Dantela de bumbac, unde gasesc in Bucuresti?
Raspunsuri - Pagina 2
ch_dana spune:
ML, daca ii e "peste mana" sa ajunga la Obor atunci nu cred ca va ajunge nici la SamExpo/DR...astea sunt in capatul Colentinei, pe DN2 (iesirea spre Urziceni, mai departe decat Oborul.
Doar ca sa iti faci o idee.
Dana & Amelia (21.06.2011)
ML spune:
Asa este, ii este greu sa ajunga in Obor sau Colentina. Dar nu este o urgenta, se poate duce si la primavara, daca acum aveti zapada..?
Tala spune:
zapada?...este cat se poate de primavara aici (pana la 10grade ziua). Nici mie nu mi-e usor si nici nu-mi face mare placere sa merg acolo, dar cred ca voi merge iar saptamana ce vine (doar acolo am vazut un material care imi trebuie plus ca ma fascineaza si merceriile), asa ca spune-mi cam ce te intereseaza ca sa vad daca au (eventual trimite-mi pe pm o adresa de mail pe care sa vb, sa-mi trimiti ceva poze ca sa stiu ce cauti)
ML spune:
Cam asa-i si pe-aici vremea .
Nu ma mai incurc cu mama (mi s-a intamplat in trecut de cateva ori sa ma serveasca fete de pe forum cumparand una, alta... ea are programul ei, se duce cand poate si daca vrea pe unde o rog... Nu s-a suparat ca i-am aranjat "intalniri" si nu m-a lasat in pom, dar o simt ca nu-i place, asa ca o las sa rezolve cum crede.
Multumesc mult de oferta, Tala , te caut daca se razgandeste .
Tala spune:
Nu mai stiu daca ti-am spus ( e posibil, insa memoria nu mai la mine ). Am fost iar sambata in SamExpo si am intrebat de preturi: evident ca difera (functie de marime/latimea benzii in principiu) asa ca la cele normale (2-3cm) pretul este intre 2-3 lei/ml, iar la cele late (6-7cm poate si mai mult) este pana la 6lei/ml. Rolele sunt de 25ml. Culori au de toate si modele frumoase (greu de ales adica).
ML spune:
Multumesc frumos, nu mi-ai spus, imi folosesc preturile, desi ma astept sa fie mai mari in alta parte. Am avut/am inca niste probleme cu casa, n-am ajuns sa vorbesc cu mama.
Nitsui spune:
Site cu fire pentru impletit/crosetat engross.
Preturile sunt de genul 10 bucati la pret de 1.
Spre exemplu 1 pachet (adica 10 bucati!) de fire Dalia tip panglica costa 5,50 RON, si asa mai departe.
http://fire-engross.shopmania.biz/catalog/fire-en-gross-272951
Liantasse spune:
Eu nu mai locuiesc in Bucuresti de doi ani, dar cred ca magazinul Steluta inca mai exista :) Numai de-acolo am cumparat dantele, panglici etc, au un stoc variat si fain. Dantela de bumbac este mereu din belsug, multe modele si culori. Nu mai tin minte daca am vazut vreodata dantela tip Cluny, cred ca mai degraba erau dantele crosetate, dar foarte frumoase.
Arata cam ca dantelele de aici: http://www.mercerie-pasmanterie.ro/default.asp?Type_ID=41&Brand_ID=156 numai ca de obicei la Steluta au mult mai multe modele.
Vad ca pe a doua pagina http://www.mercerie-pasmanterie.ro/default.asp?Type_ID=41&Brand_ID=156&pg=2 sint si niste dantele mai fine, parca seamana mai mult cu cele tip Cluny, dar vad ca sint destul de late, 4,5 sau 5 cm. Dupa cite-mi pot da seama, de pe site-ul acela se poate cumpara doar en-gros, dar in functie de obiectivele propuse, 25 m de dantela se consuma foarte usor! :D
Am mai gasit si linkul asta: http://www.merceria.ro/cumpara/bordura-dantelata-4cm-alb-328623 dar vad ca e lata tot de 4 cm.
Oricum, eu recomand magazinul Steluta, e super. E aproape de piata Sf Gheorghe - luind ca reper statia de tramvai (21, 14 etc) sau iesirea din pasaj, se merge mai putin de un minut catre Piata Unirii, magazinul e foarte usor de observat, are produse de mercerie in vitrina. E deci pe partea stinga a bulevardului, cum stai cu spatele catre Piata Universitatii si cu fata catre Piata Unirii. Central si accesibil :D Ma mir ca nimeni nu l-a recomandat pina acum, mi-am facut cont pe forum special ca sa raspund la intrebare! :D
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Liantasse Eu nu mai locuiesc in Bucuresti de doi ani, dar cred ca magazinul Steluta inca mai exista :) .... mi-am facut cont pe forum special ca sa raspund la intrebare! :D |
, multumesc, nici acum mama n-a ajuns pe la magazine. Ii spun si despre Steluta.
IrimiaF spune:
Ma alatur si eu discutiei, pentru ca si eu lucrez mult si imi place sa colind merceriile.
Da, merceria Steluta e tot acolo unde o stiai, e un magazin vechi de 50 de ani si nici nu cred c-o sa dispara ca e foarte cautat, chiar si sambata la ora 12 se gasesc cumparatoare.
Eu mai stiu un depozit en-gros de tesaturi si articole de mercerie de unde cumpar mereu, chiar daca intru intr-o doara, tot plec cu sacosa plina de la ei. Se afla pe Splai, vis-a-vis de vechea cladire a Tribunalului,pe copertina de la intrare scrie SAHARA, dar e usor de reperat, deoarece are o vitrina foarte mare in care sunt expusi nasturii.
Si in statia de metrou Gara de Nord, la iesirea dinspre Bd. Gh. Duca este o mercerie foarte bine aprovizionata, si ea veche de vreo 20 de ani.
Dar si in Bucur-Obor sunt cel putin trei mercerii foarte bine aprovizionate.
Succes la cumparaturi!