Prietene la bine si la greu - 154
Raspunsuri - Pagina 3
Ancutza_Bro spune:
Ionela initial am crezut ca te pui in locul copilului violent si iei apararea parintilor/copilului/situatiei , apoi mi-am dat seama ca nu e asa
eu am specificat clar ca nu condamn copilul, sub nici o forma, probabil lui i s-a parut tare funny ca a dat cu tractorul peste mine, iar eu am cazut, mai ales cand s-a uitat inspre parintii lui care radeau de mine
ce mi se pare grav este ca nu ii explica nimeni copilului ca faptele lui pot avea consecinte, mai alex ca are deja varsta la care intelege si se exprima cu usurinta...daca Sabina se lovea rau? a cazut totusi peste un topogan si eu peste ea...nu mi se pare o faza comica...in fine, cred ca insist prea mult...e clar ca trebuie sa-i evit si gata.
legat de 100 de reguli aplicate la un copil mic, pt mine sunt clare cele 3 citite in supernany, mi-au ramas pe retina: sa nu se loveasca, sa nu loveasca pe altii, sa nu distruga, atat...asta aplic deocamdata.
este un subiect delicat, mult de dezbatut, te poti pune si in pielea copilului violent si in cea a copilului vatamat
fug sa o culc pe Sabina, poate revin dupa
va pup pe toate
smaranditza spune:
Am trimis repede mesajul anterior, ca se auzeau scanceli din camera cealalta si nu stiam daca mai apuc sa intru in seara asta. Deocamdata a fost alarma falsa.
Ancutzule, imi pare rau de ce vi s-a intamplat. Tare m-am mai ambalat si cand citisem de dymomo ce concediu de cosmar a avut. Eu sunt mai colerica si ma aprind repede; probabil ca sigur (vorba cuiva) as fi reactionat mai urat ca tine sau ca dymomo...
Eu acum citesc "Educatia prin iubire" a lui Ross Campbel. Am ajuns aproape la jumatate si imi place mult ce scrie acolo.
Apropo, oare aici pe forum sau prin ceva carte am citit eu ca una din metodele de "pedepsire" a copilului este intreruperea contactului vizual. Hm...nimic mai gresit. Si cand ma gandesc de cate ori am aplicat-o deja! Desi vedeam ca Timi suferea ff tare daca nu ma uitam la el cateva secunde si imi acopeream ochii facand pe suparata.
Campbell enumera cateva modalitati prin care ii putem face pe copii sa se simta iubiti. Una din ele e contactul vizual. Or, intreruperea contactului vizual ca mod de pedepsire transmite copilului urmatorul mesaj: mami te iubeste doar cand esti cuminte.
Daca nu ati citit cartea si sunteti interesate, incerc sa mai fac ceva spicuiri cand am timp.
In alta ordine de idei: Simina, te asteptam cu vesti bune.
Ehe...daca facem bilantul la inceput de an, nu stam rau deloc: 5 gravidutze si inca vreo 4-5 in asteptarea berzei...
am fugit la ca ma striga pisicutza.
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
simina_kin spune:
au venit rusii....
fericita de ranjita Maya Andreea ( oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
Ancutza_Bro spune:
smara cred ca aseara citisem un ultim mesaj scris de tine si de aia te-am visat...plus faptul ca inca nu stiu cum arati , oricum , iti dai seama ce draga imi esti daca subconstientul te-a infatisat atat de frumoasa...nu ca nu ai fi, da?
legat de cum am reactionat eu...nu te gandi ca foarte bine...faptul ca mi-am muscat limba ca sa nu ma cert cu nimeni la o petrecere pt copii nu inseamna ca nu i-am "biciuit" cu privirea pe parintii respectivi...si trust me, sunt foarte expresiva
am fugit la nani
Ancutza_Bro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lumi_Richard Cel mai aiurea este ca stiu cazuri cand parintii isi incurajeaza copiii sa-i loveasca pe altii. My english rose Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009 www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1 www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2 www.youtube.com/watch?v=JiHmBGr3F6I" target="_blank">Filmulet3 `Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.` Mahatma Ghandi |
inca una si ma duc...cum s-ar zice
Lumi din pacate am avut o discutie legata de tema asta chiar cu sotul maica'mii...imi zicea ca doar nu o sa stea Sabina sa o incaseze de la altii, trebuie invatata sa riposteze...m-am chinuit mult sa-l fac sa inteleaga ca exista o diferenta intre a se apara si a lovi cu intentia de razbunare...sper ca a priceput
gabitza35 spune:
salutari tuturor,
pe foarte repede inainte (incerc sa revin mai tarziu) imi puteti spune daca trebuie sa fac vreun demers, hartii, drumuri, etc in legatura cu alocatia mucosilor dupa ce au implinit 2 ani?
multu tare mult
La multi ani tuturor celor ce s-au sarbatorit zilele astea !!!
Citesc in viteza, aproape zilnic....mai mult nu reusesc
Ne luptam cu mucii, tuse, nopti nedormite, naveta intre paturi si camere odata cu refuzul total al evei de a mai dormi in patutul de bebelus..... sunt cam zombi uneori....
Azi am un interviu pt o noua pozitie la job, nu e o avansare, e un departament nou aparut...
poate reusesc mai tarziu sa mai zic si eu doo vorbe....
2+
Ramonika spune:
neatza
poftiti la
iar la munca... dupa ce aseara am adormit aproape la 12 noaptea, iar azi-noapte am mai stat vreo ora cu ochii pe pereti, tusind. dupa durerea de gat de zilele trecute, acum s-a lasat cu tuse.
asa ca acum sunt cam zombi la servici.
crissa felicitari pt. sarcina. sa dea Domnul sa fie totul bine si sa ai nastere usoara si la termen.
RamoC felicitari si tie pt. samburel. si eu zic sa mai amani vestea catre Dominic, inca e mult prea devreme.
eu i-am zis Sandrei de bb in burtica atunci cand eram insarcinata si ea mereu arata spre burta si zicea "bebe, bebe", apoi cu pierderea sarcinii...
Ancutza urata treaba la o petrecere unde trebuia sa te distrezi, nu?
eu in locul tau as fi reactionat mai activ, i-as fi explicat si copilului ca nu e bine ce face, si parintilor.
ni s-a intamplat si noua ca Sandra sa fie bruscata de vreun copil, insa am intervenit intotdeauna, i-am explicat copilului prima oara pe un ton calm ca nu e bine ce face (bineinteles, daca copilul respectiv avea o varsta la care intelege ce ii spui), iar daca se intampla a doua oara am intervenit mai activ. si le-as zice si parintilor daca ar fi de fatza fara sa intervina. insa in general in situatii din astea am vazut ca intervin parintii la timp. inca n-am dat de nesimtiti asa de mari. in cel mai rau caz nu sunt de fatza cand se obraznicesc odraslele lor, caz in care le fac eu singura observatie.
simina imi pare rau ca nu e cu II, insa nu e graba, nu? o sa vina barza si pe la voi.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Ramonika spune:
gabitza nu sunt absolut sigura, insa cred ca dupa implinirea varstei de 2 ani vei primi in continuare alocatia de 42 lei de copil, fara sa fii nevoita sa faci vreun demers. noi n-am facut nimic in acest sens.
bafta la interviu!
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Pirelia spune:
Salutari si de la mine.
Ramonika, multumesc de cafea. M-a trezit si sunt plina de energie acum.
Sa recapitulez:
La multi ani! Biarei, Lauriciului si celorlalte sarbatorite.
RamoX, Oana a avut infectie urinara depistata in spital cand era internata pentru laringita. Doctorita din spital a spus ca o deruta pe moment febra prea mare a Oanei (39,5-40) si mi-a spus ca la infectie urinara faci febra 38,5 rar 39. La doua zile dupa depistarea infectiei s-a descoperit ca Oana avea si puroi in gat si de acolo rezulta febra mare. La externare mi s-a recomandat sa-i fac trei luni consecutiv urocultura si apoi trimestrial timp de 1 an de zile pentru a depista posibile infectii urinare.
Crissa, felicitari pentru sarcina.
Gabitza35, nu trebuie sa faci nimic pentru a primi in continuare alocatia. Suma de 42 de lei iti va fi virata in continuare pana la majorat.
Acum, Oana avea tusea aceea ca urmare a multiplelor laringite. De 3 zile nu mai tuseste, spre fericirea mea. Sa dea Domnul sa nu se mai imbolnaveasca prea curand. I-a reiesit din analize ca ar fi predispusa la alergie dar ca nu este inca cazul sa ne alarmam. Acum urmeaza sa-i fac iar urocultura, prima dupa externare.
carmickey spune:
Ramonika multumim de foarte buna..
ce citesc eu pe aici ma minunez de asemenea parinti,am intalnit si eu un baietel de doi anisori care nu o lasa pe adelina sa se aseze in nici un leagan, i-am spus copilului ca trebuie sa lase si alti copii sa se joace si nu a vrut si pace atunci am strigat la parintii lui care stateau pe banca sa vina sa linisteasca copilul, ei nu s-au deranjat deloc, iar eu mi-am copilul si l-am pus in leagan iar pe baietel l-am lasat sa tipe...
parintii lui se amuzau
urmatoarele zile in acelasi parc acel copil se juca singur, cu toate ca parcul era plin de copii, atunci am inteles ca toate mamicile il evitau si nu isi lasau copii in preajma lui...
fetelor am si eu o nelamurire, stie cineva unde sa ma duc sa mai beneficiez inca un an de CIC acasa cu adelina?
la mine la servici nu sunt sigura de locul de munca, si mi-as dori sa mai stau inca un an cu ea acasa, ma gandesc ca la trei ani ar fi mai usor sa o duc la gradi...
de Adelina Ioana 16.04.2010 si adolescent Paul Florian 13.09.1993