriptie , sa zicem 10 % esti in parlament, daca nu au atins pragul locul liber.
Scuze ma refeream la parlament cand ziceam de vot uninominal, la presedentie si primarie macar stiu pe ce am pus stampila.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Am un dubiu: daca demisioneaza base am avea-o interimar pe dra Roberta "sef de stat"?
Hai ca ar fi interesant :).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
citat din mesajul lui Marina Nu , pe Blaga, seful Senatului e urmasul Marina |
Fir-ar...
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui Marina De asta au intrat la greu liberalii prin redistribuire de pe locul 3? |
Numai liberalii au intrat de pe locul 2 sau 3 ?
La toate partidele s-a aplicat aceeasi lege si algoritm, dar numai unii au facut propaganda si au indus ideea ca liberalii au castigat mandatele de pe locul doi.
citat din mesajul lui Marina In ziua de azi nu avem nici partide , nici doctrine de partid solide, as prefera sa sa aleg pur si simplu un om in care am incredere. Sau sa merg orbeste pe mana cuiva, ca tot am o sansa in plus, statistic vorbind. Ai luat un prag min in circumscriptie , sa zicem 10 % esti in parlament, daca nu au atins pragul locul liber. Scuze ma refeream la parlament cand ziceam de vot uninominal, la presedentie si primarie macar stiu pe ce am pus stampila. Marina |
De peste douazeci de ani votezi orbeste!
Cand o sa votezi pentru niste masuri prinse intr-un program atunci o sa votezi "luminata" si o fie altfel.
Atata timp cat votezi oameni, televiziunile iti vand "gogosi" ambalate frumos pe care le inghiti pe nemestecate, si candidatii o sa fie cei care isi permit sa finanteze campania de imagine, adica, cu cat sunt mai corupti cu atat o sa aiba finantare si imagine mai buna..
Un om respectabil nu va ajunge nici sa candideze asa ca nu vei avea cum sa-l alegi.
Marina spune:
Ulalaaaaa ma jignesti cumplit afirmand ca ma manipuleaza televiziunea...
1. In ciuda parului blond gandesc, am opinii proprii
2. In Ro nu am avut TV ani de zile
3, momentan nu am access la nici un TV romanesc, asa ca singurele info le iau de pe net, si in 90% din cazuri ma rezum la DC ca imi place enorm pe aici.