O parere din experienta voastra,va rog..

O parere din experienta voastra,va rog.. | Autor: oana_lex82

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, ma adresez voua in numele unei bune prietene care din pacate nu are acces la net, are o fetita de 1 an si 6 luni si vineri a fost cu fetita la medic intrucat a gasit in pampers un viermisor mic, alb..Pediatra i-a spus sa i dea Decaris de 50 mg, jumatate de tableta/ saptamana timp de 4 saptamani...I-a dat chiar de atunci, adica de vineri..Azi dimineata m-a sunat disperata ca fata n-a dormit deloc azi-noapte si crede ca o durea burtica..E posibil ca sa o doara de la Decaris,si daca da e posibil dupa 2 zile sa o doara burta..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

"Decaris, comprimate
Prospect

Compozitie
Comprimate a 50 mg sau 150 mg levamisol sub forma de sare clorhidrica.

Indicatii
Infestari cu: ascaris lumbricoides, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Trichostrongylus colubriformis si Ankylostoma duodenale.

Mod de administrare
Comprimatele de 150 mg sunt contraindicate copiilor!
Adulti: 1 comprimat de 150 mg in doza unica.
Copii: 2,5 mg/kg corp, sub forma comprimatelor de 50 mg. Aceasta inseamna 25-50 mg (1/2-1 comprimat) copiilor avand varsta de 3-6 ani si 50-100 mg (1-2 comprimate) celor de 6-14 ani, in doza unica.
Este preferabil ca administrarea medicamentului sa se faca seara, la culcare. La nevoie, tratamentul se va repeta dupa o pauza de 14 zile.

Contraindicatii
Alaptare - principiul activ trece in laptele matern. Se va administra cu prudenta in sarcina si la copiii sub 3 ani.

Precautii
Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului si inca 24 ore dupa terminarea lui. Timp de 3-4 saptamani de la administrarea medicamentului (perioada se va stabili individual), se vor evita conducerea vehiculelor sau efectuarea unor munci periculoase, comportand iminenta de accident.

Reactii adverse
Greata, voma, cefalee, diaree. Dupa tratament, pot aparea simptome SNC (uneori, encefalopatie). La doze mai mari ori in tratamente repetate, se pot instala: leucopenie, agranulocitoza, eritem tegumentar, nefropatie.

Interactiuni medicamentoase
Se va evita administrarea concomitenta cu: mebendazol (toxicitate crescuta); substante lipofile (toxicitate crescuta)."

Dar exista atatea homeopate sau naturiste care pot fi luate in siguranta de catre copiii mici.....

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010

CE AM EU DE OFERIT

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

I-am zis si eu ca ii putea da helmifloresdar ea i-a dat ce i-a recomandat pediatrul..acum nu stia daca durerea de burtik ar putea fi pusa pe seama tratamentului...am sunat-o si zicea ca fata e ff bine ziua..sa vada la noapte cum va reactiona..probabil are si o eruptie dentara asa zicea..Ms de raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

cred ca durerea de burtica poate fi pusa pe seama antiparazitarului, pe masura ce medicamentul omoara viermii, se elimina toxine care i provoaca crampe abdominale; probabil in zilele urmatoare va elimina in scaun un numar mare de viermi morti, depinde cat de multi are; s-ar putea sa si vomite ca reactie la tratament

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Un tratament bun la oxiuri este si schimbarea chilotului/pampersului f des in timpul zilei, pentru ca depun oua in afara corpului.

Mergi la inceput