Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 20

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

N-am ajuns azi in Cora pt ca n-am mai avut timp. Mi-am petrecut dimineata batuind prin pitorescul SamExpo. Mi-am luat niste catifea, niste voal pt marturii (eu deja ma gandesc la botez, dar nu-s nebuna zau, ma gandesc doar ca dupa ce vine piticuta mea nu mai am cum sa haladuiesc). Niste perne (de care sunt f bucuroasa pt ca cele de la Ikea s-au turtit de tot, iar de astea mi-a spus prietena cu care am fost ca are si ea si nu se taseaza) si alte prostiute.
Oanace nu, inca nu am comandat Leaf-ul, dar nu renunt la el, sunt convinsa ca ma va ajuta mult. Legat de somn eu ma trezesc noaptea ca dorm pe spate si ma stresez pt ca stiu ca nu e bine, apoi ma intorc repede pe o parte si ma rog sa miste sa fiu sigura ca n-am sufocat-o , stiu sunt dusa....

In ceea ce priveste ciocolata, nu cred ca m-a luat careva pana acum In medie mananc 3-4 kinder bueno pe zi (si asta cam de 8 ani de zile - cred ca sunt cel mai bun consumator al lor)

Voi stiti ceva de preturi de nastere? eu am auzit azi niste scoruri de mi s-a facut rau. Eu voi naste prin cezariana, dar nu de fite ci pt ca doar asa se poate in cazul meu. Si nasc la Elias. Mai e cineva la Elias?

Lady X eu am facut acum, la 30 de sapt sumar si urocultura, hemoleucograma, glicemie, anticorpii si inca vre-o doua. Examen de secretie fac peste 2 saptamani. Toate (mai putin anticorpii si examenul de secretie) sunt compensate (iti trebuie doar trimitere de la medicul de fam)

Miha, eu mi-am luat 2 camasi din Carref (din finet, adica mai grosute) si halat de polar tot de acolo (si 2 din 3 le-am prins si la reduceri ). Insa daca te tin balamalele am vazut si in Obor, chiar la intrare si erau in jur de 50-70 de lei (parca), eu am fost la inceputul toamnei acolo.

Chito sper sa fie ca la mine (mi-au iesit rezultatele aiurea acum o luna cred din cauza laboratorului si le-am repetat in alte 2 locuri). Daca nu, oricum are rezolvare. Hemoleucograma si la mine arata cam 'rosie' insa stiam ca se deregleaza in sarcina si mi-a confirmat si dr..

Off Dara ce sperietura cred ca ai tras! daca erai in America te si imbogateai insa....

De maine ma apuc de cusut si va arat pe masura ce creez cate o minune (sper sa-mi si iasa tot ce mi-am propus)

Magda cum a fost la eco?

Dana si tu te uiti la Robotzi? buntzi buntzi [ce-mi place!]

pupi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emmaella spune:

Buna seara ,dragele mele
Am vazut ca ati scris mult si incerc si eu sa recuperez,numai ca nu pot sta prea mult pe scaun ,pozitia asta nu-i prea place micutei mele.Eu am fost foarte obosita dupa sarbatori,pot spune ca m-am simtit chiar rau.Am stat in pat si am zacut.Am fost racita si m-a durut tot corpul....iar pe langa receala asta m-a durut si burta si spatele si tot ce se mai putea....Nici acum nu ma simt prea bine dar sper ca totul este in regula,lucru pe care o sa-l aflu luni cand mergem la control.
Si eu ma plang de insomnii,mi-au dat tot programul peste cap...nu reusesc sa dorm mai mult de 2 maxim 3 ore pe noapte.Ma bucur ca stau acasa,am intrat de pe 3 ianuarie in concediu prenatal.Am facut si eu analizele(urocultura,homeleucograma,glucoza, ureee,etc ) la Regia Maria si sunt foarte dezamagita ca luni mi-a spus ca marti sunt gata,o parte dintre ele, si nici pana astazi nu am primit niciun rezultatsper ca pana luni sa fie gata pentru ca medicul ma asteapta si cu ele
Am inceput sa fac si eu cumparaturi pentru Anastasia si vroiam sa va intreb ce creme,uleiuri de baie etc pentru bebelusi sunt mai bune?Eu la Andrei stiu ca am folosit din gama penaten,si am fost foarte multumita de ele,dar acum nu stiu ce a mai aparut,ce se mai foloseste Iar a inceput sa doara spatele,asa ca va las,merg sa ma intind putin si sper din tot sufletul sa reusesc si eu sa recuperez ce ati scris.Va pup si va doresc o noapte frumoasa in care sa puteti dormi( asta imi doresc si eu).

Emma,mami de Andrei(7 ani) si31+ Anastasia

„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Dara nu, nu fac nici o eco decat daca sunt motive sau ceri tu expres. Imi pare rau de cazatura, sper sa fie totul ok cu bebelina. Chiar azi imi zicea moasa sa am grija cum calc sa nu alunec (aici e si zapada si gheata prin unele locuri) si daca reusesc sa cad sa-i sun neaparat.
Tala wow, deja te pregatesti de botez, bravo. Asa e, dupa ce nasti n-o sa mai ai asa mult timp de umblat. Hemoleucograma si la mine e cam rosie dar a zis moasa ca nu e chiar de ingrijorat.
emmaella imi pare rau ca te simti rau, sper sa vii cu vesti bune de la eco si sa nu fie afectata deloc micuta de starea ta de pana acum . De creme si uleiuri de bebelusi din ce-am vazut/citit pe aici nu sunt asa de mult recomandate. Doar crema daca se irita de la scutecel in rest cica e mai bine sa nu se foloseasca mai ales la inceput.

Monica, fericita 30+ cu Cezar-Andrei

AMR: 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, la dormit pe spate problema e ca ti se poate opri tie fluxul de sange inapoi spre inima, nu ca are bebe ceva, eu asa am inteles.

La Bulgarasi erau cam scorurile astea:

anestezist 250-400 lei
moase (2) - minim 200 lei fiecare (vin si dupa) (la 100 lei nu prea se uita la tine) [moasele cred ca-s importante in caz de nastere naturala]
dr. neonatolog 200-250 lei

infirmiere - 10 lei pe tura
asistente bebei - 10-20 lei pe tura
asistente salon - 10-20 lei pe tura

musai de dat la asistenta care pune sonda (cum o identificam)

nastere naturala 1000 lei / cezariana 1500-2000 lei

de intrebat pentru mana a doua (dr. 2 in caz de cezariana), si de medic rezident

Monna, nu stiu, bebe misca voios si n-am cazut pe burta, sper ca doar zguduiala nu inseamna nimic.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Monna, nu stiu, bebe misca voios si n-am cazut pe burta, sper ca doar zguduiala nu inseamna nimic.

26+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

pai daca misca voios cred ca e ok...
Am vazut si eu azi rezultatele mele de la testul de toleranta si numai cel de la 1 ora era 181 (limita e 180), celelalte erau toate in grafic.

Mergi la inceput

Aaa... si culmea, data trecuta cand am facut screening-ul nu era moasa mea era alta (care o inlocuieste pe a mea, ca-s numai 2 la cabinetul unde merg eu) care m-a trimis la testul de toleranta. Si azi cand a vazut moasa mea rezultatul de la screening cica: "aaa... pai eu stiam ca la valoari de la 140 in sus se trimite la testul de toleranta nu de la 135

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Buna,
mi-au iesit rezultatele foarte bune ...cred ca a functionat autosugestia la toxoplasma e negativ IGM-ul iau toleranta la glucoza buna- adica sub limitele de cut off.
Dara, mi-am facut analizele la medicover/synevo- si vad ca au urmatoarele cut-off-uri

La 120 minute mg/dL 135 < 153
La 60 minute mg/dL 154 < 180
A jeun mg/dL 73 < 92
cele cu albastru sunt valorile mele, le-am luat cu copy paste din on line.
Tala, deocamdata sunt ocupata cu Rares ca sa pot ajunge la Obor, dar cum incepe gradi...imi fac eu curaj,mai ales ca poate gasesc acolo si material pentru wrap si camasi de alaptare.
Am luat azi 2 perechi pantalonasi cu botosel pt bebe si un set de 3 bavetici....slaba oferta la bebei in Real...in schimb i-am luat lui Rares 3 bluze de bumbac...asa mai de gradi...nu pretentioase si o pereche de pantaloni de interior, nu foarte pretentiosi la preturi bune.
pe la Z n-am ajuns ,la Kiabi au reduceri incepand de de duminica, am primit instiintare pe mail.
Tala, sunt realiste preturile mentionate de Dara...eu ma gandeam la 1500 ron la ceza la dr mea la maternitatea Bucur.
ce materiale iti cumperi pt perna de alaptare?

Miha, mamica fericita de Rares si 27+ cu bebe Vlad, zis si "Nuca"

Mergi la inceput

Miha bravo pt rezultatele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dragelor eu ma simteam bine pana acum.......chiar in halul asta sunt scorurile? Trebuie sa ma interesez si la fata locului. Mi se face rau cand ma gandesc ca dizloc atatia bani din bugetul familiei (ca sa ajung sa ma zgarcesc cand vine voba de ce este necesar copiilor mei). Trebuie sa aflu pragul de jos al spagilor pt ca eu oricum am mai dat cate ceva si pe la controale si cred ca totusi am noroc cu dr mea pt ca pare de bun simt (sper sa nu fie doar o impresie). Dara multumesc mult pt info (si pt scoruri si pt dormitul pe spate - eu credeam ca afecteaza cumva bebele)

Miha pt perna am luat un bumbac cu catifea pe o fata cu imprimeu tare dragut (dupa ce se usuca ii fac poze si va arat) era si 12 lei ml. Materialul asta este pt husa (si o sa fac 2 ca sa am de schimb). Umplutura o fac din ce rezulta din alte perne (care au facut cocoloase, dar le scarman si le spal, evident). Iar pt perna propriu/zisa folosesc un bumbac mai tare (pe care il am deja).

Emma poate ai nevoie doar de odihna. Nici eu nu ma recunosc acum. La prima sarcina am fost zmeu, acum zici ca am 80 de ani - abia ma misc, imediat ma apuca si contractiile, nu mai zic de ce episoade de stari emotionale ciudate am trait.... Sa asculti ce-ti cere organismul si sa-ti faci cat mai putine griji. Pt rezultatele analizelor ai intrat si on-line sa verifici? eu chiar am primit rezultatele de la ei foarte rapid. Creme si uleiuri nici eu nu iau. Voi folosi ca si la David ulei de masline, pt fundulet bepanthene (sau daca e ceva mai bun acum, dar noi ne-am inteles super cu asta), la sapun inca nu m-am decis (as lua ceva natural 100% nu neaparat pt bebei pt ca ametesti cand citesti ingredientele)
Somn usor la toata lumea doresc (eu sunt oricum sfarsita si sper ca n-o sa am probeme)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

emmaella poate luni ai rezultatele la analize, sunt curioasa ce valori iti ies tie.
Va multumesc pt raspunsurile in legatura cu prenatalul, o sa vb cu dr de familie.
In Pitesti, la spitalul judetean o cezariana duce cam la 2000 (700-prima mana, 500-mana a doua, anestezistul-200, asistentele, rezerva).
SuperMami_1 ma bucur ca ti-au iesit analizele bune.
dara76 ai grija de tine,bine ca nu ai cazut pe burta.
Monica ai facut hemoleucograma? Cat ai WBC?
Tala si pt mine kinder bueno e ciocolata preferata. Ma dozez zilnic cu ea

32+ cu

Mergi la inceput