voi cum va impacati cu soacra ?
Raspunsuri - Pagina 9
LauraNicole spune:
Cora scumpa, eram sigura. Stiu ca nu exagerezi cu nimic si tare tare as vrea sa te ajut. El nu iti poate lua copilul pentru ca nici o instanta nu i-l va da lui.
Daca castiog la loterie jur ca voi cumpara un aprtament pentru sora-mea si unul in care sa locuiesti tu in Ploiesti si nici chirie n-as avea nevoie de la tine, numai sa te stiu bine pe tine si pe fata. Incearca sa aduni dovezi cum se comporta amandoi si cand el face urat cauta sa-l inregistrezi. I-ar afecta enorm locul de munca si poate s-ar calma. Iar ei spune-i frumos 2 cuvinte de "amor" cand ramai singura cu ea si daca-i spune lui zi-i ca exagereaza.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LauraNicole Iar ei spune-i frumos 2 cuvinte de "amor" cand ramai singura cu ea si daca-i spune lui zi-i ca exagereaza. |
cam ce parere ai avea daca lucrurile ar sta exact invers, adica daca soacra si-ar varsa cuvintele "dulci" asupra nurorii cat sunt singure, iar daca nora i-ar spune lui, soacra ar zice ca exagereaza?
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
cam ce parere ai avea daca lucrurile ar sta exact invers, adica daca soacra si-ar varsa cuvintele "dulci" asupra nurorii cat sunt singure, iar daca nora i-ar spune lui, soacra ar zice ca exagereaza? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Mianna, aici nu e vorba de lipsa de respect a norei fata de soacra pentru ca stiu exact despre ce e vorba si cunosc persoanele in cauza. Situatia e mult mai complicata si nu vreau sa dau detalii pe care Cora nu le-a considerat necesare sa le dezvaluie aici.
mcm2011 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Coradyn credeti-ma ca nu sunt genul sa ma vaicaresc "aoleu nu mai pot si sa nu fac nimic in privinta asta, sunt extrem de calculata si vreau sa fac in asa fel incat copilul meu sa nu sufere.... vedeti fetelor, ma lupt cu probleme reale...cu alte cuuvinte sunt legata si de maini si de picioare si sunt"obligata " sa suport lipsa de respect si mitocania sotului si a soacrei care considera ca trebuie sa fiu multumita pt ca am un acoperis deasupra capului si am unde dormi..doar atat imi pare rau poate am fost dura...dar nu e chiar atat de simplu precum pare ...mai ales cand nu ai nici o ruda sa te ajute, iar prietenele se cam dau la o parte ...caci au si ele familiile lor si poate chiar n-au cu ce sa te ajute AM TRECUT PRIN MULTE IN VIATA CHIAR DACA AM DOAR 31 DE ANI ...DAR SUNT O LUPTATOARE SI NU MA LAS |
Dap, cam asa e. Nu poti mereu sa zici NU inainte ca sa ai un plan B.
Si eu sunt singura aici. Nu am pe nimeni inafara de sot si copil dar, sa incep sa ma cert cu soacra si sa ii zic ca nu imi place aia la ea sau aia si asa mai departe, nu as rezolva nimic decat as inrautati situatia. Asa ca am decis impreuna cu sotul sa fim mai succinti in detalii si sa oboseasca ea mai mult pana o sa gaseasca vreun raspuns la intrebarile pe care le are ea din "simpla curiozitate" si sa nu ne terorizeze pe noi si sa ne organizeze viata cum vrea ea. Dar cu multa rabdare si bagare de seama suntem pe drumul cel bun(zic eu) si incercam sa mergem dupa principiul, si lupul satul, si oaia intreaga.
Acum ca ne vedem muuult mai rar decat inainte soacra-mea imediat ce ii facem o vizita suna toata lumea si se lauda ca am luat masa, ca ce a crescut nepotica ei ... si toate astea doar sa se dea importanta. Dar o inteleg, ca pana acum pe la munca mereu cu noutati , barfe... acum daca o intreaba cineva de noi nu stie ce sa zica, inventeaza ea ceva acolo, ca doar nu o sa zica : "nu stiu nimic de ei, nu i-am mai vazut de 2 saptamani", cand noi facem 10 minute cu masina pana la ea. Cu siguranta oamenii o sa-si puna un semn de intrebare: "De ce nu te mai vezi cu copiii tai? "
Ultima oara cand am fost la ea si-a sunat in aceeasi seara fostii ei socri ca sa le zica ca am luat masa si ca copilul meu plange cand sta la ea in brate si ca vrea doar cu mama, motiv de a se baga in seama cu ei. De ce vrea sa se bage in seama asa? Pentru ca nu isi permite sa ii sune doar de dragul sa stie cum sunt ei sau sa vorbeasca despre ea.
Atunci, cand a fost casatorita cu fiul lor, la nu mult timp inainte sa moara intr-un accident de pilotaj, l-a inselat, iar pentru ei a fost o lovitura, ei fiind prea catolici sa accepte asemenea lucruri si mai ales ca dupa aceea nu si-au mai vazut fiul. De atunci nu au mai vorbit cu ea decat cand trebuia sa vina nepotul lor in vacanta la ei, ca daca vroiau sa vorbeasca cu el, il sunau sau ii trimiteau scrisori. Dar cand a fost vorba de nunta nepotului lor au lasat orgoliul la o parte, au venit si s-au comportat ca niste domni. Si draga mea soacra nu a ratat momentul ca sa mai linisteasca apele dintre ei si a vorbit in continuu despre baiatul ei si cat de fericita e ca si-a gasit o sotie de care e mandra :))))). De atunci a inceput sa ii sune mai des si sa tot vorbeasca doar de fiul ei.
De Craciun s-a auto-invitat la ei mizand pe faptul ca ia masina ei, ca e mai mare si putem sa venim cu totii si asa o sa-si vada si ei stranepoata. Ce o sa zica oamenii aia?! Prin urmare, a fost un Craciun ratat pentru ea, dar a facut lumea sa creada ca nu a mai putut de fericire si ca s-a simtit bine, dar abia astepta sa se intoarca acasa si unde mai pui ca a pus si cadourile primite de la ei la gunoi.
Concluzia: SUPERFICIALITATE
Intrebarea mea e : De ce trebuie sa para ceea ce nu e ?
Coradyn spune:
Mcm , ai 2 atuuri :
1.nu stai in aceeasi cladire cu ea
2. ai sustinerea sotului.
Restul nu ar trebui sa te intereseze... mai rarutz ca e mai dragutz, fa totul pt a-ti proteja sanatatea mintala si emotionala.