am nevoie de ajutor!!!!!
Raspunsuri - Pagina 3
Bebe Beca spune:
Ana, cred ca este primul tau copil si de aici toate grijile. O sa incep cu sfaritul, te ingrijoreaza faptul ca bebelusa ta nu mananca in ultima perioada. Este minunat ca suge insa, cu siguranta va reveni la sentimente mai bune si in ceea ce priveste hrana solida. Copiii au toane, astazi mananca de rup, maine nu vor sa vada mancarea. Nu inseamna si ca au vreo problema, insa.
In ceea ce priveste kilogramele... atata vreme cat copila este vesela si nu da semne de boala... nu are sens sa te panichezi ca nu intra in standardele medicului. La fel, lasa fata la san si nu o mai chinui cu lapte praf. Asta daca nu da semne ca i-ar fi foame, bineinteles. Noaptea cum doarme?
Iti doresc sa continui alaptarea cat mai mult si sa aveti sanatate!
ana4emma spune:
noaptea doarme destul de bn...se culca la 9 doarme pana la 3,mananca 5 min si se culca la loc se trezeste iar la 6 mai suge 5 min si doarme pana la 9dimi.Peste zi doarme de la 11 la 13 si de la 16la18...cu somnul zic eu ca stam destul de bn...si acum bea si un pic de lapte din sticla
ana&emma
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana4emma noaptea doarme destul de bn...se culca la 9 doarme pana la 3,mananca 5 min si se culca la loc se trezeste iar la 6 mai suge 5 min si doarme pana la 9dimi.Peste zi doarme de la 11 la 13 si de la 16la18...cu somnul zic eu ca stam destul de bn...si acum bea si un pic de lapte din sticla ana&emma |
ana4emma ,acum sa-ti raspunda si o mamica panicoasa
nici Anastasia mea nu a luat in greutate ca la carte/; dar lua iar asta era imoprtant ..si este,
atata timp cat ia in greutate eu zic ca e ok.facand o medie, cu aproximatie, se incadreaza intr-o greutate normala varstei ei?
+ ca este la varsta diversificarii nu?atunci daca ea papa titi si mancare ..ce rost are laptele praf?
eu zic ca inafara de titi sa te bazezi pe fructele si legumele adegvate varstei ei si ce-i mai dai tu
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
ana4emma spune:
oanap85 problema mea este ca pitica mea de vreo saptamana nu mai manaca aproape deloc pt ca cred ca ii ies dintisorii si nu mananca etse agitata si mai face si febra....si ma panichez ca ma gandesc sa n slabeasca. pe langa faptul ca este si slabutza dc mai si slabeste io fac cu inima la urmatorul control dc imi spune doctorita ca este sub greutatea normala....dar de ieri am ncercat un lapte nou si se pare ca il accept
ana&emma
oanap85 spune:
ana4emma:(
pacat, pt ca perioada asta va trece crede-ma
si au am un astfel de copil,fetita mea e la fel ..ieri a mancat toata ziua un iaurtel natural ,si e asa de mofturoasa la mancare of,of
si eu arunc multa mancare dar sunt linistita ca papa san.pe mine asta ma linisteste
inteleg ce te preocupa crede-ma pt ca si eu am trecut si trec prin asta dar solutia nu este formula de lapte..
eventual ai fi putut da cereale formula ,chiar daca vrei sa-i dai titi in continuare ea incet,incet nu va mai vrea sa primeasca laptele tau
si ii oferea multe.. plus anticorpi, iar mancarea restul de vitamine,minerale etc...
dac e flamanda va manca ,eu cred ca laptele tau pt ea era suficient de nu vroia sa manance chiar daca nu lua in greutate
eu ii dau mancare intai si apoi ii dau sa suga
nu mai stiu ce sa-ti spun ca sa te fac sa renunti la laptele praf
a mea a luat exact la fel ,de la 4 luni la 6 250 de grame,deci 250 in 2 luni ..dar am incercar sa-i diversific in asa fel incat sa ii placa ceva din ce-i fac..nu manca nici macar cereale,insa manca fructe din mana ei,banana,mar rodea ,morcov,branza calcica cu para manca bine si mamaliga cu putin unt
apoi am incepiu sa-i pun o lingurita de cereale in masa de fructe(si apropo de asta,am incercat vreo cateva feluri pana am nimerit ce-i place)acum mananca cereale de la milupa cu 7 vitamine,este singurul fel care ii place
ideea e ca iti trebuie multa rabdare si tu incerc sa gasesti calea simpla
eu in locul tau o lasam si incercam mai tarziu si tot asa,putin cate putin
sa stii ca si eu am incercat creo 3,4 formule de lapte praf sa-i dau din acelasi motiv ca nu lua in greutate,m-a sfatuit dr de familienoroc ca a mea nu a primit ,acum ma bucur pt ca a ininceput sa manance(are 11 luni+)mai are cate-o zi in care nu mananca cate o zi uyna in care mananca mai bine,dar asa e ea,mananca putin si alege,si din cauza asta are si anemie
eu stiu ca orice ti-as spune tu faci cum stii
crestere usoara
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
ana4emma spune:
oanap85 eu vreau sa o obisnuiesc c laptele praf si pt ca eu dupa ce implineste varsta de 1 an as vrea sa incep sa muncesc....nu am incotro....ca eu nu beneficiez de indemnizatia de maternitate si ne este greu cu alocatia ei si cu pensia bunicii ca din astea traim noi(noi locuim cu bunica me)....si dc incep munca va trebui sa o las cu bunica mea si pitica doarme la san si mai tare de asta as vrea sa o obisnuies cu sticla ca altfel renuntam la idee ca am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca asa este felul ei de a fi mai splabutza...mersi mult pt sfaturi
ana&emma(24.04.2011)
mami_stefi spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Mamistefi al meu are 1,8 ani si 10,5 kg..cred ca e slab..are 85 cm...la 8 luni avea 7 kg... |
Eu zic ca e frumos si sanatos ! ca asta conteaza pana la urma!
Sa creasca mare si voios!
Sa fii om e lucru mare!
emanouela spune:
ana eu zis ca te relaxezi si sa lasi copilul in ritmul lui. ii ies dintii, e absolut normal ca in aceasta perioada sa nu manance, nu toti copii au acelasi grad de a tolera durerea si cica aceasta durere este cumplita. las-o sa pape tzitzi si ce ii mai dai tu, mergi mult pe legume si fructe. al meu nici nu manca nici nu dormea .....si asa a tinut-o 1 an....sugea 5 minute, adormea, incercam sa il trezesc, nic.....dupa o ora vroia iar.....sugea alte 5 min, dupa se stramba, se juca inca 1-2 ore, iar foame.....si asa m-a tinut 1 an....imi venea sa imi iau campii dar asta e, acu parca mi-e dor de acea perioada. acu are 2 ani jumate si are 13 kg....unii ar zice ca e slab si putin ma intereseaza parerea lor. atata timp cat analizele sunt bune (si nu-i faceam de nu intram cu el in spital cu o laringita) si e nu vioi, foarteeee vioi chiar nu-mi fac griji absolut deloc
mami_stefi spune:
citat din mesajul lui emanouela acu are 2 ani jumate si are 13 kg....unii ar zice ca e slab si putin ma intereseaza parerea lor. atata timp cat analizele sunt bune (si nu-i faceam de nu intram cu el in spital cu o laringita) si e nu vioi, foarteeee vioi chiar nu-mi fac griji absolut deloc Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy |
Foarte bine faci ca nu te intereseaza parerea celorlalti!! Fiecare copil are propriul sau mod de dezvoltare! De Stefan al meu unii spun ca e prea grasut pentru varsta lui,sa nu ii mai dau atata mancare.Dar eu niciodata nu l-am fortat sa manance,intotdeauna a mancat atat cat i-a trebuit si cred ca am facut ceea ce trebuia.N-o sa ma apuc eu acum sa imi infometez copilasul doar ca mi-a spus cutarica si cutarica ceva.Nu consider ca e grasut,asa e felul lui de a fi,mai rotunjor... Seamana cu mami .Dar suntem sanatosi! Si asta cred ca e mult mai important decat parerile altora...
Sa fii om e lucru mare!