o mama are nevoie de ajutor
Raspunsuri - Pagina 2
LauraNicole spune:
Citat: |
In orice moment, ea poate suna la politie, si intreba cum se numeste directia sociala pt protectia ei si a copilului, pt ca ce zici tu e CLAR caz de abuz, si acestia ii vor oferi tot suportul. In plus, sa stranga dovezi asupra abuzului (salveze email-uri, inregistreze discutii, martori etc). Cu acestea, poate obtine si ordin de restrictie, si il poate inchide in inchisoare de la PRIMUL TELEFON la politie. se retrage in apartamentul ei, schimba yala, si face reclamatie la politie pt abuz. Ii va lua 2-3 ore sa faca asta. Dar dupa 10 ani in care s-a tarat in mocirla, ii vine greu sa vada rasaritul soarelui. |
Cele mai bune sfaturi. Sa se retraga in apartamentul ei si sa stranga dovezi cat mai multe pentru ca abuzul nu e numai asupra ei ci si al copilului iar nemtii sunt foarte stricti in privinta asta. Sa anunte autoritatile ca se simte amenintata fizic si psihic si ca pentru protectia ei si a copilului e nevoita sa paraseasca locuinta in care a trait cu sotul. Reclamatie scrisa la politie si cu toata increderea, fara teama si fara sa retraga plangerea dupa cateva zile ca ii mai da dobitocului o sansa.
Schimba yala, toate incuietorile si daca ii bate individul la usa sa cheme urgent politia. Sa vorbeasca cu vecinii care sigur au auzit ceva urlete din partea lui si sigur au vazut cate ceva si sa-si ia un avocat bun.
Fara teama ca sigur va reusi.
O sa intreb pe niste prieteni nemti, poate imi vor da ei ceva mai multe informatii.
Voi incurajati-o cat puteti de mult pentru ca in astfel de momente are nevoie de cat mai mult sprijin moral. Sunt sigura ca o faceti deja pentru ca altfel nu deschideai subiect ingrijorata de soarta ei.
Multa bafta! Nu e singura.
----------------------------------------------
mama de Alexa,mandria ochilor si sufletului meu, 23mai1997 si Sandra ingeras frumos 4septembrie2004/august2007
O palma sau urlat la copil nu inseamna educatie!Inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! NU EXISTA MOTIVATIE SI NICI SCUZA! Aceeasi intoleranta pentru abuzul de orice fel.
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT PE CEI CARE AU ATATA NEVOIE AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
kariguld spune:
de 10 ani in Germania? fara suparare dar sta numai in casa?
hai sa spun de fapt ce trebuie spus, ca iara apar binevoitori cu acuzatii.
un telefon la politie si ei o indruma unde sa ceara ajutor, ii spun ce e de facut. asta in cel mai simplu mod, presupunand ca nu stie unde si cum sa faca. sau merge la Jugendamt, acolo exista personal calificat care o poate indruma ce este de facut.
sa faca ceva, sa nu stea asa.
editez, sa mearga la Jugendamt. ei ajuta imediat, nu stau la discutii si nu o amana, n-o trimit acasa daca spune ca se simte amenintata. aici legea chiar functioneaza.
de curand am reclamat-o pe vecina ce locuieste deasupra mea. a doua zi a si venit cineva de la Jugendamt. a declansat o ancheta serioasa. chiar se iau masuri de protectie, nu sunt doar vorbe.
Claudi@ spune:
pe langa ce a spus kariguld, in cazuri de abuz se poate divorta urgent... chiar zilele trecute m-a sunat o cunostinta ca s-a despartit si ea si ca avocatul i-a zis ca o poate divorta urgent si sotul nu a lovit-o pe ea niciodata doar a stricat lucruri in casa si are pb cu alcoolul...
deci jugendamt (protectia copilului) si de acolo o indruma ei mai departe.
viorelmari spune:
multumesc mult pentru raspunsuri
ea nu a stat doar in casa dincontra a muncit(la diverse familii in casa ,ca si cosmeticiana si femeie de servici la firma la care lucreaza el si ultima data ca asistenta medicala) si a invatat(a mers la scoala pt limba a facut 2 sau 3 ani de scoala cosmetica si dupa aceea a facut si o scoala de asistente medicale) in toti anii de cand sta acolo ,prieteni-prietene nu are , a avut individul grija sa indeparteze pe toata lumea chiar si pe colegele ei de serv si primeste in casa doar pe mama lui si pe frate ,atat,
la calculator ,internet nu are timp deloc pt ca fetita este cam agitata si de cateva zile are si ceva probl de sanatate si apoi ar putea sa urmareasca el site-urile pe care intra
in asemenea cazuri(de violenta fizica si verbala de alcoolism) el poate fi dat afara din propria lui casa ?
ii transmit toate informatiile pe care le am de la voi si cu ajutorul vostru si al Lui Dumnezeu sa scape de individ
Victoria_mami spune:
Viorelmari, de ce sa-l dea afara pe el din casa? Ca am inteles ca si ea are apartamentul ei, chiar next door. Sa se mute in apartamentul ei cu copilul, sa schimbe yala, cum s-a mai spus, daca el bate la usa, sa-l anunte intai sa plece si daca insista sa cheme politia. Apoi, sa vanda apt. si sa cumpere altul cat mai departe de el.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
aschiutza spune:
Dupa parerea mea, nu e asa de simplu precum pare, tocmai pt ca locuiesc usa in usa. Bun, schimba iala,si sotul poate sa ii faca viatza amara de la usa incolo.
Si sfatul meu e sa se duca la Jugendamt sa le ceara sfatul. Exista Frauen- und Kinderschutzhaus mai peste tot, eventual poate cere acolo ajutorul (sunt case speciale unde femeile se pot "ascunde" pt o vreme cind le e teama de familie sau soti). Daca nu are, sa isi faca imediat Rechtschutzversicherung (asigurare pt avocat), va avea nevoie.
Numai in Köln ce exista: http://www.frauenberatungszentrum-koeln.de/ , http://www.frauenleben.org/spezielle_beratungsangebote/haeusliche%20_gewalt.htm , http://www.stadt-koeln.de/2/frauen/gegen-gewalt/beratung/00426/ .
Sa inceapa de undeva, e egal de unde, dar sa aiba curajul si sa inceapa. Unii barbati se fac ca pilaful cind vad un politist la usa, altii se fac mai rai. Sa fie pregatita psihic pt orice.
Daca a semnat vreodata vreo hirtie prin care ii acorda sotului dreptul sa hotareasca asupra bunurilor ei, sa o revoce imediat la un notar (ca sa nu se trezeasca cu apartamentul vindut peste noapte).
In cazul in care e lovita, sa ceara atestat de la un doctor imediat. E f important pt divort si drepturile tatalui. Tatal va fii obligat sa plateasca o suma pt cresterea copilului si o suma mamei, daca aceasta nu are alta sursa de venit.
Inca un sfat, si sa nu credeti ca am prejudecati impotriva altor popoare, ci numai pt ca au fost multe cazuri. Daca sotul e de alta origine decit germana, sa aiba grija sa nu ia sotul fetita si sa iasa cu ea din Germania, ca pe urma cu greu mai da de copil si puterea statului german e limitata.
Poate intra fata din Germania care a avut mult de tras cu sotul violent, sa te indrume mai bine.
viorelmari spune:
cumnata mea a apelat la organizatie si este acum sprijinita
mutumim celor ce ne-au ajutat
kariguld spune:
foarte bine, e pe maini bune. bafta ii doresc si rabdare, ca va iesi din toata situatia urata in care se afla.