Mamicile slabesc dupa nastere (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Magdaz da,se trezesc noaptea,dar trezirile astea pornesc de la ceva,dupa ce acel ceva dispare ramane reflexul de trezit.
Eu spun doar pareri ale medicilor,dar si din propria mea experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Adevarul este ca experienta nu am, copiii mei nu s-au trezit noaptea fie inainte, fie la putin timp dupa varsta de un an.
Parerea mea este din "auzite" pentru ca am fost uimita sa aud de un copil marisor care se trezea des noaptea pentru lapte+apa (de fapt laptele m-a surprins, nu apa). Nu aveau o anume problema ci doar un ritm propriu de dezvoltare.
Iar daca regula este "fara treziri peste 2 ani" eu tot pe seama ritmului propriu de dezvoltare pun si faptul ca 2 ani reprezinta o medie, nu o limita fixa; pentru unii copii inseamna 3-6 luni; pentru alti copii 3-6 ani.

On topic, ce am mai citit despre diete si am aplicat partial anul trecut:

Mestecati hrana foarte bine, pana cand ea capata o consistenta semilichida, asemanatoare cu a laptelui si inghitirea ei survine astfel de la sine.
Nu mancati niciodata fara sa va fie foame.
Savurati mancarea cu multa atentie si bucurie. Trebuie sa simtiti cat mai multe dintre nuantele gustative ale alimentelor consumate.
Nu mancati niciodata atunci cand sunteti obositi, suparati sau ingrijorati, iar in timpul mesei refuzati sa va ganditi sau sa discutati despre subiecte neplacute.

_
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Btz_ovi, multumesc pentru sfaturi. Am consultat deja medicul, iar analize complete am sa-i fac cat mai curand (pentru linistea mea), desi mi s-a spus ca nu prezinta simptome de anemie sau lipsa de calciu. Suntem in proces de eruptie dentara (mai trebuie sa apara caninii si 4 maselute si sunt aproape sigura ca va fi ca si la ceilalti - vor iesi in cascada ). Mai scriam si la alt subiect ca se trezeste pentru lapte/apa (asta din urma mai rar), ca uneori ajungem si la 400ml/noapte (nu are paraziti, ii este pur si simplu foame).
Mie medicul mi-a zis ca intre 1 si 3 ani, copilul acumuleaza zilnic o cantitate de informatii care depaseste cu mult capacitatea de stocare a unui adult (asta o stiam din clasa a noua, de la profa de informatica, care compara memoria virtuala cu cea a omului in diferite etape ale vietii, doi ani fiind apogeul memoriei umane), informatii pe care le "proceseaza" noaptea. Fii-mea bodogane noaptea in somn tot ce invata la cresa/acasa peste zi. Uneori e treaza, alteori nu, dar eu sunt cu sigurata treaza la cea mai mica soapta a ei. Azi-noapte s-a trezit numai de 3 ori, sa pape si sa bea apa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Fetelor, am descoperit de ce le-am pus atat de repede pe mine si nu reusesc sa scap de kg de dupa sarbatori. Sunt in hipotiroidie (doza mea zilnica de hormoni de sinteza era mai mica decat necesarul. Am marit doza de duminica, dar abia peste 4-6 saptamani se va reechilibra balanta .). M-am simtit bine si n-am mai facut analizele la 3 luni, ci la 6 si iata consecinta. Imi promit mie ca n-am sa mai fac asta.
Va fi putin mai greu, dar trebuie sa revin la alea -10kg de dinainte de sarbatori si apoi s-o iau in jos. Tineti-mi pumnii, ca am nevoie de sprijin si incurajari. Sper ca maine dimineata sa fie macar o mentinere, daca nu o scadere.
Voi cum stati?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

salut fetelor,
eu merit un pentru ca m-am ingrasat un kilogram de sarbatori. m-am bazat ca imi permit sa imi fac putin de cap, pt. ca ajunsesem la 54 kg, si am cam bagat in mine de sarbatori. si acum mi-e greu sa ma abtin, desi am pus doar un kg, dar mai bine era fara el... stiu ca ma alint, insa...

Littlelight iti tinem pumnii sa reusesti. eu zic sa nu te gandesti ca ai de dat jos 10 kg, ci s-o iei incetul cu incetul si sa te bucuri de fiecare kg dat jos, indiferent ca-l dai intr-o luna sau doua.
spune=ne zilnic ce ai mancat, iar noi sa ne dam cu parerea.

magda felicitari si tie pt. reusite. insa asa e ca atunci cand stii ca poti slabi daca vrei, parca amani momentul? mie asa mi s=a intamplat dupa nastere. stiam ca pot slabi, de asta tot amanam de pe o zi pe alta... insa pana la urma mi-am luat inima in dinti...




Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Littlelight, tinem pumnii stransi !

Ramonika, ai dreptate, cam asa e cu luatul inimii in dinti... Daca ar fi sa plec peste cateva saptamani la mare, sa vezi mobilizare pe mine ce ar fi, cu gandul la costumul de baie...

Maine vedem rezultatele de saptamana asta.

_
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika
m-am bazat ca imi permit sa imi fac putin de cap, pt. ca ajunsesem la 54 kg, si am cam bagat in mine de sarbatori. si acum mi-e greu sa ma abtin, desi am pus doar un kg, dar mai bine era fara el... stiu ca ma alint, insa...

Eu nu cred ca te alinti, asa ca te-am pus in lista cu 55.
Te asteptam de maine la raport, sa ne mobilizam reciproc.

_
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mykaa spune:

Buna fetelor! Uf nu ma mai descurcam pe aici cu atatea capitole! Dar iata ca v-am gasit! Va mai aduceti aminte de mine???
Dupa o luunga absenta revin si spun da m-am ingrasat...iar!!!! Oscilez intre 72,5 - 73,5 depinde...de unde avusesem si eu 70 si ceva!!! In fine trebuie sa recunosc ca la cate dulciuri am mancat ma mir ca am pus doar atat! Deci ce ziceti ma reprimiti si pe mine!!! Bafta Littlelight ca am vazut ca ai din nou ceva probleme si iti tin pumnii!! O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:



Bine ati revenit, Ramonika si Mykaa! Haideti sa refacem randurile!
Fetelor, multumesc mult pentru incurajari . Sunt pe drumul cel bun, acum ca am aflat una din cauzele acumularii kilogramelor in timp asa de scurt (recunosc ca am si basculat ceva dulciuri intre timp , doar nu era sa arunc ce-a primit fii-mea de mos ?!). Nemaiavand tiroida, trebuie sa fac periodic analize pentru a verifica nivelul TSH-ului si a-mi ajusta doza de medicamente. Nu ma simt rau, n-am alte semne si am zis ca nu-i nevoie sa ma mai intep asa de des. Uite c-am gresit. Deci nu faceti ca mine, cele aflate in situatii asemanatoare. Bine ca n-a fost nimic serios, ci doar un strop de ingrasare.
Azi raportez un 81.1kg.
Voi incerca sa nu elimin alimente (altfel intervin frustrarile), ci sa micsorez portiile, sa fac mai multa miscare si sa nu mai mananc nimic dupa ora 19-20. Cu bautul apei stau bine. As mai vrea sa incep sa iau niste crom, pentru pofta asta de dulciuri.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Azi: 65,5 kg. Nici macar nu am fost dezamagita, am fost direct suparata !
Noroc cu Ramonika care a revenit sa ne incurajeze. Pentru mine ea este un model de inspiratie, avem cam aceeiasi varsta si inaltime.
Asa ca revin si spun din nou ca nu cred deloc ca ea se alinta pentru un kg in plus ci cred ca eu sunt cea care ma alint atunci cand, desi vreau sa mai slabesc, desi stiu ce trebuie sa fac pentru a slabi, totusi aman momentul.
Este foarte simplu, exact cum spune Littlelight: vrei sa slabesti, tot ce trebuie sa faci este sa mananci mai putin.
Mykaa, bine ai revenit !
Speram ca saptamana viitoare sa ne prezentam cu rezultate bune !

_
Rares

Mergi la inceput