RMN la copil de 1,6 ani
Buna dimineata.
Din cauza unor probleme aparute la nastere,suntem nevoiti sa facem un RMN cranio-cerebral cu substanta de contrast cat de curand,pentru a vedea daca exista leziuni.
Intrebarile mele ar fi:in ce consta procedura,substanta de contrast in ce mod ar afecta copilul?
Din pacate nu voi ajunge zilele urmatoare la medic pentru a-l intreba.
Va multumesc.
Raspunsuri
marius spune:
Nu este nici o problema, nu afecteaza cu nimic. Singurul impediment ca sa-l numim impediment este ca se administreaza intravenos dar se da o cantitate mica, nimic spectaculos. Fiind al o varsta asa mica presupun ca va primi si ceva "relaxant" - adica va dormi un pic pentru ca o procedura RMN cranio dureaza 25-40 minute timp in care trebuie sa stea nemiscat (cel putin cu capul) si nah' copiii sunt copii.
Substanta de contrast are rolul de a evidentia leziuni active. leziunile se vad si cu RMN nativ (fara substanta de contrast) insa substanta evidentiaza daca leziunile sunt vechi inchise sau sunt active.
Forma mea de exprimare nu e tocmai profesionala dar nu stiu cum altfel sa ma fac inteles.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
anya spune:
Din cate stiu este RMN-ul este o procedura deja "obisnuita". Pentru ca e vorba de un copil mic va fi nevoie de anestezie - probabil o zi de internare, functie de procedura spitalului in care mergeti pt RMN.
Ramona2006 spune:
Maya a facut RMN cind avea trei ani jumate. La copii mici se face sub anestezie totala ptr ca nu au voie sa se miste plus aparatul e destul de "inspaimintator". Asta insemna post total 6-7 ore inainte de RMN (din cauza anesteziei) plus ca va fi putin ametit/miriit dupa ce se va trezi din anestezie.
Noi am facut RMN-ul pe la prinz si seara eram deja acasa.
Mult succes si nu-ti fa nici o grija, va fi OK!
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
btz_ovi spune:
Intre timp am sunat la o clinica privata si mi-au spus si ei de anestezie,pt mai multe detalii il voi suna direct pe anestezistul lor,deoarece se pare ca vor urma cateva intrebari inainte de RMN,motivul fiind varsta mica.
Multumesc tuturor pt raspunsurile prompte,mi-au fost de mare ajutor.
btz_ovi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Nu este nici o problema, nu afecteaza cu nimic. Singurul impediment ca sa-l numim impediment este ca se administreaza intravenos dar se da o cantitate mica, nimic spectaculos. Fiind al o varsta asa mica presupun ca va primi si ceva "relaxant" - adica va dormi un pic pentru ca o procedura RMN cranio dureaza 25-40 minute timp in care trebuie sa stea nemiscat (cel putin cu capul) si nah' copiii sunt copii. Substanta de contrast are rolul de a evidentia leziuni active. leziunile se vad si cu RMN nativ (fara substanta de contrast) insa substanta evidentiaza daca leziunile sunt vechi inchise sau sunt active. Forma mea de exprimare nu e tocmai profesionala dar nu stiu cum altfel sa ma fac inteles. www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Mc Marius,chiar nu stiam diferenta intre RMN cu substanta de contrast si RMN nativ,urma sa intreb anestezistul.