Gravidute cu tromobofilie - cap 9-
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
cybele spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex Am citit acum. Cybele, heeelp! Ti-am trimis PM, multumesc anticipat! Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot 3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi ![]() ![]() |
Alex draga mea, imi pare tare rau pentru tot ceea ce ti s-a intamplat.
Sper sa iti fiu de folos cu informatiile, iti voi povesti ce analiza am facut eu.
Eu am facut analiza cromozomiala a embrionului/produsului de conceptie, prin bandare RHG.
Chiuretajul l-am facut la clinica, la Regina Maria, si ei s-au ocupat de tot - au trimis analizele la laborator la Cytogenomic- au costat 2.000 ROn - dar asta e un laborator cam scumput- am vazut ulterior ca la alte laboratoare incepe de la 400 de ron -genetic lab fiind unul dintre ele (bine, trebuie sa te duci tu cu recipientul cu embrionul samd, lucruri pe care am dorit sa le evitam, si alt motiv a fost ca nu am gasit recomandari f bune pt genetic lab care sa ne faca sa insistam sa procedam asa)
Rezultatul a venit dupa o luna de la chiuretaj, a fost cum ziceam - trisomie 7, deci o anomalie cromozomiala non-viabila. Pe noi ne-a linistit lucrul asta, pentru ca am stiut ca macar tratamentul pt trombofilie a fost corect.
Noi in momentele acelea am dorit sa "sarim" peste faza cu analiza, era convinsi ca trombofilia a fost cauza, doctorita mea a insistat spunandu-mi ca raportul trombofilie/cauze genetice tinde sa fie egal in pierderile de sarcina din primul trimestru si cum eu pt trombo luam tratament era sigura ca a fost un accident genetic.
Dupa aflarea rezultatului noi ne-am facut si cariotipurile, care au iesit normale, pur si simplu a fost vb de un accident .
Dumnezeu sa iti dea putere sa treci cat mai repede peste perioada care va veni si in scurta vreme sa ne dai vestea ca esti din nou graviduta!
scriu si PM ca nu stiu unde te uiti mai intai
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cybele spune:
Voiam sa iti mai spun ca si eu am stat la pat , de la 8 sapt pana la 9 sapt jumatate - din cauza unor sangerari, mi s-a spus si ca sangerarile ar fi provocate de un mic hematom, deci povestile noastre se aseamana intrucatva. Nu hematomul a fost cauza pierderii - de fapt sarcina era fff bine prinsa , lucru pe care mi l-a confirmat dr mea cand mi-a facut chiuretajul, saculetul intact... Undeva in inima mea am simtit ca nu e bine, desi la eco de 8 sapt mi s-a confirmat activitatea cardiaca dupa ce avusesem un spotting rozaliu -ca fugisem repede la eco. Dupa 10 zile cand am fost la eco cand am primit vestea ca se oprise nu a fost decat sa mi se confirme temerea cea mai mare, pe care in sufletul meu deja o simteam dar refuzam sa ii dau crezare de tot.
am vazut ca ai mai trecut prin momentul asta din pacate, sper insa sa fie ultima oara si data urmatoare sa se lase cu bebe sanatos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MeAlex/MeAlex.jpg)
MeAlex spune:
Cybele, iti multumesc mult pentru raspuns, ti-am trimis PM. Eu am avut hemoragie mare, ca si cum as fi facut pe mine, ca si cum s-ar fi spart o punga...ma gandeam ca asa e cand "se rupe apa"...cred ca am pierdut atunci cam jumatate de litru...si eu am simtit ca ceva nu e OK...
Tinuta, cand zic ca nu vreau consolari, ma refer ca nu vreau sa aud/citesc ca totul va fi bine...totul va fi bine daca aflu cauza si voi preveni, asa sunt eu, asa functionez. Este a 3-a sarcina pierduta, am ramas mereu natural, nu am avut probleme dupa chiuretaj si sper sa nu am nici acum. Multumesc pentru incurajari!
Carpediem, multumesc de lamuriri. Pun pe lista si histerosalpingrafie!
Kraluca, tinem pumnii, mai aveti putin!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s
Tratament sarcina 3: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 2 g/zi, MagneB6 1/zi, Acid folic 1/zi,
Vitamina E 1/zi, Omega3, Nospa 3/zi, Tarosin 6/zi, Scobutil 3/zi, Utrogestan 800 mg/zi pentru
sanatos!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/raluca_p_c/raluca_p_c.jpg)
raluca.c spune:
Alex, la mutatiile pe care le ai, corelat cu tratamentul avut, nu cred ca ar fi trombofilia cauza si eu consider la fel ca in 99% de esecuri exista o explicatie medicala.
Amary mie pt contractii doctorul mi-a prescris gynipral.
Eu inca nu imi simt bebita (poate datorita placentei e anterioara), am auzit ca nu e bine sa stai pe spate, de ce? 18+
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ