Proteste in tara - 2

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

io zic ca o face si pe asta...scuze publice...

adevarul e ca Arafat ma impresioneaza, nu e usor sa nu te lasi manat de patimi si orgolii, iti trebuie ceva nerv pentru asta

Marina

Cred ca Arafat a luat o decizie extrem de matura, a demonstrat ca nu pune semnul egal intre demnitate si orgoliu, ceea ce e trebuie sa recunoastem ca sta in puterea a putini OAMENI.

Politic vorbind, parerea mea este ca Boc si stapan'su aveau si plan de back-up, in secunda in care Arafat ar fi refuzat oferta ar fi iesit public si ar fi anuntat ca ei au vrut, au recunoscut greseala si-au cedat pentru binele tarii dar uite cum e clar ca sunt bagate "agenturili" si ca nu e lucru curat cu Arafat asta....

Mi se pare imens ce s-a intamplat acum, eu nu-mi amintesc sa fi dat Basescu vreodata inapoi, asta arata disperarea cu care se agata de scaun, nu-mi imaginez ca si-a schimbat brusc naravul si nu se mai crede atoatestiutor si-si asuma spasit erorile.

Daca nu se calmeaza spiritele cu miscarea asta eu cred ca urmatorul sacrificat e Boc.

Sper sincer pentru Aaafat sa nu intre pe mana serviciilor si sa i se insceneze cine stie ce mizerii, nu-mi imaginez ca basescu poate ierta vreodata pe cineva care l-a pus in situatia asta (pentru ca e clar ca basescu nu va realiza niciodata ca el e autorul situatiei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Dupa autogolul de acum cateva zile, Basescu marcheaza imparabil in poarta opozitiei ...

Asa se vede din sediul portocaliu? Mie mi se pare ca la prea putini din cei ce au nemultumiri serioase le mai pasa ca l-au adus pe Arafat inapoi. Iar opozitia era dezlanata si incoerenta si inainte de saptamana asta si acum ...

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

A aparut www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/manifestul-ultrasilor-vrem-sa-inchideti-mall-uri-si-sa-deschideti-fabrici-250569.html" target="_blank">MANIFESTUL ULTRASILOR

Citat:
"E iarna, pot veni vremuri si zapezi grele. Pot veni abuzuri si mai grele, pot veni infometatii dupa placinte, care sa ceara prazile razboiului fara a fi partcipat la el. Poate veni plafonarea noastra, pe fondul lipsei de coagulare, pe fondul unei confuzii ce risca sa devina resemnare", scrie un ultras într-un manifest primit pe adresa de email a redactiei www.realitatea.net/manifestul-ultrasilor-vrem-sa-inchideti-mall-uri-si-sa-deschideti-fabrici_904968.html" target="_blank">REALITATEA.NET, care contine mai multe revendicari. Mai jos puteti citi mesajul complet.

"Datoria noastra e sa nu ne oprim. Si daca Piata Universitatii va ramane goala, ultimul ramas e dator sa aprinda lumina, nu sa o stinga.

E de ajuns sa filtram prin sufletul de Roman versurile imnului national si vom sti ce avem de facut. Cine sa faca asta? Nu suntem o enciclopedie a adevarului absolut, dar putem da exemple:

- Pensionarii tarii, care zilele astea ne-au aratat ce profund e proverbul cu "cine n-are batrani..."

- intelectualii adevarati, carora le multumim pt reactii si sustinere si pt scutul de netrecut impotriva pseudo-intelectualilor, demagogilor, politrucilor si diletantilor

- oamenii muncitori, care arata ca lenea ce ne-a cuprins pe toti de 22 ani nu se datoreaza unui popor lenes, ci unui popor care a uitat ce potential are

- studentii, care pot arata ca educatia adevarata nu e patronata de ministere falimentare - jurnalistii adevarati, care se simt ca o oaza amenintata de flacarile mincinoase ale unor colegi pt care ratingul, dezinformarea si manipularea sunt deontologie

- categorii marginalizate social, din mijlocul carora se pot naste, vorba lui Iisus si a lui Sisu, diamante: ultrasi, punkisti, rapperi, hippioti, bikeri, grafferi, hipsteri (energia lor, folosita pozitiv, va pune umarul la reconstructie)

De ce trebuie sa facem asta??? Doar pt SMURD? Doar pt demiterea unui guvern si inlocuirea lui cu niste ciocoi de alta culoare, de aceeasi forma, dar la fel de lipsiti de fond??

Nu. Din nou, motivele sunt multe si destul de greu de articulat unitar. Dar vom da iar niste exemple:

- coruptia
, care tinde sa devina molipsitoare si la care ajung de multe ori si oameni cinstiti, folosind ca scuza supravietuirea. Milioane de Romani observa si legati la ochi ca sunt condusi de ani si ani de aceleasi organizatii mafiote, cu nume de partide. E de necrezut, dar totusi real, ca traim un nou regim fanariot si nu gasim un Roman sa urce pe tron (e o metafora, nu o propaganda pentru monarhie).Am fost foarte aproape sa avem un prim-ministru neamt si am fi fost multi de acord, pt ca a nu fi Roman a ajuns un fel de garantie a cinstei.

- presa in cautare de senzational, rating, care face jocuri politice si reclame unor fufe dezbracate si care de multe ori dezinformeaza si manipuleaza. Si totusi, Poiana lui Iocan intelege! Cum ar fi sa traim fara TV o saptamana? Am fi Congo sau Atlantida?

- clisee si limbaj de lemn care ingroapa adevarul
. Premierul Boc anunta libertatea de expimare, dar jandarmul anunta la portavoce "Parasiti Piata sau folosim forta"

- organe de represiune constranse sa actoneze impotriva fratilor. Da, vrem ostasi in slujba cetatenilor, cum va voia si Cuza, nu vrem mercenari macelari. Da, stim ca aveti si voi familii si nevoi, da, vrem sa respectam uniforma, dar pt asta vrem sa primim respect, nu sa vedem copii tarati pe jos, femei lovite si injurate, si barbati care pot intra si ei in coma de la un baston in cap.

- legi facute prin dezbatere, cu suportul cetatenilor, nu trecute in graba prin Parlament de o majoritate interesata mai mult de jocuri politice decat de interesul vital al cetateanului. Legi puse in practica nu doar in an electoral (arestari de primari corupti doar ca propaganda si momeala pt inca un vot).

- Centrul Vechi al Capitalei?
Da, il vrem european, il vrem renovat, dar nu doar pt profitul unor patroni de localuri. Il vrem curat si pus in evidenta pt mandria si onoarea noastra si de ce nu, pentru un turism adevarat, care nu mananca sute de mii de euro pt o sigla sau un portal de internet.

- Vrem dezbateri pe toate problemele, inclusiv militare. Nu vrem scut anti racheta, cand poate nici nu stim cu adevarat ce inseamna. Nu vrem fregate trimise la misto ( la "mit stock", daca vreti) si nu mai vrem Romani care sa lupte in Orient pt subzistenta, nu pt o cauza.

- vrem respect si demnitate, nu vrem sa fim catalogati de avocati-deputati ca viermi, nu vrem ca un batran (16 ian, P.Univ) sa vina cu ghete date cu crema, vechi de 5 ani si usor gaurite in talpa, in timp ce diva din Plescoi are sute de perechi de pantofi de lux, purtati ostentativ.

- vrem sa inchideti mall-uri si sa deschideti fabrici. Si spunand asta, spunem ca vrem industrie, agricultura, locuri de munca. Vrem si modernitate, dar nu consumerism de joasa speta, incultura si indobitocire!

- vrem libertatea spiritului, dar ne-am saturat de o clasa politica ce a permis droguri legale la fel de periculoase ca cianurile Rosiei Montane!

- nu mai vrem mizerie, subzistenta, coruptie, bani publici gestionat prost, licitatii masluite, uniuni politice nefiresti (PSD+ PNL ?? PD+UNPR??). Vrem sa traim in pace cu conationali de alte etnii, dar nu vrem sa ne vindem onoarea si drepturile doar ca sa parem "politically correct". Vrem o adevarata clasa politica, si suntem destul de puternici sa o cream.

Lista ar putea continua si va continua. Pana atunci, recomandam fara nici o aroganta "analistilor" sa studieze si cauza, nu doar efectul. Ne-am saturat de comportamentul "pompieristic" care vina sa stinga focul dupa ce miristea a ars (principiu valabil in nenumarate domenii, de la EDUCATIE, SANATATE, pana la, de ce nu, legi anti-suporteri).

Prin aceste revendicari, unele poate mai importante, Ultrasii tarii cer RASPICAT reconsiderarea Legii 4, atat de usor semnata de Presedinte. E facuta superficial, diletant si cel mai important, anti-Constitutional. Nu ne afecteaza doar pe noi, ci fura din drepturile tuturor Romanilor. Orice pas mic prin care se fura drepturi e un pas mare catre dictatura si lanturi! LIBERTATE

Randurile de mai sus sunt scrise ad-hoc de un Ultras. Dar in acelasi timp de un fost student, de un tanar care vrea sa munceasca pt tara lui nu pentru "altii" , de un fiu al parintilor lui si un vecin al doamnei care hraneste cateii vagabonzi. Reprezint un mod de gandire si categorii diverse de oameni.

PASNICI si APOLITICI

din nou la UNIVERSITATE!!!

Oameni cu idei, nu cu Molotoave"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:
citat din mesajul lui copiloi

Citat:
Imi pare rau de putinii care chiar au iesit in strada cu buna-credinta, cazand astfel in plasa intinsa pe facebook de opozitie.

Tu i-ai vazut pe aia de la protest?
Au ei fetze de facebookisti? Pareau calculatoristi?

Stau toti pe facebook si asteapta sa vada ce le zice opozitia?

Vai de ei!

N-am inteles-o p-asta . Adica aia care stau pe facebook au fata anume sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

Dupa autogolul de acum cateva zile, Basescu marcheaza imparabil in poarta opozitiei ...

Asa se vede din sediul portocaliu? Mie mi se pare ca la prea putini din cei ce au nemultumiri serioase le mai pasa ca l-au adus pe Arafat inapoi. Iar opozitia era dezlanata si incoerenta si inainte de saptamana asta si acum ...

Conteaza din ce sediu privesti?...
credeam ca nu conteaza din ce partid politic faci parte sau votezi, si ce religie ai aici pe forum...
" Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor #351;i libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:

Conteaza din ce sediu privesti?...
credeam ca nu conteaza din ce partid politic faci parte sau votezi, si ce religie ai aici pe forum...
" Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor #351;i libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile".

PAi se pare ca daca te uiti dintr-un anume unghi se pare ca se vede ca Base a avut o victorie astazi. Impotriva opozitiei.

Eu tot incerc sa schimb perspectiva si oricum as da-o nu vad acelasi lucru....

Edit: nu vad nici victoria si nici nu inteleg unde e opozitia in ecuatie.
Dar pentru unii totul se reduce la lupta pe ciolan dintre putere si opozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Evident, conteaza din sediu privesti, pentru ca din fiecare sediu se vede altfel.
Si nu am vazut ca Laura sa-i fi violat liberatea de exprimare a lui capcaunul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Evident, conteaza din sediu privesti, pentru ca din fiecare sediu se vede altfel.
Si nu am vazut ca Laura sa-i fi violat dreptul lui capcaunul.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Pt mine nu conteaza... daca ai argumente combati indiferent din ce parte a baricadei esti...astfel incat fiecare are dreptul sa priveasca din ce sediu vrea...

Mergi la inceput

Citat:
PAi se pare ca daca te uiti dintr-un anume unghi se pare ca se vede ca Base a avut o victorie astazi. Impotriva opozitiei.

Eu tot incerc sa schimb perspectiva si oricum as da-o nu vad acelasi lucru....

Edit: nu vad nici victoria si nici nu inteleg unde e opozitia in ecuatie.
Dar pentru unii totul se reduce la lupta pe ciolan dintre putere si opozitie.

Mie nu imi pare asa...de la mine se vede ca pierde teren...
ca a inceput sa dea inapoi
Opozitia?! Care opozitie ca eu nu am vazuto... pe unde e? la restaurant isi savureaza victoia impotriva lui B.
dar inca nu stiu ca nu e victoria lor iar incoerenta asta o sa-i coste mult la alegeri...
sa vedeti cand se vor linisti apele cati viteji se vor arata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyannna spune:

Hai sa fiu corespondent de presa din Oltenia ...am vazut numele orasului meu la stiri,spuneau ca se protesteaza zilnic,azi erau la miting mai multi oameni de ordine civili decat protestatari iar in printre oameni se aflau toti liderii opozitiei locale...cu totii nu depaseau o suta,asta intr-un oras de peste o suta de mii de locuitori...parerea mea este ca televiziunile exagereaza la greu,e o mare diversiune.
Am si eu nemultumirile mele,taxa auto chiar ma calca pe nervi si ne-a incurcat toate planurile plus multe altele ,dar prefer sa ma manifest la alegeri...nu vad rostul sa ies in strada si sa strig "libertate",libetate avem, bani si sanatate ne-ar mai trebui

Mergi la inceput