Pufi de 2010 (57) - LMA Daria, Stefan, Madalina!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

ruxi, am incercat (de fapt taica'su) sa ii raspundem cu aceeasi moneda dar tot nufunctioneaza. e ciudat pt ca pe mine ma musca fff rar (aproape niciodata) dar pe taica-su si bunica=sa i-a capiat. pe copii de regula ii ciupeste, daca e suparat rauincearca sa muste (din fericire am fost pe faza mereu)sau ii trage de par/haine. eu cred ca i se trage de la intarcatul prematur (in sensul ca ar mai fi supt mult si bine dar eram gravi in 4 luni, nu aveam pic de lapte, ma durea infiorator tzocaiala) si pe aparitia surioarei (a fost si este foarte atasat de mine..). pe ea la inceput a tot incercat sa o loveasca dupa care s-a potolit brusc si nu ii mai face nimic, doar o pupa si o mangaie, ii canta,ii arata jucarii..Slava Domnului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui unboticutz

La multi ani si de la noi pufilor! Sa fiti sanatosi si baftosi! eu nu am mai scris de secole, nu stiu daca voi reusi sa mai scriu dar incerc sa mai citesc, scrieti multe lucruri interesante

Despre Rares al meu va spun ca este deosebit de inteligent si de frumos, are si o surioara si fiecare zi este o noua provocare! Turuie cat e ziulica de lunga, vorbeste aproape perfect si deja se amuza inventand cuvintenoi curezonanta deosebita, este deosebit de energic si de curios, mananca singur inclusiv ciorbita, bea din canuta cu o singura mana si ne pregatim de gradi. inca avem pampers, am avut o perioada cand facea dar de cand a venit surioara nu prea mai coopereaza, foarte rar mai face cate un pipi. as vrea sa iau scutece lavabile, foloseste cineva? poate asa il convingem mai repede...avem si o mica suparare, musca si ciuupeste, am incercat multe metode dar niciuna nu da rezultate. se mai confrunta cineva cu asemenea probleme?

multumesc si sper sa mai reusesc sa mai scriu cate ceva!

mami de strengarel dulce Rares Mihai si surpriza 39+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

La multi ani ! si bine ati revenit in formula extinsa.

Noi ne confruntam de vreo saptamna cu asa ceva. Musca rau, vine in viteza si ne ciupeste, ne prinde carnea strange de ne dau lacrimile.
N-am mai facut asta de mult, de cand ii dadeau dintii.
Acum am constatat ca-i dau molarii. Il vad cum se vaita si se trage de obraji, s-a mai trezit si noapte plangand, si cand gemea il intrebam ce-l doare si-mi arata in gura (in amblele parti). Am reusit sa simt in spate gingia ca o nuca. Deci eu zic ca e de la muscat. L-am si intrebat ce-l doare de ce musca, si mi-a aratat obrajii si in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

La multi ani ! Ivan. Sa cresti mare si sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

cu dormitul la noi e asa... tati poate sa motzaie in cur la bucatarie daca ii este foarte somn pt ca piticul are prioritate la orele de somn... seara la fel, tati sta si asteapta pana adoarme piticul si apoi se culca si el pt ca daca apuca sa adoarma inainte numai adoarme nimeni dupa aia... nu mi se pare greu de inteles sau acceptat pt un barbat adult!!! daca chiar pica lat de somn tre sa prinda liber patul/dormitorul inainte de ora de somn al copilului si de regula doarme inainte sa-l culc pe fiu-su... in we la noi se doarme la greu Ela pana la 13-14... tati de la 12 la 13... eu cu piticul de la 14 la 17 si apoi se mai poate culca si tati de la 17 la 18-19... pe rand, nu toti odata!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

pe mine iar ma apuca ingrijorarea... ca nu-mi vorbeste copilul... nici nu repeta nimic nici nu scoate nimic nou si interesant pe gura... intr-o zi m-a surprins cu un "haide" dar a fost prima si ultima data... si mai zice si "da" dar foarte rar... nici mama nu zice explicit, doar un maaaa-maaaa-maaa... si preferatul lui "pa"... in rest mi se pare un copil inteligent, face conexiuni, asocieri, deductii logice (a vazut o priza in trusa de scule si s-a grabit sa ne arate la ce foloseste suprapunand-o peste cea din perete)... azi l-am contrariat nitel ca ma punea sa-i zic animale dintr-o carte si i le ziceam anapoda... in loc de lenes i-am zis Winnie ursuletul si a cautat ursul si mi-a aratat ca nu e el, punand ursul langa lenesul din carte... offf... ce-i asa de greu la vorbitul asta? (ca unii tac numai cand dorm)... nu simte nevoia? intampina dificultati in articularea unui cuvant? in repetarea lui? e devreme sa merg la un logoped cu el???

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evyme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

pe mine iar ma apuca ingrijorarea... ca nu-mi vorbeste copilul... nici nu repeta nimic nici nu scoate nimic nou si interesant pe gura... intr-o zi m-a surprins cu un "haide" dar a fost prima si ultima data... si mai zice si "da" dar foarte rar... nici mama nu zice explicit, doar un maaaa-maaaa-maaa... si preferatul lui "pa"... in rest mi se pare un copil inteligent, face conexiuni, asocieri, deductii logice (a vazut o priza in trusa de scule si s-a grabit sa ne arate la ce foloseste suprapunand-o peste cea din perete)... azi l-am contrariat nitel ca ma punea sa-i zic animale dintr-o carte si i le ziceam anapoda... in loc de lenes i-am zis Winnie ursuletul si a cautat ursul si mi-a aratat ca nu e el, punand ursul langa lenesul din carte... offf... ce-i asa de greu la vorbitul asta? (ca unii tac numai cand dorm)... nu simte nevoia? intampina dificultati in articularea unui cuvant? in repetarea lui? e devreme sa merg la un logoped cu el???

Din cate stiu eu, abia de la 3 ani e cazul de mers la logoped. Oricum, si eu trec prin aceeasi treaba; il vad ca intelege tot, face tot ce-i spunem (fara gesturi, doar din cuvinte), insa la fel, nu repeta dupa noi cuvinte sau silabe. El e blocat pe ta-ta, o gramada de chestii sunt "ta" A inceput sa imite diferite animale, dar nu pe toate le spune corect (spre exemplu rata face "ba-ba" in loc de mac mac). Ma gandesc de multe ori daca nu cumva are o problema, nu neaparat din cauza ca nu vorbeste, cat din cauza ca nu repeta silabe simple.
AAA, si la noi mama se spune doar cand nu reuseste sa faca ceva, daca are nevoie de mine nu ma striga, vine sa ma ia de mana (in schimb tata spune, si, uneori, il mai striga si Da=Dan)
Eu sper totusi ca isi va da drumul la vorbit cand va incepe gradinita, pentru ca in mijlocul copiilor bolboroseste altfel decat cu mine in casa. Si in continuare cred ca el de fapt nu vrea sa vorbeasca, pentru ca anumite chestii le repeta (l-am invatat sa spuna cati ani are - 2, face semnul victoriei si zice tii, mai spune baba cand vrea apa, pa cand are dor de duca, face ca pisica, soricelul, catelul, lupul, ursul, rata, maimuta, magarul, sarpele, pasarea, calul, bufnita si cam atat)

din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai

In asteptarea Mosului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

neatza

haideti la

in legatura cu vorbitul..pana acum o luna 2 imi puneam si eu diverse intrebari..dar sincer spun ca de cand e la camin a inceput sa rupa cuvinte...a avut chiar o saptamana in care a invatat vreo 5 cuvinte cred...acum e iar in perioada de stagnare...
acum m-am linisit si sper sa reusesti si tu ruxita...fiecare in ritmul lui...soru-mea de exemplu a vorbit dupa 2 ani jumate...s-a dus mama cu ea la dr...nu avea nimic...a turuit apoi de nici acum nu o mai opresti daca se pune pe vorbit...tot asa a si mers greu...nu vroia si pace..statea in picioare afara si nu se misca neam...pana intr-o zi cand a vazut ceva copii si a luat-o la fuga(da...s-a speriat si mama) dupa ei. Acum singura chestie diferita la ea fata de noi este ca ea e stangace...dar nu cred sa fie vreo legatura

ma duc sa pap ceva repede ca acum trebuie sa scol Dragosu si sa plecam...

o zi frumoasa sa aveti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decenuela spune:

neatza..sarumana de coffe, alexa...

ruxita nu-ti fa nicio prb...kay n-are nik....desi el este intelectualul nostru ....inca isi mai odihneste coardele verbale...stii ca asa ziceai si de mers???
am o colega de munca al carei copilare 2 ani juma si nu vb doar gesticuleaza. l-a dus la pshiholog si i-a zis ca un logoped coresteaza deficientele de vorbire ....n-are ce sa-i faca decat sa astepte sa inceapa...si ca pana la 3 ani....nu-i nik de facut..

cum se tot repeta pe aici...fiecare copil are ritmul lui si asta n-o sa-i afecteze dezv lui mentala in timp. ce-i a lui e pus deoparte.

la noi ieri a dormit pana pe la 7 fara ceva...dar evident nu-si facuse somnul si-a inceput o maraiala...wow...nik nu-i placea.. si l-a tinut vreo juma de ora..pana l-am chemat pe vecinul de sus sa se joace...

el e in faza in care in fiecare zi face cate ceva, zilnic spune sau repeta cuvinte noi

de exemplu ieri si-a luat ta-su un pix dar era ambalat si s-a dus in sertar a luat foarfeca...evident lu ta-su i se ridicase parul in cap ...el si panica lui...dar jiji calm mi-a dat-o mie si mi-a intins si pixul sa-i tai ambalajul sa i-l scot...

gata.alta saptamana...altele ...si altele..offf.

dar tre sa fim optimisit....

sa aveti o sapt super

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Mergi la inceput

Neatza!

apropo de fiecare copil in ritmul sau... am remarcat aceasta chestie cu alte ocazii... si ma minunam de ce natanga pot fi asteptand de la copilul meu sa fie la fel ca ceilalti (ca de fapt asta e problema!)... cu intzarcatul la fel, parca eram in competitie... si apoi am regretat ca l-am intzarcat asa repede ...

si eu am vorbit greu, dar atat de greu incat mamei i-a trecut prin cap c-as fi debila... si copiii chiar ne seamana mult, desi sunt entitati separate de noi... Ela de ex. pune intrebari aparent stupide (ca de copii de 5 ani)... la fel eram si eu la varsta ei, imi puneam intrebari despre banalitati infioratoare ca ziceai ca daca nu stii raspunsul la aceasta intrebare esti un retardat... dar de fapt sunt niste provocari intelectuale superbe...

Mergi la inceput

inca nu-mi pot da seama daca copilul e stangaci sau dreptaci! isi foloseste ambele maini la fel de bine (sau la fel de prost dupa caz)... mai are si tendinta de a face lucruri cu ambele maini (de ex. sa picteze cu 2 pensule in acelasi timp, sa rasfoiasca doua carti in acelasi timp)... oare ce sa insemne chestia asta?

Mergi la inceput