concediu prenatal
dragi mamici in ce saptamana ati intrat in concediu prenatal? trebuie sa ducem vreo adeverinta de la medicul de familie la servici?
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
te referi la concediul medical de sarcina si lauzie, probabil. medicul de familie iti va elibera formularul de concediu medical, pe care il vei duce luna de luna la angajator, pe durata concediului medical (126 zile calendaristice). dupa terminarea celor 126 zile de concediu medical, vei intra in concediu de ingrijire copil (CIC).
acest concediu medical poate fi luat intreg (dupa nastere) sau fractionat (o perioada inainte de nastere, restul dupa) cu conditia ca dupa nastere sa-ti ramana obligatoriu minim 42 de zile calendaristice de concediu medical.
sgeorgiana spune:
multumesc pt raspuns. medicul meu spune ca imi da concediul abia la 32 de saptamani....nu se poate mai devreme?
marius spune:
De ce mai devreme? Ca pana nasti mai sunt 2 luni aproximativ daca e sa primesti la 32 cum spune medicul. La cat ai vrea sa intri in prenatal?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
SuperMami_1 spune:
depinde cum nasti, daca iti face cezariana programata(la 38-39 sapt ), poti intra din saptamana 28 in prenatal, asa cum am facut eu.
pentru ca e mai avantajos financiar sa iei mai mult prenatal....iti ridica media pentru indemnizatie....si iti lasi strictul de 42-50 zile postnatal
Miha, mamica fericita de Rares si 28+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"
sgeorgiana spune:
si eu nasc tot prin cezariana....si eu am auzit ca financiar este mai avantajos. Citeam ca unnele dau concediu de la 26-28-30 de saptamani...ciudata mea de doctora la 32...pai asa imi raman o caruta de zile dupa nastere, nu numai cele 42. Cred ca trebuie sa schimb medicul...
SuperMami_1 spune:
explica-i doctorei tale ca cele 126 de zile nu se iau 63 prenatal si 63 postnatal, ci poti lua maxim 84 pre si 42 post. si explica-i ca e mai avantajos financiar pt tine sa-ti iei mai mult prenatal, iar daca nu intelege, schimb-o...sunt o gramada de medici de familie mult mai dezghetati la minte.
eu am schimbat pana acum vreo 4 medici de familie pentru "neintelegeri" de genul asta.
de la 26 de saptamani nu cred ca da nimeni prenatal...ca nu iese calculul...dar unii, mai intelegatori dau concediu medical obisnuit inaite de a te baga in prenatal - pot da 10 zile calendaristice pe luna
sgeorgiana spune:
multumesc pt sfaturi, sapt viitoare marti fac deja 31 de saptamani...o sa merg sa o rog sa imi dea concediu, poate sa imi dea si de pe 1 februarie...ca deja nu ma mai intereseaza...vreau doar sa duc hartiile la servici si sa pot sa stau linistita apoi...
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui SuperMami_1 cu placere Miha, mamica fericita de Rares si 28+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca" |
Off topic:
Ma innebunesc ochii astia. Whau! De unde i-ati furat?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
SuperMami_1 spune:
Marius, i-a furat cel mic de la ta-su