voi cum va impacati cu soacra ?
Raspunsuri - Pagina 3
mcm2011 spune:
balanta tm, el nu depinde financiar de mama lui chiar deloc, ba chiar pentru fiecare banut pe care il imprumuta uneori de la ea(ca nu poate sa scoata bani de pe card sau alte situatii neprevazute...) ea nu uita nicio secunda sa ii aminteasca ca ii datoreaza bani , chiar si un euro sa fie.
Din fericire progresam la capitolul limite. Dar e vorba si de educatia care i-a oferit-o ea. L-a cam invatat sa ii zica tot si acum i se mai intampla sa il ia gura pe dinainte. Si mai e chestia ca nu are tata de la 8 ani. In fine e vorba de muuuuulte.
Cert e ca nu mi-am dorit pentru nicio clipa ca sa stie ea sau altcineva ce se intampla in viata mea, in familia mea, decat atat cat vreau eu.
Oricum, ma simt bine ca in anul 2012 inca nu am vazut-o si nici nu am vorbit cu ea.
mcm2011 spune:
noideea, merci frumos pentru sfaturi. Ideea e ca in acea zi am fost de dimineata la pediatru, dupa a trebuit sa mergem sa facem niste acte si cam a durat mai mult drumul. De regula nu am probleme de genul.
mcm2011 spune:
Sa stiti ca nu ii cer parerea deloc si nici nu imi place. Daca mi-ar fi placut nu m-ar fi deranjat faptul ca isi tot baga nasul peste tot. Nici macar nu i-am trecut numarul ei de telefon in al meu si nici invers. Tot ce stie e de la sot sau o face pe detectivul(ii cam reuseste). Pai daca a sunat medicul nostru de familie, care e comun, sa intrebe ce pediatru ne-a recomandat ca sa il sune si sa intrebe daca intr-adevar m-a sfatuit sa alaptez cat pot. Ca are marea dorinta ca sa trec pe lapte praf, poate poate las copilul cu ea.
mcm2011 spune:
Si mai e si faptul ca ea l-a facut sa ii cam fie frica sa o ignore cu tentativele ei de sinucidere de fiecare data cand incerca sa o faca sa inteleaga ca trebuie sa mai stea in banca ei.
Elle_seb spune:
Gasiti-i babei un mos, ce e asa de greu?
_
Tratament Anti-Cancer - 24 Brevete Medicale Internationale
35+ *** Mami de Sebi (25 Mai 2004) si Sofia (14 August 2008)
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui roxy
scuza-ti-ma pentru ceea ce voi scrie dar mi se pare "grozav", in sens negativ, sa stai in casa cuiva pe care nu-l suporti, si inca 4 ani, ca sa iti rezolvi problemele tale si cand totul e ok pentru tine, iti iei bagajelu si pleci.Se poate sta cu chirie, se poate sta in alta parte, nu sa te folosesti de lucrurile si casa celei pe care o consideri inexistenta si apoi sa fii nemultumita ca nu e de acord cu ce vrei. Adica sa stea cineva la mine, si nu o zi, doua...ci ani, si apoi sa nici nu ma cunoasca pe strada? E cam mult indiferent de ce s-a intamplat intre voi.Dar pe ea a intrebat-o cineva daca e de acord ? Sau se subintelege ca intra in obligatia parintilor sa ne ia in spatiu dupa ce ne casatorim cu tot cu catel, purcel si altele... Sper ca nu te-ai suparat, dar asa consider eu.Aici und elocuiesc, parintii dupa ce copii sunt mari ii trimit sa locuiasca singuri si toata lumea e multumita. |
Roxi, atata timp cat nu stii ce fel de relatii sunt intre fiu si parintii lui, nu mai arunca cu pietre. In general, cand relatiile dintre copii si parinti sunt tensionate, o mare parte din vina o poarta parintii.
De unde stii tu daca nu cumva chiar parintii le-au propus sa locuiasca cu ei, pt ca dupa aceea sa se bage in viata lor, sacaindu-i ? Si mai am scenarii, dar realitatea o cunosc doar cei implicati direct.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcm2011 Si mai e si faptul ca ea l-a facut sa ii cam fie frica sa o ignore cu tentativele ei de sinucidere de fiecare data cand incerca sa o faca sa inteleaga ca trebuie sa mai stea in banca ei. |
Femeia asta are nevoie de psiholog sau poate chiar de psihiatru.
Intre ea si fiul ei a construit o relatie toxica.
allinta
Alizee spune:
citat din mesajul lui roxy Aici und elocuiesc, parintii dupa ce copii sunt mari ii trimit sa locuiasca singuri si toata lumea e multumita. |
Acum am citit. Acolo, unde locuiesti tu nu este tot una cu acolo unde locuieste cea, pe care o certi ca pe o fiica vitrega si nedorita. Sau poate ca o soacra ?
allinta
cleo78 spune:
citat din mesajul lui mcm2011 Si mai e si faptul ca ea l-a facut sa ii cam fie frica sa o ignore cu tentativele ei de sinucidere de fiecare data cand incerca sa o faca sa inteleaga ca trebuie sa mai stea in banca ei. |
ai pus titlul gresit. Tu te impaci bine cu soacra.
relatia sotului cu ea e cu probleme. Si asta s-a agravat acum, cand viata lui a mai aparut inca un membru: puiul vostru drag, indepartandu-se si mai mult de ea.
Sotul ce zice? lui i se pare normal asa?
Daca e f. afectat si el nu vede lucrurile lucid, ii poti directiona incet atentia, mai subtil, sau mai in shuturi, de genul: cand vezi ca vrea sa intrebe pe mama ceva, spune-i sa sune la dr, pt ca el e pers. cu calificare si care vede 10 copii pe zi; cand vine el sa se planga "uite iar mama zice de sinucis", spune-i ca sa nu mai puna la suflet , ca a mai spus asta de 100 de ori,ea doar se joaca cu vorbele, probabil e depresiva si refuza sa se trateze; cand vine vorba de lasat copil la ea, spune-i sotului ca tu nu ai incredere in o persoana depresiva care foloseste ca o joaca aceste cuvinte grele "sinucis", etc.
Calm. Cu calm, vei fi etalonul lui in viata.
Nu te cobori la nivelul mamei lui, sa faci din tantar armasar si sa lasi sa te afecteze fiecare bataie a vantului.
Esti romanca, ce pana mea - ai vazut tu altele si mai grele
in plus, formati-va o viata sociala. E greu iarna, stat numai in casa, dar cautati un grup de prieteni, o serie de activitati, de cuplu, in care sa aveti ocazia sa vedeti si oameni normali. Mai normali ca soacra. Eventual sa aiba ocazia el sa vada ca rar batranii o iau pe ulei.
Mai e un lucru la el. E f. grea situatia lui. Schimbari sunt si in viata lui, e solicitant un copil, adica vezi si tu; in plus presiunea venitului (spui ca tu nu ai niciun venit) e imensa,responsabilitatea pe care o simpte el e grea ca e o singura pers. lucratoare in casa, cu atat mai mult ca acum e si bb. In plus, el constientizeaza ca imbatraneste ... copilul creste pe zi ce trece, iar curgerea timpului e vizibila, crunt de vizibila. Iar pt el drama e cu atat mai mare cu cat se gandeste ca ajunge un batran ca mama.... (frica de imbatranire cica este mai greu de dus de barbati decat de femei).
Spor.
Nu e usor. Fii tare, calma, ca lucrurile vor fi EXACT cum vei vrea tu.
Ce sfat sa iti dau acum: raceste la maximum relatiile cu ea! Se vor calma lucrurile, se vor linisti etc. Arata ca esti puternica, independenta, autonoma .
babyblue spune:
eu ma inteleg f bine cu soacra.
din precautie insa, nu am facut o confesorul meu si nici nu ma omor sa i cer sfaturi.
fiind o femeie de treaba, intelege si se multumeste cu ce i oferim, ca si comunicare.
mcm, in cazul tau prb adevarata e sotul tau, pentru ca el nu reuseste sa i impuna limite, cu adevarat. nu poate, prb...soacra ta il cam santajeaza emotional.
felicitari pentru bebelush, sa creasca mare si sa va bucurati de el!!!
_
Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011)
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....