Nasterea la Arcadia - Iasi (29)
Raspunsuri - Pagina 11
oana.irina spune:
Fetelor, mi-a venit azi steamer-ul, l-am si probat, sunt foarte multumita de el. Abia astept sa ii fac mancare cu el.
Eu nu am scos-o pe Maria de vreo 2 saptamani afara. A racit si a tot avut muci, si mi-a fost teama sa o scot.
LenaC spune:
Oana sa stii ca Maia cand avea muci o scoteam in fiecare zi
Cat ai dat pentru transport?
Nico_A spune:
Buna seara,
Mamici ce parere aveti despre acest tip de scutec ?
www.bioteca.ro/bumbac-organic-moale/scutece-bumbac-lavabil/scutec-lavabil-grovia-chilotel-cu-insert-organic-si-arici" target="_blank">http://www.bioteca.ro/bumbac-organic-moale/scutece-bumbac-lavabil/scutec-lavabil-grovia-chilotel-cu-insert-organic-si-arici
In asteptarea bebelui, m-am tot uitat pe net dupa noutati si am gasit asa ceva..A folosit cineva scutec de-asta?
Astept o minune-n viata mea ... +38 cu
LenaC spune:
Nico, pare fain. dar sa stii ca astea cu absorbanti din bambus... bebe simte umezeala dupa primul pipi. Pe mine postul asta m-a lamurit cu tipurile de scutece http://adelle.ro/tipuri-de-scutece-refolosibile-si-accesorii/
Eu am bumgenius cu buzunar, Charlie Banana cu buzunar, Popin cu insert de bambus organic, itti bitti si mamaro (scutec facut de o mamica din rep. Moldova)
Daca vrei sa stii de vreo unul din astea iti raspund cu drag :)
iulia_iulia spune:
Am iesit si noi azi afara ,am stat 1 ora ,s-a imbujorat Andrei la fata ,apoi cand am venit in casa a dormit dus
IONELA si eu as fi vrut sa mi se arate cum sa pozitionez corect bebelusul la san ,as fi vrut sa-mi spuna cineva cum imi dau seama ca s-a saturat , sa-mi zica ca ma va durea si mai ales sa-mi zica cu ce sa ma dau ca sa-mi treaca ,cam astea mi-au venit acum in minte ,eu am aflat informatii f uitile de aici de pe forum de la alte mamici care au nascut inaintea mea sau care pur si simplu erau mai informate ,dar daca nu as fi descoperit acest forum nu stiu ce ma faceam ... asa ca mutumesc in special tie ca mi-ai permis sa te sun la un moment dat si multumesc si celorlalte mamici care au venit cu sfaturi ,ganduri bune si incurajari
la fete
iulia_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madline82 Stefana, uite asta e linkul cu scaunelul, scuze fetelor:))http://bebestore.ro/ora-mesei/scaune-de-luat-masa/scaun-de-luat-masa-hang-n-seat-inglesina.html Ionela, eu as fi vrut sa fi stiut asa: ca masajul sanilor e f util in instalarea lactatiei, la fel ca si suptul bebelusului, totul despre instalarea lactatiei ca pompa folosita inainte de a veni laptele nu desfunda canalele ci face ragade:((, cel putin in dreptul meu.CAnd, cum si cat se foloseste pompa orice metoda de a face sa ai colostru inainte de nastere, daca exista asa ceva de ce alaptatul ajuta unele mamici sa slabeasca iar pe altele nu, de ex pe mine nu ma ajuta sa slabesc, si cum v-am zis de m multe ori cand am incercat sa maninc mai putin s-a vazut asta in scaderea cant de lapte ce anume se transfera in laptele matern din ceea ce bem/mancam/medicamente despre alaptatul cu un san(eu fac parte din categ asta:)) despre canale blocate si cum sa gestionam situatia despre muscaturile de sfarcuri si cum sa evitam sitatiile de acest gen, si daca se intampla ceva urat ce e de facut.. Mamica Estelei , 24.mai 2011 |
Madline si mie mi s-a parut ca alaptatul nu ma slabeste ,ori poare trebuia sa mai astept ,in orice caz nu am mai avut rabdare sa astept ,am decis sa fac ceva in momentul in care in luna decembrie am vrut sa-mi cupar un pulover sau o rochita pt craciun si nimic nu-mi venea calumea ,luam modelele cele mai largi si tot imi stateau mulate pe burta si ma enervau si comentariile unor vecine care imi spuneau ca m-am ingrasat ,deci prima data m-am dus la masaj ,stiu ca multe fete mi-au atras atentia in legatura cu masajul dar fata de acolo mi-a zis ca s-a documentat si ca cremele care le foloseste ea nu dauneaza ,asa ca m-am dus in continuare o data pe saptamana si in ultima instanta m-am apucat de mancat putin altfel ,adica sanatos de fapt ,am mai scris acum cateva pagini in urma ca mi-am cumparat cartea MIHAELEI BILIC si am aplicat de acolo cateva chestii si am slabit 3 kg cam in 10 zile ,bine eu am noroc ca am un copil cuminte care ma lasa sa mananc .Inainte rontaiam toata ziua ,nu stateam la masa ca lumea sau daca stateam vreodata o faceam spre seara mancam dulce si multa carne ,mie neplacandu-mi legumele DAR ,cum ar zice o prietena de-a mea care e toata cu sportul si cu mancatul sanatos ,ce e mai impotant :sa mananci o ciocolata intreaga sau sa incapi in pantalonii de dinainte de a fi insarcinata? Am procedat in felul urmator: - am eliminat dulcele de tot ,adica de fapt dulcele care contine zahar ,ca tot mai mananc ceva dulce :niste caise deshidratate ,si astea cateodata
- am facut in asa fel incat sa am 3 mese pe zi si fiindca alaptez + 2 gustari ,micul dejun incerc sa fie mai consistent ,ca e prima masa a zilei si cea mai importanta , la pranz gratar de pui ,curcan sai ficatei plus o jumatate de farfurie de legume (eu mi-am cumparat din acelea congelate ,amestecate )+o felie de paine iar seara mananc ori o farfurie cu ciorba ori peste din conserva ,ton sau sardine .Masa de seara e ori pe la 5:30 ori pe la 6:30 ,nu mai tarziu de atat .M-am uitat pe toate etichetele produselor care le-am cumparat sa nu contina prea mult zahar sau sare sau consrevanti inutili ,deasemenea lactatele care le consum sunt degresate .Ca si gustare mananc ori miez de nuca ,am voie pana la 6 mieji de nuca,ori caise deshidratate ori niste alune creude ,nu prea mute ,cateva ,in mare cam asa am procedat si inca mai am lapte .A si am uitat dupa fiecare masa mananc cate un fruct de culoare diferita ,si in rest muuultaa apa .nu imi e usor ,sa stii ca inca resimt senzatia de foame ,uneori chiar cand ma ridic de la masa sau la scurt timp dupa aceea , na cam asta ,poate te inspira ...eu mai am de dat 6 kg .AAA si inca ceva am uitat am voie si carne de porc dar sa fie numai macra (pulpa sau muschi) pregatita la gratar sau la cuptor ,dar nu mai mult de 500 gr pe saptamana .teoretic e voie si ciocolata ,din aceea neagra ,un patratel ,poate 2 dar nu toata ciocolata ,si cafea e voie dar nu prea multa si indulcita cu indulcitori ,scuzati termenii ,adica fara zahar ,zaharul e f rau ,si din pacate e pus in multe produse in care nu ne-am gandi ca ar putea fi :anumite iaurturi ,mezeluri ,paine . Vai ce mult am scris ,sper ca nu te-am plictisit sau suparat
oana.irina spune:
Fetelor, nu e prea complicat cu scutecele refolosibile? Eu am folosit numai scutece Pampers si am cateva saptamani de cand nu o mai dau cu niciun fel de crema la fundulet. O spal la chiuveta dupa fiecare caca, o sterg cu prosop si gata. Cand suntem in deplasare, folosesc servetele umede, tot de la Pampers.
Nico, mai ai atat de putin! Eu la 37 de sapt si un pic am nascut. Examene mai ai?
Maine la pranz o sa iesim si noi un pic afara.
Lena, pe transport am dat 10,2 lire, fara tva, dar pentru ambele colete, adica pentru toate 3 produsele. Imi inchipui ca ar veni cam 5 lire pt coletul de astazi. Sunt asa de fericita ca l-am luat! Am fiet astazi morcov si l-am pasat si la ora 4 i-am dat Mariei morcov cu branzica. Morcovul era atat de aromat si buuun. A mancat fata mea cu o pofta! Am facut o achizitie buna, zic eu. E si usoor de folosit, de spalat, se poate lua in bagaj. Daca o sa plecam pe undeva, cu siguranta ca il voi lua cu mine, si astfel scapam de borcanele.
Iulia, imi place mult cum mananci. Eu am slabit de tot, dar a ramas putina burta, si picioarele arata ciudat, sunt slabe, dar cu celulita. Am nevoie urgent de masaj. Unde mergi tu la masaj si cat costa?
LenaC spune:
Iulia, foarte bine ca mananci asa sanatos si bravo k ai slabit !!!
Stii ca fructul tb sa il mananci intre mese :D?
Oana, mie nu mi se pare deloc greu :)
Acum am 11 bucati dar mai am nevoie inca de vreo 5, dar se poate si cu 11, doar k e mai greu, k trebuie sa ai grija sa le usuci ca sa nu ramai in pana.
Maia tot nu a avut niciodata iritatii, dar am considerat k e mai bine pentru ea sa nu ii pun chimicale la fundulet :), am incercat unu si mi s-a parut usor si apoi tot am mai cumparat :)
Eu tot nu inteleg cum "fara TVA"? pt coletele din afara nu se aplica TVA?
si inca o chestie vroiam sa te intreb... la ce curs s-a facut schimbul?
madline82 spune:
Iulia, eu maninc mai putin decat ai descris meniul tau zilnic, problmea la mine insa e ca nu pot sa nu maninc seara, am testat asta 5 zile al rand si nu mai aveam lapte suficient...Si alta problmea e ca imi cam palce dulcele, o zi doua reusec sa ma abtin, dar apoi maninc iar ceva dulce/Astept marea zi cand voi reusi sa ii scot masa de lapte de dinainte de culcare ca sa nu mai maninc seara..
Nico_A spune:
Oana.Irina deja il astept pe bebe, insa as vrea sa vina de vineri incolo ca maine si vineri mai am examene si dup-aia termin si eu...Insa nu eu hotarasc ci el. Parca nu mai am rabdare...
Astept o minune-n viata mea ... +38 cu