MONTIGNAC (167)...STIL DE VIATA NU DIETA

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

andanii, ciorba care ziceam eu nu cred ca e pt cina pt ca e cam grea, cu porc, etc. In general, Montignac scria ca masa de seara sa fie ceva mai usoara. Alte supe/ciorbe, sunt chiar recomandate, dar porcul... parca nu e combinatia ideala pt cina. Hac, parerea mea

Despre mic dejun, eu am avut o perioada cand nu plecam fara sa mananc. Acum, dim. is prea pe fuga, reusesc cu greu sa ma mobilizez sa ies din casa in 15-20 min ca sa merg pe jos, si m-am obisnuit sa rod 2 mere cand ajung la munca, si peste 1 ora, sa mai mananc ceva (practic asta e micul meu dejun,dar e cu mere la ora 8, ceva gustarica la 9). Astfel, pranzul il iau la 12, ca sunt lihnita

ce am obs. eu (tin montignac de 2 sapt, deci mai nimic): de cand am scos glucidele, simt nevoia sa mananc mai multe..grasimi. Candva am fo vegetariana convinsa. Acu...

ce planuri am pt zilele urmatoare: dovlecei/ciuperci la gratar, cu mujdei cu iaurt.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Fetele sambata la ziua feciorului as vrea sa fac o salata de ciuperci
(fierte) cu usturoi si in loc de maioneza sa pun iaurt/smantana, e ok?
Si am mai vazut pe culinar o reteta de saratele dar spune ca cu unt, parca nu aveam voie unt..voi cum ati facut?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brindusik spune:

cleo si io is la fel cand nu mananc glucide is cu lipidele in gand...ma gandesc ca e normal ca trebe sa se hraneasca cu ceva creierul

carmen e voie unt dar cu lipide luat..saratelele is ff bune ..reteta de pe culinar si-s facut cu tarate care au IG mic

Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns child spune:

Meniul de azi:
- pomelo
- jumatate felie paine integrala secara cu magiun, cereale integrale
- varza calita cu carne porc, fistic, cioco neagra
- salata cu piept de pui si mozzarella

Eu nu m-am cantarit azi, dar zilele trecute aveam 58kg, cred ca tot pe acolo sunt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Diana, ce nu e in regula cu fisticul?

Carmen, poti sa iti pui si tu ceapa calita peste fasolea batuta. Fasolea are IG 35 deci se poate combina cu lipide. Fa linistita saratelele de pe culinar ca sunt delicioase. Salata de ciuperci nu stiu cum iese numai cu smantana. Eu as face un pic de maioneza si as dilua cu o smantana slaba. Daca vrei,incearca sa pui in ciuperci un pic de tarhon tocat, e foarte gustoasa. Daca iti place tarhonul . Si la multi ani cu intarziere

Cleo,felicitari pt scadere . In ciorba aia nu e buna fideaua in rest e ok. Nu cred ca pui o cantitate mare de kaizer in ea incat sa nu fie buna la cina. Si cina depinde de pranz pana la urma.De ex am zile in care mananc la servici ceva mai frugal: gen briose sau lipie cu ceva si atunci seara mananc si carne sau oua

Dana, acum daca ai scris atata sa nu dispari o saptamana . Si mie imi place somonul de mor. Noroc ca s-a mai ieftinit si acum iau de la Carrefour cu 40 de lei kg.

Brandu, sunt mandra foc de tine . Trebuie sa tinem pasul cu noua generatie de montignace ca de nu, ne fac de rusine

Meniu azi:
MD: ochiuri, wassa, ardei
P: legume cu somon
C: inca nu stiu, poate niste fructe ca nu mi-e prea foame

Am dat si eu jos vreo juma de kil dar raportez mai sigur lunea viitoare. Ma duc sa imi fac lipii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

PUISOARO cum iti faci tu lipiile?

Va mai zic ca am visat baclava?De cand iau magneziul asta parca sunt razna rau,numai dulciuri am in cap.
ANDANII unde esti mama sa-mi dai cu ???

Eu niciodata nu am putut rezista fara micul dejun,iar asta trb sa le multumesc alor mei.EI nu ma lasau la scoala cu stomacul gol,iar acum cum ma trezesc cum top apa si apoi mancare.De nu mananc pana in ora 11 devin ciufuta,ma doare capul si am o stare de voma continua.

Completare la meniu:morcovi,compoturi si 2 biscuti cu ovaz si fructoza.

Pt diseara am in plan ciorba de perisoare,iar maine vreau sa fac o rulada de carne tocata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

Buna fetelor,

mi-a luat ceva timp sa citesc din urma; dar am luat aminte la toate recomandarile si sfaturile foarte utile ale veteranelor; multumesc mult andanii, brandusik, puisor, child si tuturor celor care postati meniuri, retete si in special sfaturi foarte bine venite incepatoarelor ca mine

bun venit fetelor noi! mult succes si slabire usoara (daca pot sa zic asa )

brandusik mie poti sa imi pui un mare saptamana asta; m-am culcat pe-o ureche, ca mie nu mi se poate intampla nimic si mi-am luat-o (66,7 Kg); dar gata cu exceptiile si derogarile de la program ca ma fac de ras si nu e frumos

o saptamana cat mai monti si multe multe grame in minus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

subscriu si eu la ideea cu micul dejun; pentru mine e regula, si era si inainte de monti; nu pot fara; si asa i-am invatat si pe ai mei si piticu nu pleaca la gradi pana nu mananca, desi are si acolo un mic dejun; dar pentru el doua nu strica;

vroiam sa va intreb mai demult: am facut si eu de doua ori Wasa de pe culinar, si nu mi-a placut deloc; nu stiu ce am gresit , ce am facut aiurea, cert e ca nu-mi place; si nici nu seamana cu wasa de la MI. ma ajuta si pe mine cineva cu o idee, un sfat cum ar trebui sa fac sa iasa mancabile; parca sunt din cauciuc - asa ies ale mele; si orice altceva care merge la micul meu dejun clasic glucidic cu gem de prune (lipii, turte, etc)
puisor, tu ziceai ceva de niste briose; sunt de pe culinar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Zax, reteta de briose e asta http://www.culinar.ro/forum/continut/Dieta-Montignac/29583/Reteta-Montignac-Briose-cu-legume/.

Si reteta de lipii http://www.culinar.ro/forum/continut-pagina/29029/Reteta-Montignac-Lipie/pagina/20/. De fapt aici am postat cateva poze si un link la reteta pe care o fac eu.Deci nu e reteta din topi, e asta http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/17835/Lipie-arabeasca/.

Eu de obicei respect reteta dar mai si inventez . Aluatul e simplu cu faina integrala si tarate jumi-juma, uneori mai pun faina de secara, germeni de grau, seminte de in macinat, faina de canepa, susan, ce am in casa. Apa pun cat cuprinde sa fac un aluat bun de intins. Apoi intind direct pe hartie de copt si la cuptor. Nu are nici o legatura cu wassa de cumparat pt ca nu e crocanta. Nu trebuie lasata prea mult la cuptor pt ca se va intari. De fapt wassa asta a plecat de la o reteta de paine daor ca nu se coace asa ca si paine din cauza taratelor. Si atunci a venit cineva cu ideea sa intinda aluatul ca sa se coaca.

Am mai facut o supa crema cu ceapa,conopida, apio si linte rosie si am condimentat-o cu chimen. Pe maine fac o mancare de linte si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

cge daaaa scuze, nu am citit atenta, m-am grabit sa raspund citind doar legumele care erau salata, stevie ...etc , verzituri ... clar, acuma am citit eu mai bine ca e cu keiser si multa smantana ... eu cand aud cuvantul ciorba inseamna ciorba de legume sau cel mult cu niste carne de pui sau pipote si inimi de pui .... la noi in casa nu se mai mananca porc de 4 ani
aoleu si fidea ai in cirba aia .... atunci clar nu e monti ... nu are ce cauta fideaua combinata cu grasimi
pai daca mananci doua mere si apoi dupa o ora mananci ceva atunci e perfect ... se considera mic dejun

puisorule nuuu dispat , da stii ca la mine sunt fluctuatii, cand sunt toata ziua aici , cand lipsesc cateva zile, dar apar ... stii tu .... nu renunt eu la voi asa usor

zax te pup, e foarte foarte bine ca citesti si din urma, scriem multe informatii utile tuturor hai ca te mobilizezi tu

btz baclava??? ntz, ntz, ntz .... hai ca vin acus la tine :) sa nici nu te aud :)

am papat si eu acuma cina ... gratar de pui cu mozarela .... adica felia de gratar de pui calda si peste o felie de mozarela ... e absolut deliciu :) o combinatie perfecta :) ....

andanii

2007...2011 de la 95 la 68 kg :):)

Mergi la inceput