Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (20)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina04and/alina04and.jpg)
alina04and spune:
Tinuta sigur nu e vorba de mine. cel putin nu cu inotatul - la care sunt varza. stiu ca a mai aparut o alina gabi.... sper sa nu gresesc. eu in general sunt cam praf la sport. oricum ideea este ca sunt tare suparata. eu chiar vreau sa nasc cu doctorul asta.
ma scuzati dar eu inca mai citesc din capitolele anterioare... ca am intrat foarte rar si sunt in urma rau de tot.
[18+] In curand mamica si am o minune in burtica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
tinuta78 spune:
imi cer scuze alina.Am si eu o varsta
. Chiar ma uitam la zilele de nastere si-mi e rusine ca-s printre cele mai batrane mamici.
20+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Multumim de aprecieri
Diana imi pare tare rau ca esti nelinistita..sincer eu nu prea am inteles care ar fi problema dar ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine
Nici la noi nu s-a vazut fata si mi-a zis ca data viitoare sa ii aduc aminte sa se uite mai atent la inima pt ca din cauza pozitionarii coloanei(sper sa nu zic prostii) sau nu stiu cum s-a exprimat el nu stiu ce nu vede prea bine, dar eu nu am luat-o ca pe un motiv de ingrijorare nici nu mi-a zis ca ar fi..
Tzuky eu zic ca o sa il simti daca chiar nu s-a intamplat si poate nu iti dai seama ca e bebe..
Mirina atat timp cat bebe e ok ca si greutate, lungime si tot ce trebuie pt varsta lui de ce iti faci probleme ca e burta prea mica?? bucura-te si stai linistita..
Anitta te asteptam cu vesti bune?? cum esti?
Oana imi place tare mult numele Natalia..ma gandeam si eu la el daca era fetitza
Andreea voiam sa iti spun si eu ceva legat de verighete..fetele te-au sfatuit foarte bine..tare bine era daca primeam si eu asemenea sfaturi..noi ne-am ales niste verighete tare late si sofisticate ca model, ele sunt frumoase dar greu de purtat si ca urmare nu o mai port nici eu nici sotul..tot asa o mai i-au cand merg undeva..inainte sa raman insarcinata o purtam dar acum nu o mai suport..asa ca mergi pe ceva finut..
Cam atat imi aduc aminte ca nu mi-am deschis pagina separat..
A Mirela imi esti tare draga cum ne numesti tu surioarele tale..ai grija la drum
Ma duc sa pregatesc o varza a la cluj..sa vedem ce iese
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 22+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andra_C/Andra_C.jpg)
Andra_C spune:
Alina, eu mi-am dorit tare mult sa nasc natural in apa (fara anestezie), cand au inceput contractiile mi-au facut ecografie (aveam 37 saptamani) si mi-au zis ca pare a avea fetita in jur de 4,5 kg si ca e foarte periculos, ca se poate sa-i iasa capul si sa nu-i iasa umerii, bla bla, vrajeli (era saptamana mare si plecau in concedii, eu am nascut cu 2 doctori). Imi luasem si hartie de la oftalmolog ca pot naste natural pentru ca sunt operata de miopie.
Si cand mi-au zis ca e periculos, eu obtinand sarcina prin inseminare, am zis sa merg pe mana lor. Fii-mea a avut 3,7 kg, se putea naste foarte bine pe cale naturala, dar asta e...Si acum regret ca a trebuit sa-mi taie uterul fara motiv, dar conteaza ca fetita mea e sanatoasa, asa a fost sa fie.
Poti sa-ti schimbi medicul sau poti sa astepti sa se apropie termenul si mai vezi atunci. Eu nu recomand cezariana la cerere
--------------------------------------------------------------------------------------------
Andra, mami fericita de fetita Amana 31.03.2010 si viitoare mami de baietel
19s +
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Elly felicitari pt grasan..e mai grasut ca al meu
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 22+
![](images/user_woman.png)
mi_bebelina spune:
Alina, cam aiurea vestea asta....
Sa-ti spun sincer si mie mi-e teama de cezariana, am o nastere naturala la activ si sper ca si acum sa nasc la fel. Inainte sa nasc ma tot uitam pe youtube la nasteri normale si mi-a fost teama sa ma uit la cezariene.
Eu zic sa nu te nelinistesti, mai bine lasa puiutul sa vina cand va vrea, daca dr tau a zis ca te va da pe mana altcuiva, stie el la cine sa te trimita.....stai linistita. Legat de nasterea normala, sa sti ca poti sta in travaliu si 12 ore(cazul meu), insa nu neaparat dr va fi permanent langa tine, ci mai mult atunci mai spre sfarsite. Eu am nascut cu o dr rezidenta pe care o cunosteam foarte bine, insa nu a putut sta mereu langa mine, venea regulat sa ma vada, eu o sunam in timpul travaliului....in final a fost bine, dar sa stii ca mai mult cu moasa am stat.
Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta si cu fratior sau surioara?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/uliiasi/uliiasi.jpg)
uliiasi spune:
Alina, mai intai intreaba-te cum vrei sa nasti, e maaare diferenta intre nastere naturala si cezariana. Eu de exemplu am avut ghinionul sa fie plecata doctorita care mi-a urmarit toata sarcina cu David fix cand am nascut. Asa ca am nascut cu o dr in mainile careia m-a lasat, pe care n-o vazusem niciodata. Nasterea a decurs excelent, ca doar tu faci 90% din treaba, nu doctorul. Dr respectiva a fost super ok, a participat ultima jumatate de ora, cand eram complet dilatata, si cusutul de dupa.
Mie personal mi-e tare frica de cezariana, dar daca se impune pt binele copilului, nu stau pe ganduri s-o fac. Dar daca e totul ok, natural mi se potriveste mie. Recuperarea e muuult mai rapida si sunt multe alte avantaje, dar si cezariana are avantajele ei, stiu multe mamici care au nascut prin cezariana care au fost foarte multumite.
Daca doctorul in mana caruia te lasa e de incredere, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji. Eventual sa mergi la amandoi in paralel la sfarsitul sarcinii. Mai ai timp berechet sa te hotarasti, oricum.
Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009) si 17+ cu
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
Vin si eu sa pledez pentru nasterea naturala daca nu sunt contraindicatii majore.
Eu am nascut natural, fara nici un fel de medicatie si cand povestesc sunt cu zambetul pe buze.
Stiu ca sunt un caz si sunt alte multe altele diferite de ale mele insa eu nasterea naturala o consider NORMALA si deci pe ea merg si de data aceasta.
Trecand printr-o altfel de experienta unica pot sa imi expim parerea si pot sa o recomand din suflet.
Durerile nasterii sunt mari dar suportabile,trebuie sa ai curaj si incredere in medic si asistente ( sigur stiu ce fac), oricum copilul trebuie sa iasa si daca esti ajutata de un cadru calificat sigur ca fi bine. Travaliul/contractiile le simt cu diferite intensitati, cateodata mai tare, altadata mai suportabil dar te gandesti ce se intampla acolo si amortizezi durerea..totul merita si dureaza doar cateva ore..
Refacerea dupa nastere est eimediata, lapticul vine rapid, psihicul foarte bun, puterile tale revin in fortza destul de rapid, instinctul de mama imediat.
Nu stiu cum e la cezariana dar oricum ar fi sunt convinsa ca nu se compara cu refacerea organismului fizic-psihic dupa o nastere normala.
Asa ca daca nu sunt contraindicatii MAJORE, probleme..alegeti calea cea mai simpla, usoara, NORMALA pentru nastere. Fara frica, sute de mii de femei au fost in lucul nostru de cand lumea..asa e normal.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si
18s+
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/blanca000/blanca000.jpg)
blanca000 spune:
si sa va arat ceva : http://asacresteevailinca.blogspot.com/2010/02/inceputul.html
daca veti sa citit experienta mea (intr-un blog ce din pacate l-am abandonat de ceva vreme dar pe care vreau sa il redeschid...)
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09 si
18s+
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo