voi cum va impacati cu soacra ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

roxi, ai perfecta dreptate asa ac idee, si in germania, la nivelul lor economic, care se reflecta in nivelul de trai al cetatenilor acelei tari, da e ok si e fain ce spui tu. Aceeasi mentalitate o au si belgienii. Daaaaaaaaaar, crezi ca in romania orice roman isi poate lasa copiii sa se duca sa stea cu chirie? Din ce se poate plati chiria, din ce slariu? Si din salariul din romania este cu putinta sa te intreti de unul sinur? sau ma rog, cu consoarta? Nu astept raspuns, ca-l stiu.

De aia zic... nu e rau sa tindem in aceasta maniera. Dar stii cum gandeste un cuplu nou format? Ce parinti sunt aia care din cauza ca nu avem incotro ma pun sa vins a locuiesc la ei in casa si pentru acest lucrur eu ca nora tre sa platesc pretul umilintei maxime? Parintii nu au nici o obligatie sa tina tinerii cuplati, dar de cele mai multe ori tin cu dintii sa "ii ajute", oferindu-le adapost in casa pe care o au ca sunt constienti ca noul cuplu nu are nici puterea emotionala sa subziste in economia de piata romaneasca nici resursele... Dar pentru ca isi iubesc fiul nu si consoarta acestuia ca nu i-a facut pe amandoi, ci doar pe odrasla, forteaza consoarta respectivei odrasle sa faca un compromis urat si ingrat, acela de a trai alaturi de straini pe care este fortat sa ii accepte in viata sa ca nu are incotro. Acum avantaj soacra si socru. iar pentru ca consoarta odraslei este un autsider la mana lor si destinul cuplului atarna de buna dispozitie a parintilor odraslei, ei te facs a simti asta in cel mai josnic mod cu putinta. Se dedau de multe ori la tot felul de tertipuri si hotarasc chiar si in deciziile de cuplu, doar pentru ca stiu ca acel cuplu depinde de ei. Si aici intervine orgoliul si incapatanarea de a dicta in treburile intime ale cuplului respectiv. Cei din cuplul cu pricina inghit tot felul de inutilitati din astea si tac ca nu au incotro, iar in momentul in care reusesc sa nu mai depinda, scuipa in urma lor si ii consider indreptatiti pentru ca li s-a dat cu o mana si li s-a luat cu 8 mii de maini. Li s-a luat integritatea si demnitatea, au fost umiliti si zdruncinati din temelii ca si oameni si ca si parteneri de cuplu. Si de aici zeci de pagini curgand pe forum despre soacre prepotente.

http://noideea-noideea.blogspot.com/2011/04/divort.html

Mergi la inceput

desiree, esti o adevarata norocoasa. pentru ca intradevar decizia iti apartine, si responsabilitatea deciiilor voastre de cuplu va apartine. Cam asa as vrea eu o soacra. Ca pana la urma voi le faceti, voi le trageti. Soacra ta e de maxim bun simt. iar apoi te respecta ca mama. Tu stii cel mai bine ce e bine pentru copii tai. E de datoria ta sa cantaresti lucrurile pentru ca e vorba de responsabilitatea ta fata de viata copilului tau. Soacra ta este ca un psiholog. te asculta, iti este alaturi si va priveste si va iubeste, dar va respecta liberul arbitru, va respecta dreptul de a gasi in voi raspunsurile la intrebarile pe care le puneti. Si asta e mare lucru. Este cel mai mare ajutor pe care vi-l poate da. In felul asta va forteaza sa fiti si responsabili fata de voi insiva sis a va purtati ca adulti cu responsabilitate nu ca niste copii care isi tot mufeaza ombilicul spiritual la seva vietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Noideea, ai maaaaaaaaaaare dreptate. Sunt o mare norocoasa sa am asa o soacra. E o femeie exceptionala. Doar ca uite pana ai spus tu, nici nu m-am gandit la ea ca la 'psiholog personal', dar ai dreptate. Exact asa se comporta, ca un psiholog. Cat despre responsabilitate, eu nu incerc sa o arunc in carca nimanui, ii ceream doar o parere. Noi suntem impreuna de aproape 9 ani, inainte de asta sotul meu a fost 7 ani singur, si inainte de asta a fost casatorit 7 ani, deci nu e vreun 'baietel' care sa fuga la mama ca nu se stie descurca. Si da, ai dreptate, eu femeie cu atat bun simt, rar mi-a fost dat sa intalnesc. Indiferent ce gandeste, daca crede ca facem bine sau rau, nu zice niciodata. Iar respectul e 100% reciproc, nu mi-as permite niciodata sa-i spun macar 'da-te-ncolo'. Nici de cele cateva ori cand a mai dat si ea cu bata-n balta nu mi-am permis sa deschid gura, pur si simplu din 2 motive: 1. stiu ca nu a spus cu rautate, doar ca a iesit 'gresit'; si 2. din marele respect ptr. ea, nu as taxa-o vreodata ca a zis ceva gresit, mai ales ca sunt convinsa ca si eu am zis in 9 ani lucruri care ei i-au picat nu tocmai bine, tot asa, din greseala, nicidecum cu rautate si nici ea nu m-a pus la colt.

Edit: de cand am nascut nu mi-a zis nici macar o singura data ce sau cum sa fac. Am facut asa cum am crezut eu ca e bine. Daca am sunat-o ptr. un sfat, mi l-a dat, asa cum a stiut ea mai bine sau mi-a spus ca nu stie. Cand ii ziceam ca Victoria nu doarme noaptea (cand era bebe), mi-a zis sa-l las pe fiu-su sa se trezeasca, ca nici el nu dormea noaptea

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002
.....Cand ii ziceam ca Victoria nu doarme noaptea (cand era bebe), mi-a zis sa-l las pe fiu-su sa se trezeasca, ca nici el nu dormea noaptea

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

ce bestiala e!!!! Sa o pupi si din partea noastra! are des chapeaux pt asta.

si noi suntem pe modelul mai rarutz ca-i mai dragut. Si de atunci totul e perfect.

mcm2011, e posibil sa fii si tu f. irascibila, fiind nedormita, energie 0, sange pierdut dupa nastere, emotii, etc. Daca te irita, nu ii mai cereti parerea. Nu cu ea te-ai maritat, nu cu ea vei trai( daca te iubeai cu soacra, cu ea erai impreuna ). Voi nu aveti un cadru medical pt sfaturi de domeniu? un fel de asistenta/ moasa /hot line etc? Pt ca unele din intrebarile tale sunt pur medicale, si decat radioshantz, mai bine cauta o sursa de incredere cu sfaturi. (eu aveam o prietena medic, si am sunat-o si cu 2 balarii sa o intreb, si radea de mineeeeee dar na, ne permitem, ca itnre prietene)

1. de ce o suna sotul pt micile indoieli?
2. de ce raspunzi la intrebari ostentative?
3. de ce te intreaba ce ai mancat?
4. de ce raspunzi?
Deci cu mancatul o intreb pe fiica mea de 3 ani. Din ce in ce mai rar - banui ca in 2-3 ani intrebarea nu o mai vina.
5. inainte de copil, tot asa ii spuneai ce ai mancat si ce ai cheltuit?
6. inainte de tine, sotul al fel ii spunea tot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Mey fetelor, si soacra-mea mai intreba ce fac de mancare, ce a mancat Victoria, (de fapt, in general intreaba daca Victoria mananca bine), ce mancam la cina, etc. Probabil ca diferenta e de la ce fel de soacra vin intrebarile.

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Eu vb cu soacra mea doar din respect pentru al meu sot ca este mama lui,altfel nu as considerao nici cum dupa cate rautati mi-a facut si mi-a spus,odata a vrut sa ma si bata.
Eu o respect pentru ca este mama lui,stiu sigur ca nici dansei nu yi place de mine dar ne respectam de fatada, vorba aia"nu ne pupam pe dinti"in rest sper sa revina la sentimente mai bune daca nu nici nu imi pare rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Cred ca nu ati inteles. Mcm nu ar avea nicio problema, probabil, sa nu vb cu anii cu mama soacra, apoi sa ii mai ceara sfatul, dar sotul nu se poate dezlipi de mama. Din pacate sotul nu are inca cordonul ombilical taiat.
O problema mare este ca soacra are pareri f preconcepute despre RO si nu tb sa ne mire daca stam si ne gandim la reportajele difuzate in occident despre tara noastra. Oricum, pana sotul nu invata sa isi vada de familia lui, soacra o sa te intepe in continuare si nu prea ai ce face, mai ales ca nu ai independenta financiara. Am o experienta similara in familie, la acest moment din fericire pozitiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

MCM, si so-acra mea e frantzuzoaica.
Mai spune si ea "balariii", dar si mama spune. Asa ca nu ma supar.

Deci, inainte ca sa te superi, te gindesti daca mama ta ar fi spus acelasi lucru ce ai fi facut. la mine merge bine treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Ca ea sa-si faca anestezie epidurala, dar tie sa-ti recomande sa nu faci, mi se pare rautate din partea ei, de parca se bucura de durerea ta . Esti intr-o perioada sensibila cand ai sugar, cand alaptezi, n-ai nevoie de sfaturile ei, care numai sfaturi nu sunt! Nu-i mai cereti parerea, nu-i mai povestiti prea multe, cu cat stie mai putine, cu atat mai bine pentru tine. Ea nu se va schimba, invata tu sa te detasezi, s-o ignori sau s-o pui la punct scurt si ferm.

Mergi la inceput

Mergi la inceput