am nevoie de ajutor!!!!!
Emmalin este piticutza mea de 8luni jumate si de la varsta de 4 luni este cu un kg sub greutatea normala. Mananca mancare de 2-3 ori pe zi si inca o alaptez,dar cred ca calitatea laptelui meu nu este cea mai buna de vreme ce nu se ingrasa asa cum trebuie si de ceva vreme incerc sa ii dau lapte praf cu biberonul dar il refuza. am schimbat laptele de la NAN la MILUPA si am incercat diferite tetine si nu vrea sa il accepte. Ce ma sfatuiti sa mai incerc?????????
Raspunsuri
mami_stefi spune:
si ce intelegi prin "Greutate normala"? cine stabileste ce e "normal"si ce nu?
nici un copil nu seamana cu altul.daca copilul tau e sanatos nu-ti mai fa probleme.
si puiul meu a avut perioade cand nu lua in greutate.si ma necajeam tare mult.acum are 1 an si 7 luni si 14 kg.
daca doarme bine,daca e voioasa,daca are in general o stare buna,eu zic ca nu are rost sa te agiti degeaba.
sanatate si sa cresteti mari!
Sa fii om e lucru mare!
Baby1320 spune:
Cum adica e cu un kg sub greutate ?! Raportat la ce greutate ? A cui ? Nu pricep panica ...
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Picky_toto spune:
Ce greutate are acum?!
Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
Mik spune:
Cit cintarea la nastere ? cit cintareste acum ? tu cit erai de mare cind erai bebelusa ?
Cita vreme fetita ta creste si tu ai lapte, chiar daca mai putin decit cresc cei crescuti cu lapte praf, nu cred ca ar trebui sa te ingrijorezi.
Pune biberoanele in dulap si pune copila la sin.
Teutz spune:
In primul rand, lasa laptele praf deoparte si da-i in continuare san, pentru ca in mod sigur laptele tau este mai bun pentru bebica decat laptele praf. Nu exista lapte de mama de slaba calitate. Ce greutate are fetita acum si cine spune ca este cu 1 kg sub greutatea normala? Daca este vioaie, sanatoasa, mananca normal, doarme ok, nu ai de ce sa-ti faci griji. Nu toti copiii iau in greutate la fel, iar graficele de crestere sunt orientative, nu litera de lege.
tanima_i2002 spune:
Nu exista lapte de calitate proasta. Am auzit chestia asta de atatea ori in timp ce alaptam baiatul....asta ptr ca nu dormea noaptea. In schimb el plesnea de sanatate. Fata a fost dintotdeauna mai miniona. La 1 ani avea 8 kg. Si? Era sanatoasa, arata bine. Iar laptele meu a fost cel mai bun. Nu am renuntat la alaptal pana la 1 an si 7 luni. Si nu voi regreta niciodata decat ca poate i-am intarcat prea devreme. Lapte praf au baut doar dupa ce i-am intarcat.
Nu ii da lapte praf. Lasa copilul sa creasca in ritmul lui. Aberatii din astea ca nu e laptele bun vei auzi mult si bine.
oana_lex82 spune:
Mamistefi al meu are 1,8 ani si 10,5 kg..cred ca e slab..are 85 cm...la 8 luni avea 7 kg...
btz_ovi spune:
Cu siguranta toate aceste lucruri sunt spuse ori de medic,ori de catre lumea din jur.
Nu voi pricepe niciodata de ce copii trebuiesc crescuti ca la carte,de ce daca un copil intr-o luna nu ia 1 kg ci doar 750g este considerat sub limite iar mama acuzata ca nu are lapte gras si implicit introducerea fara discernamant al laptelui praf de frica celor cateva zeci de grame pe care nu le ia copilul intr-o luna.
Poate de asta s-a si ajuns la un procent atat de mic al copiilor alaptati,din cauza unor grafice ce au menirea mai mult sa induca mamele in eroare decat sa le ajute,iar ele,din lipsa de informare,din cauza vecinelor "binevoitoare" si a medicilor pediatri foarte bine "informati",renunta la cel mai bun si potrivit lapte pt copilul lor in favoarea formulei.
Daca fata ta este ok nu are sens sa iti faci griji prea multe si da-i LM pana cand atat tu cat si ea doriti.Iar daca ai o piatra pe inima totusi fa-i un set de analize sa te calmezi tu.
laurenta spune:
nu te preocupa ,al meu are 10 luni si are 9 kg,75 de cm dar pt a avea greutatea asta ii dau biberoane pline cu cereale si i le dau prin somn,ca nu are deloc apetit.asa o tinem de vreo 2 luni ca ia pierit pofta de mancare cand iau iesit primi dinti. dacal tine toata ziua flamand asa sta ca nu mananca nimic,nu plange de foame.am fc N feluri de mancare in N moduri dar nimic.iam fc toate analizele fffffff bune.deci mam resemnat,cat mananca mananca si dacat sa ma vada copilu mereu tensionata mai bine sa manance putin dar in o alta atmosfera.acum mergem la o terapie la psiholog,sa vedem sa nu fie un refuz psihic.incearca un set de analize.si apoi mai vedeti.nu mai trata problema asa de stresata ca dimpotriva nu vei rezolva nimc.copilu meu e fff voios,fff energic,face pasi.sanatate multa si multa rabdare
ana4emma spune:
Cand s-a nascut avea 2,550kg si acuma la 8luni jumate are 7kg si cand am fost la vaccinul de 4 luni medicul mi-a zis ca are cu un kg mai putin decat ar trebui sa aiba, i-am dat picovit sirop si nu a avut nici un efect apoi mi-a zis doctoritza sa ii dau aperin da ii foarte rau la gust si i l-am dat de 3 ori si nu i-am mai dat ca vomita de la el si plangea tare rau si nu mai vroia sa manance nimic de frica sa nu fie siropul acela. acum nu i-am mai dat nimic dar de cand i-au dat dintisorii nu mai mananca asa bn. de la 4 luni in coace am luat normal in greutate dar nu mai recuperam acel kg. este foarte vioaie si fericita nu sta un pic intr-un loc asa ca bolnava nu cred sa fie,rade toata ziua...e bucuria intregii familii da ma ingrijoareaza k este asa slabutza.