Lb. engleza
Buna dimineata,
As vrea sa va rog sa imi impartasiti din experienta voastra privind modul in care ati ales sa va pregatiti copilul la limba engleza si daca ati obtinut rezultate .
M-ar interesa parearea voastra privind pregatirea in particular versus pregatirea la o scoala de limbi straine .
multumesc !
Raspunsuri
Celena2 spune:
Buna, eu mi-am inscris fetita la cursuri de engleza vara trecuta si a mers timp de 2 luni/ 2 ore pe zi. Totul a fost perfect pentru ca au metode de predare speciale si materiale adecvate varstei. Grupa era de 5-6 max. La sfarsitul orei Miss ii lipea in caietul de cursuri cuvintele/expresiile pe care le-a invatat cu transcrierea fonetica (erau transcrise exact asa cum se aud ca sa poata sa repete chiar si cu o persoana care nu cunoaste lb. engleza). Initial am zis ca nu o sa poata rezista 2 ore insa a putut. Activitatile erau distractive, aveau o pauza de 10 min. timp in care mancau o gustarica, astfel incat puteau sa se concentreze si in cea de-a 2 ora (pe atunci avea 5 ani si 1 luna). A facut progrese mari pt. ca la gradi engleza insemna un cantecel sau o poezioara.... din punctul meu de vedere i-am dat o ocupatie placuta si utila pe timpul verii.
Anka74 spune:
Al meu a facut engleza destul de bine la gradi, chiar foarte bine as putea spune avand in vedere ca in concediu a reusit sa se inteleaga cu chelnerul in engleza si sa-si comande "little fish and water"
La scoala insa (e clasa intai) pauza totala...multa vreme nici nu am stiut ce fac, nu tu caiet, nu tu carte (sa zicem ca asta as intelege) dar macar niste fise de colorat atunci cand cica invatau "Colors"... aflam de la copil cam ce faceau si trimiteam prin el fise usoare, la nivelul lor...si abia acum parca parca incep sa lucreze si ei ceva si sa stim si noi, parintii, ce fac. Din noiembrie insa scoala are un parteneriat cu cei de la British Council si fac zilnic o ora de engleza, dupa orele de curs. E incantat nevoie mare, ii place, se vad si progrese..il surprind de multe ori vorbind singur in engleza (de felul lui el vorbeste foarte mult singur, la baie, in timp ce se joaca...) acum, ma gandesc, simplul fapt ca aude zilnic timp de o ora pe cineva vorbind in engleza si tot e ceva.
Nu sunt pt meditatii acum, la varsta mica...meditatiile se impun atunci cand e nevoie sa acoperi ceva in pregatire, pt un examne, test important...
anya spune:
Pentru un copil mic (gradinita/scoala primara) e plictisitor sa stea intre patru pereti singur cu un adult, la meditatii. La lectiile de grup (grup mic - maxim 10) in scoli specializate e mai distractiv si vor fi mai atenti. Unde fac baietii mei au tabla interactiva, se uita la filme de desene animate si discuta dupa pe baza a ceea ce au vazut, au cartile in concordanta cu filmuletele...Pentru copii mai mari inca nu ma pronunt pt ca nu am ajuns acolo
Anuska22 spune:
Buna,
Multumesc mult petru raspunsurile voastre . Eu am incercat cu pregatirea si copilul a fost foarte receptiv si interesat , numai ca mi s-a parut un pic exagerat pretul (70 pt o ora jumate ) avand in vedere ca la scolile de limbi straine este mai ieftin si investitiile lor sunt substantial mai mari mai mari (spatiu, dotare, etc).E adevarat ca profesoara respectiva facea numai cu ea, iar la alte cursuri sunt mai multi copii in grupa .
Voua cum vi se pare ?
julyjuly spune:
Sincer? Pretul mi se pare ENORM. Am un nepot de clasa a IX-a care face meditatii la matematica si proful primeste aceeasi bani pt. 2 ore totusi. Eu am un baiat de 7 ani si m-am trezit acum sa-l inscriu la o scoala privata de lb. engleza dar din pacate cursurile sunt pe module care incep din toamna si se termina in iunie, asa ca avem de asteptat vara pentru a se crea noi grupe. Am si eu alternativa meditatiilor acasa cu studenta la lb. straine dar cred ca un copil e mai motivat sa invete in grup mic cu copii de varsta lui. E mai interactiv plus ca aceste clase sunt dotate cu materiale adecvate varstei lor.
mari78 spune:
Celena2, poti sa ne spui unde a fost inscrisa fetita pe timpul verii? (sper sa nu se considere reclama) . Multumesc !
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca