Prietene la bine si la greu - 154

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Off, Monica cat e de greu cu copilasi capriciosi de la boala... Tu cum te simti? ai stat cu ea in spital? sarcina e bine?

A noastra ne termina cu nervii fara sa aiba vreo ceva, darmite sa mai fie si bolnava. Nu stiu ce are,a devenit o alintata fara fara masura, numai si numai cum vrea ea trebuie sa fie, daca nu ii fac pe plac e in stare sa planga si sa ne urle in creieri si cate o ora De dimineata incepe miorlaiala ca nu sta la schimbat pampers si pijamalute, pe urma plange ca nu vrea sa manance. O mai las, incerc mai tarziu, mai tarziu cu chiu cu vai strecor doua trei firmituri de paine cu diverse, astea toate in fata desenelor animate.. La pranz ciorba e cu miorlaituri si proteste cu plansete 'putin, putin /nani , nani' adica sa ii dau putin si gata sa mergem la nani. Cina e iar alergata prin casa, printre desene, alte activitati.. Ma termina psihic si pe mine si pe zmau, sa vina odata caldura sa o mai scoatem din casa, sa aiba si alte preocupari ca o iau razna.
A ajuns o stafie, e toata palida si incercanata, mai nou vad ca are pielea de pe fata descuamata, deshidratata cumva, mai ma tem sa nu fie dermatita atopica si acolo..
Giardia aia nu stiu de unde pupaza o are, o tratam, dar nu vad vreo imbunatatire a apetitului sau alte chestii pozitive.

Eu m-am apucat de dieta, azi e a 4 zi de privatiuni de dulciuri si alte chestii.. E o veselie, in casa frig de numa.. Sa vina varaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Monica,imi pare tare rau ca ati trecut prin asa ceva. Sper sa-si revina repede Mariuta! E bine ca ai fost inspirata sa mergi la spital....poti explica cum era respiratia?

Si Alexa e foarte racita, tuseste pana se inneaca, muci la greu, stranuta, si azi noapte frigea.... Am fost ieri la prof Moraru, a bagat-o pe Augmentin, Eurespal, Biotics....in rest, apa de mare, Vibrocil si pt febra i-am dat Nurofen. I-am dat Nurofen pe la 6 dimineata,apoi a cerut lapte, si a dormit pana la 11! Cred ca o doare si gatutul acum,ca dimineata mi-a spus ca o doare, asa ca i-am dat un puf de Tantrum.... Mergem joi din nou la doctor,sper sa fie mai bine pana atunci. Si sper ca de data asta,sa nu mai ramana cu tuse dupa incheierea tratamentului,ca din august tot tuseste,saraca....
Cu mancatul e putin mai greu,dar inca mananca destul de bine....Au cantarit-o/masurat-o ieri, are 13,2kg si 89 cm, perfect in grafic(si eu credeam ca e cam grasuta,din cauza bolfitelor)

Felicitari RamoX si Crisa pt liniute!!! Sa fie sarcina usoara si bb-ii sanatosi si la termen!

Licu,felicitari pt dieta! Cu Amalia,nu stiu ce sa zic....varsta Mai lasati-o la socri,sa mai schimbe si ea atmosfera si activitatile.

Gabitza,cred ca ti-e tare greu....multa sanatate puiutilor Si felicitari pt reusita de-a te machia in masina!

Raluci
,sanatate lui Renus

Ramonika,sanatate la toti
Si noi am racit(eu mai putin,mama mai mult),asa ca si noi suntem "in carantina" toata casa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Monica, multa sanatate !

_
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Monica imi pare rau . Sper sa se faca bine Mariuta repejor. Ce ti-au spus la spital? care sunt semnele de deshidratare? ma bucur ca i-au facut analize si nu au bagat antibiotic degeaba.

Si eu am intrat la griji cand am citit ca si Cory si am ajuns acasa intr-un suflet ca il am pe Iulian cam racit (desi daca era ceva cu el ma suna soacra-mea cu siguranta, ca ea ma suna si cand nu e cazul ). Partea buna e ca Iulian bea lichide multe, apa, ceai, lapte, ii mai fac suc din citrice si-i pun 1:1 cu apa plata.
Si acuma ii dau fructe cat incape - de cate ori il sun pe pediatru ca e copilul racit, primul lucru pe care il aud este: multe fructe - , le bag la blender si mai pun ori ovaz ori branza de vaci. Nu stiu cum as putea renunta la fructele blenduite, ca intregi mananca in juma de ora un mar (daca) sau o para sau o banana, restul mai rar. Asa in seara asta a mancat jumate de avocado, 1 kiwi, 1 mar, 15 boabe de catina (congelata), o banana si o mandarina (cu cativa fulgi de ovaz). Neblenduite ii ajungeau o saptamana .

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Licu cam greu ce povestesti tu . Dar n-o scoateti afara pe Amalia? ca daca sta mereu in casa e de inteles ca e dificila, asa face si Iulian daca se intampla o zi sa nu iesim (rar).

Lumi of ce tragi iar cu pisicuta . Dar ea cum e? vesela? Sanatate casei intregi si felicitari pentru incadrarea in grafic .

Mergi la inceput

Monis,asa fac si eu! Si Alexa nu ar termina un mar intr-o zi(cred ca l-ar avea o saptamana!),banana reuseste,muscand, sa manance un sfert.

Edit: grrr, ce exprimare Din "Si Alexa ar sta o sapt cu un mar" Si "Nici Alexa nu ar termina un mar", mi-a iesit...varza! Las asa, sa rada lumea de mine

Si eu i-am dat dimineata banana si kiwi cu branza de vaci si orez, si seara jum de banana, clementina, migdale macinate si cereale. Cica si cerealele sunt bune pt hidratare.

Mi-a spus doctorul sa fiu atenta,daca se aude ca respira ca si cum ar toarce o pisica, sa o duc la spital. Sunt foarte confuza...se aude cumva(cred eu datorita secretiilor), dar nu stiu daca e ca si cum ar toarce o pisica, e un horcait,din cand in cand....habar nu am ce sa fac.... Ea a fost foarte activa astazi,vesela, cu chef de joaca, febra nu a mai facut.
A trecut careva printr-o situatie asemanatoare? aveti idee cum se aude horcaitul respectiv?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

prima iesire cu saniuta de anul asta

Monica imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva, sper ca Mariuta e mai bine acum

Mergi la inceput

Lumi imi pare rau, nu am fost in asa situatie, nu stiu ce sa zic .
Neajunsul mare la fructele blenduite mi se pare ca e faptul ca Iulian nu stiu cand va ajunge sa cunoasca toate fructele ca atare si sa-mi dau si eu seama care ii plac si care nu. Inafara de asta cica fructele si cerealele sunt bune in prima parte a zilei ca sunt mari producatoare de energie, seara merg legumele. Cum eu dimineata nu am controlul meniului, incerc sa mai compensez la masa de seara...

Iulian mananca acum un castravete murat . Nu stiu daca ati citit aici si aici despre alimentele fermentate.

Ancutza ce fain ii la voi . Si noi ne-am holbat ieri la ninsoare (cele 5 minute ), Iulian era f incantat. Distractie placuta!

Mergi la inceput

Ancutza,superbe pozele! Am reusit si noi sa testam saniuta,in sfarsit, dar poze nu am facut

Monis,incerc sa ii dau mai multe acum,ca e racita....oricum,la masa de seara am bagat doar o jumatate de banana si o clementina... Vad ca deja da semne de oboseala,asa ca incepem pregatirile de culcare fara grija.
Am citit pe Bebster despre muraturi,i-am desarat un castravete murat,dar nu i-a placut....

Si cu legumele la masa de seara,cum,fierte,si facute piure? Ca de servit crude nu stiu cum as putea face....

Mergi la inceput

Na ca din graba am uitat: in legatura cu blenduitul fructelor. La cat m-am chinuit cu mancatul Alexei, am ajuns la concluzia ca toate se vor intampla,la un moment dat. Chiar la masa de seara, cand o vedeam cat de mare deschide gurita, imi aminteam ce chin aveam inainte, si cum credeam ca nu o voi vedea niciodata deschizand gura.... Asa ca, daca am de ales intre a blendui fructele(ea mancand,astfel,cat mai multe), si a-i da bucati(si s-ar rezuma la maxim jumatate de fruct), optez pt prima varianta.

Asa ca, Monis, sfatul meu este sa nu te mai gandesti, cu siguranta va veni si momentul cand va manca fructele neblenduite si va fi si foarte clar in legatura cu ce-i place si ce nu.

Mergi la inceput