Nasterea la Arcadia - Iasi (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Si revenind la saricina , ce parere aveti de urmatorul articol?
http://depici.ro/arhiva/imagini-incredibile-uite-cum-intoarce-un-medic-bebelusul-din-burtica-unei-gravide/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nico_A spune:

Multumesc de intrebare madline, sunt bine. Il astept pe bebe si ma pregatesc de ultimele doua examene.
Nu mai am rabdare...
app...as vrea sa-i cumpar lui bebe un patut (140/70) din lemn cu o laterala mobila...ati vazut asa ceva prin magazinele din Iasi ?

Astept o minune-n viata mea ... +38 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

NICO, ITI SPUN EU CA AM CAUTAT DE AM INNEBUNIT, IN IASI NU AM GASIT.
DOAR PE INTERNET AM GASIT SI AM DAT COMANDA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonik21 spune:

Buna fetelor! Nico nici eu nu am gasit prin Iasi, si mi a trimis sora mea din italia patut din lemn cu laterala mobila si este f fain :D, dar cu siguranta gasesti pe net. Ai mai fost la doctor, ti a mai spus cv?
Madline suntem bine, asteptam si noi bebitzii k sa avem si noi de povestit, de intrat in discutii de mamici:D
Joi avem programare sa vedem cum e bebe si credk atunci o sa fac si contractul cu ei....(abia ast sa mi vad puiutzul).
O seara placuta alaturi de frumusetile voastre!

cu ... 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonik21 spune:

App...de link ul care l ai dat, madline, mie una mi se pare f riscant si nush dak as face asa cv vreodata,mi ar fi frik sa nu pateasca el ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Claudia, merci pentru raspuns. M-am uitat mai atent si imi retinusera banii, insa in doua plati. Steamer-ul il trimit separat si probabil ca il si factureaza separat, desi e acelasi vanzator. Si ale mele tot din Germania.

Noi am inceput diversificarea in forta. In ultima luna a luat numai 350 de grame si am inceput mai devreme de 6 luni, adica la 5 luni si 3 sapt. Am inceput de 10 zile cu suc de morcov, mar si mango. Astazi i-am pus si cereale in suc si a papat foarte bine, cu mare interes. Tot astazi i-am dat si banana cu branzica la ora 16 si i-a placut mult. Acum, ma gandesc daca e ok asa. Avand in vedere ca pana acum 10 zile nu a mancat nimic altceva decat san... Oare trebuie sa ii dau si apa sau ceai, daca am inceput sa ii introduc alimente solide?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

OANA.IRINA, mi se par cam multe alimente introduse pt inceput, in 10 zile.stiu sigur ca trebuie sa fie interval de 4,5zile intre alimente nou introduse.
in leg cu greutatea, puiutii nu mai iau la fel de mult ca in primele 4luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Oana, practic vorbind cu 10 zile inainte nu e foarte devreme. E ok. Sucul NU e aliment solid. Diversificarea e despre alimente mai groase ca si consitenta decat laptele, date cu lingurita.
Odata introduse acele alimente mai groase decat laptele se ofera copilului apa( din canita cu cioc pentru cei alaptati). A oferi apa nu inseamna ca va si bea. Multa vreme va prefera sanul si pentru sete... dar da, se ofera apa. daca iti e teama sa nu se inece cu canita cu cioc poti sa ii dai cu lingurita la inceput.
Nu forta fata sa bea, va bea cand va avea nevoie. Tu doar trebuie sa te asiguri ca, atunci cand va avea nevoie va avea si cum sa bea.
Ceai NU. infuzia de plante interfereaza cu absorbtia de Fe( asta am citit in document OMS recent... nici pana acum nu eram adepta ceaiurilor, cum stii, dar acum, cititnd explicatia asta frumos redactata in document oficial sunt si mai convinsa)
Odata inceputa diversificarea bebe poate avea probleme cu Fe daca nu suntem atenti la ce mananca.

Eu spun ca te grabesti insa cu alimentele. daca introduci mai multe alimente noi odata si apare o intoleranta/reactie alergica, de unde vei sti de la ce e???
Se introduce un aliment nou la minim 3 zile dupa un altul.
In cele 3 zile de testare sa da mai intai 1 lingurita, a doua zi ceva mai mult, a treia zi si mai mult. ideal e sa urmeze o pauza de 1 zi- 2 intre cele 3 zile de testare si ziua cu aliment nou , tot pentru siguranta copilului.
Deci regula normala e 1 aliment nou la minim 3 zile distanta . Un aliment nou se testeaza 3 zile.
Spor cu diversificarea si alaptarea in paralel.
Nu uita ca baza alimentatie pana la 1 an pentru bebe e laptele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana.irina spune:

Si dupa schema pediatrului, tot asa ar fi trebuit sa fac, sa introduc treptat la interval de 2-3 zile, si in cantitati mai mici.
M-am cam exaltat asa.., si mi-e draga cum mananca. Deja ma gandesc sa ii dau avocado, legume si fructe coapte.. dar o sa le iau incetisor.
Oricum baza este sanul, si parca de cand am inceput diversificarea, mananca si la san mai bine.
Apa nu i-as da, inchei fiecare masa cu san, si oricum ii dau la cerere. Ma gandesc ca daca ii dau apa, nu mai incape si tzitzi

Claudia, multumim pentru urari! E si cu cruce neagra azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Seara buna,
Am reusit sa intru, ca a adormit bebe, dar merge rau tare netul si ma rog sa nu cada. Astazi am fost si i-am facut interventia de desfundare a canalului lacrimal, problema pe care o are de la nastere si pe care am tot amanat-o in speranta ca se rezolva de la sine. A fost simplu si rapid, dar sper sa se rezove dintr-o singura interventie, sa nu apara vreo recidiva.

Voiam sa zic de Amazon. Eu vreau sa comand antemergatorul (Chicco, si nu VTech, cum intrebati, pt ca VTech care e la promotie e ... roz ) si Iulia vrea, ca m-a sunat si a confirmat. Madline, daca vrei si tu dispozitivul ala, sa-mi scrii PM. Daca mai vrea cineva ceva, azi e ultima strigare. Maine seara as vrea sa fac comanda.

Nu mi-ati zis de scaunelul de care v-am intrebat. Asa ceva: www.amazon.co.uk/Disney-Story-Kitchen-Booster-Seat/dp/B004J02QGI/ref=sr_1_10?s=baby&ie=UTF8&qid=1326831351&sr=1-10" target="_blank">http://www.amazon.co.uk/Disney-Story-Kitchen-Booster-Seat/dp/B004J02QGI/ref=sr_1_10?s=baby&ie=UTF8&qid=1326831351&sr=1-10 Vi se pare ok?

Mergi la inceput