Piersicute de iul-aug 2012 ( 6)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/niccostea/niccostea.jpg)
niccostea spune:
Daconst, felicitari! O sa fie fain cu doi voinici in casa
Muraturica, felicitari pt examen si bafta maine! La 8-9 sapt. nu prea are ce sa nu fie bine, nu?
Adarev, super-tare Tudor al tau!!! Cam la fel face si al meu sotz, si lasa bucataria vraiste in urma lui, de-a exasperat-o pe mama (noroc ca acum strange dupa el mai cu bucurie, ca doar o sa fie bunica). Sper sa nu-l mosteneasca si fi-su/sa
Carmina, las ca daca are sosetele roz acum, urmatorul sigur o sa le aiba albastre
Seara faina sa aveti fetele! 14+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Daconst spune:
Multumim de felicitari!sanatos sa fie!
Pe mine ma ingrozea intr-un fel gandul sa mai cumpar inca o data pe atatea jucarii de fetite.am casa plina de masini si tractorase...si acum imi lipseau printesele.
Lasa ca e bine,ca baietii sunt cu mamele...iar se oftica barbatu-meu,hahaha.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
14 sapt
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fleurdelise/Fleurdelise.jpg)
Fleurdelise spune:
Buna seara fetelor,
Voi cred ca ati terminat programul -cele care lucreaza- eu de abia am inceput.
Dar ma simt bine si energica azi... cel putin dimineata, ca dupa pranz de obicei simt ca ma scurg sub scaun de oboseala...
Azi implinim 15 saptamani!
Danette, iti tin pumnii sa fie ok inimioara, cum au spus si fetele e bine sa ceri o a 2a, chiar a 3a parere, este insa intr-adevar foarte devreme pentru astfel de evaluari/pronosticuri. Aici va spuneam ca nici nu se fac ecografii inainte de 10 saptamani, prima e asa numita de viabilitate si nu se fac investigatii mai amanuntite (cel putin asa cred, caci la mine prima si singura eco pana acum nu a evidentiat nici o problema), urmatoarea e abia la 20 sapt la o sarcina fara probleme! Teste tip dublu, triplu etc sunt optionale si se fac in clinica privata, contra cost ( si f scumpe). Revelatoare ca test sunt doar amniocenteza (la 16 saptamani voi face eu) si ce vrei sa faci tu, cel cu vilozitati coriale. Riscuri exista in ambele cazuri, trebuie sa cumpanesti bine decizia. Dar pana la vilozitati poate ca vei face si alte eco si vei consulta si alt medic? Si vei avea o idee mai clara. E prea devreme acum, incearca sa fii calma pentru bb si sa nu te gandesti la nimic rau! Si eu sunt ieseanca de loc, curaj, sunt medici buni in Iasi!
Daconst, am citit ca iar te agiti si faci treaba si vezi si tu ca orice efort are urmari. Odihneste-te! Implica-ti mama, sotul,cine vrei tu, in aniversarea copilului, nu mai face tu nimic!
Felicitari fetelor care au aflat daca e cu roz sau bleu, tin pumnii Carmina sa fie ce vrei tu. Poate voi afla si eu saptamana viitoare la amnio.
Multumesc pentru urarile de sanatate, azi incep insulina...am un pic emotii ca nu m-am mai injectat niciodata (nu in coapsa).
Biribu, al meu barbat isi curata masina proprie... fiecare pe a lui...el oricum are program de seara, eu de dimineata, asa ca...asta e, trebuie sa ma descurc. In apartamentul dinainte aveam garaj, aici doar parking. Multumesc pentru sugestia cu acoperitul parbrizului, voi incerca.
Aici e in continuare la fel de frig (-15), deja ne-am saturat pana peste cap de iarna, si e abia la mijloc sau chiar spre inceput, ca dureaza pana prin aprilie-mai (nu glumesc).
Pupici! 15 +
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Daconst spune:
Fleur,cam la fel e sistemul si la noi...adica tot ce vrei teste,dublu sau triplu le platesti si iti spun din start ca sunt statistice si nu prea au valoare,oarecum.
Ai dreptate ca m-am agitat ieri cam tare si azi am iar dureri de burta.Noroc ca mai trec cu nospa,dar oricum nu sunt chiar placute.
Azi iar am cam umblat,maine am iar traseu ca merg pe la servici sa-mi iau din dulap ce am avut lucruri personale si apoi am programnare la frizer.Dar ast trebuie sa fac eu...nu ma poate ajuta mama sau barbatul.
14 sapt
Daconst spune:
Ali,am intrebat dr daca e posibil sa-l fi simtit pe bb si cica da,se poate la a doua sarcina.Deci n-am visat eu.hahaha.
Azi la eco baga niste salturi,mama,mama.
14 sapt
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Simo_82/Simo_82.jpg)
Simo_82 spune:
Buna seara fetele cu burtici,
Sunt o proaspata graviduta, si sper sa ma primiti alaturi de voi.
Am fost activa pentru o perioada destul de lunga la topicul "Aspirante optimiste". Dupa o perioada de 4 ani si cu f. multe tratamente am reusit sa "prindem" aceasta sarcina si sper din suflet ca lucrurile sa evolueze bine pana la termen.
Felicitari fetelor care au aflat sexul lui bb. Cele cu greturi si dureri de cap va doresc rabdare sa trecept peste. Eu deocamdata nu simt prea multe simptome legate de sracina, sper s-o tina tot asa.
Va pup pe toate, si va doresc multa sanatate 8+
Daconst spune:
Simo,bine ai venit si sa fie cu noroc!!!
Sa ai sarcina usoara si bb sanatos!
14 sapt
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Simo_82/Simo_82.jpg)
Simo_82 spune:
Daconst, multumesc pentru primirea calduroasa!
Citat: |
citat din mesajul lui Daconst Simo,bine ai venit si sa fie cu noroc!!! Sa ai sarcina usoara si bb sanatos! ![]() www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> ![]() ![]() |
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adarev/adarev.jpg)
adarev spune:
Bine ai venit, Simo si sarcina usoara.Oh, ce frumos ca ne inmultim. Fleurdelise, sa sti ca e mai bine cum e sistemul medical acolo, nu esti asa stresata cu atatea. Pe de alta parte e bine si la noi ca macar reusesti sa previi o serie de chestii , dar cu ce pret?Cu un stres imens de la o ecografie la alta si cuasteptarea rezultatelor de la analize. Vorbesc din punctul meu de vedere. Mai fetelor acum 11 ani, cand l-am nascut pe fiu-meu nu m-am dus decat l acateva controale.Cand am avut probleme si doctorul mi-a spus ca sunt in mana lui Dumnezeu si ca daca nu-l pierd pana dimineata, am scapat. eu stateam atunci in Tirgu Jiu, iar de nascut am nascut cu un profesor renumit din Craiova, super om. Ei, si nu ma puteam duce la Craiova non stop. Iar cand am nascut am venit cu o zi inainte m-a vazut si m-a si bagat in operatie ca nu mai aveam lichid si eu nici nu stiam, tin minte ca era problema si cu placenta parca. Mai fetelor, cand imi amintesc ca inainte de a pleca la craiova mai mancasem dimineata si o portie mare de ciorba de cartofi. Cand am auzit ca intru direct in operatie, tot incercam sa-i spun doctorului ca eu mancasem ciorba de cartofi.Nici nu m-a bagat in seama, tot doream sa-i spun ca se va intampla ceva in timpul operatiei cu ciorba mea, si nu am facut nimic nici clisma, nici nimic. Si uite asa am nascut eu. Of, iar m-am intins.Muraturica, bafta maine.Mealex, ce-ai facut la doctor? Dacons mai stai fata mea potolita, eu zic de tine, dar asa sunt si eu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Fetelor, am fost la eco, s-a oprit in evolutie saptamana trecuta...nu stim cauza, o sa mai facem analize, o sa vorbim saptamana viitoare. Macar e singurul medic care m-a inveselit si am iesit razand din cabinet, mi-a promis ca anul asta voi fi gravida iar si rezolvam noi sa fie bine. Va rog, nu sariti sa ma consolati, sunt OK, m-am dus cu asteptari limitate la eco, stiam ca sunt probleme mari. Incercam sa aflam cat mai multe acum ca sa stim ce sa evitam data viitoare.
Va pup si va rog din nou, sa nu ma consolati. Nu va suparati, vorbim orice despre sarcina, dar nu-mi spuneti toate in cor ca totul va fi bine. Poate va voi mai citi, daca stiu sa va raspund la intrebari si dileme. Numai bine tuturor, sanatate, sarcina usoara si la termen!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s
Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi pentru
sanatos!