Disneyland Paris - 6 -
Raspunsuri - Pagina 6
Fomalhauti spune:
Noi tocmai ne-am intors (sambata). Prognoza la care ne-am uitat inainte de a pleca arata maxime de 7-8 grade. Probabil asa a fost. Ploaie nu am prins decat cateva picaturi. Intr-o zi a fost ceata. Am niste poze deosebite cu Big Thunder Mountain in ceata - se potriveste bine ceata cu toata ideea de Big Thunder Mountain....
Noi am fost si in februarie. Am prins Disney Lake inghetat la mal dar tot a fost bine.
Poate cea mai urata vreme am prins-o de Halloween. Avem o poza cu Mickey cu pelerina de vampir, cu sotul meu ud pe haine si mi-amintesc de cate ori vad poza comentariul sotului meu: "Ce actor perfect este Mickey, uite cum zambeste si pe ploaie." Mi-as dori mult sa mai merg de Halloween la Disneyland si daca as fi sigura ca ma ploua in fiecare zi.
De fapt mie nu vremea mi se pare problema "dureroasa" ci faptul ca in perioadele mai ieftine sunt inchise unele "atractii" si lipsesc unele spectacole. Si desi exista un site special nu poti afla cu prea mult timp inainte ce anume va fi inchis. Nu pot sa spun exact cu cate zile inainte de a pleca m-am uitat pe site dar sigur nu scria ca e inchis "Tram Tour" si Alba ca Zapada a fost deschisa cel putin o zi in care pe site figura ca inchisa.
Pe de alta parte noi am putut sa ne dam de 4 ori la rand in Buzz Lightyear si de 3-4 ori la rand in Big Thunder Mountain (nu eu personal, eu nu "servesc"). Cred ca in sezonul de varf asta ar fi consumat o zi intreaga.
Parcul era deschis de la ora 10 (8 cu Happy Hours, dar nu erau in fiecare zi) pana la ora 18. Pare o diferenta mare fata de vara cand parcul e deschis pana la ora 23. Din punctul nostru de vedere nu a fost asa mare diferenta. Noi ajungeam in parc abia pe la 11 si pe la ora 17 incepeam sa dam semne de oboseala. (Nu ma refer la oboseala in sensul de somn ci la "saturatie" - adica cei mici nu prea mai aveau chef sa se dea in nimic.) Cred ca numai adolescentii rezista de dimineata pana noaptea, sa alerge de la o distractie la alta.
Si fiindca tot discutati de martie. Cand spun martie si Disneyland parca simt un puternic miros de zambile, cel mai puternic pe care l-am simtit vreodata (nu am fost primavara in Olanda dar visez sa o fac). Si incercati sa prindeti 17 martie. E Sf.Patrick si noi am prins focuri de artificii verzi, diferite de cele de vara si de cele de Halloween (care sunt diferite intre ele).
E frumos la Disneyland, zau daca mai conteaza vremea.
_Ralu_ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Deci, fara sa mai dezvolt: cine poate sa-mi spuna cat de frig si de urat poate fi la Paris la sfarsit de martie? www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Noi am fost anul trecut intre 1-4 aprilie.
La Disneyland am mers doar o zi...pe 2 aprilie.
Zilele de 1,3 si 4 au fost foarte-foarte friguroase si urate...a si plouat in mare parte. Am purtat geaca groasa, copilu si caciula...Pe 2, cand am fost la DL a fost soaaaareee, caaaald....am stat toti in maneca scurta si pantaloni 3/4, si tot cald ne-a fost.
Deci...ai inteles da? E strict dupa noroc...
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Micky2007 spune:
Exista hoteluri (in DL) cu camere unde se pot caza 3 adulti si 2 copii? Sau trebuie sa iau 2 camere?
Iris2002 spune:
Micky, noi am fost la Newport Bay trei adulti si doi copii, dar un copil avea sub trei ani.
Mai e posibil daca iei camera de familie la Disneyland Hotel si de asemenea la Davy Crockett, dar pentru ultimul trebuie sa ai masina, nu e autobuz, cam 15 minute cu masina, am inteles.
Micky2007 spune:
Iris multumesc pentru raspuns, chiar ma uitam la Newport bay acum. Eu am gemenasi de 3 ani, deci este ok cred.
Pentru Disney Hotel nu voi opta prea curand.
Androix spune:
Multumesc pentru raspunsurile legate de intrebarea mea cu vremea. Intre timp vestile sunt foarte proaste pentru noi. Se pare ca am dimensionat gresit bugetul si 90% amanam plecarea pentru anul viitor. De fapt saptamana asta a fost prima data cand am trecut pe hartie ce si cat ne costa si ne-am cam luat cu mainile de cap pentru ca depasea bine ce ne inchipuisem pana acum.
Poate cineva sa-mi spuna cam cati bani mi-ar trebui pentru 4 zile, o famile de 4 p[entru mancare si alte cheltuieli gen suveniruri si etc? Ca noi aici ne-am impotmolit.
Fomalhauti, vroiam sa te intreb cat platiti voi pentru transferul de la aeroport si cu ce mergeti. Mie mi s-a parut enorm sa dau 200 de euro dus intors pentru toti 4.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Micky2007 spune:
androix eu am dat cam 50 mil in banii vechi pentru 3 zile (2 nopti) 3 persoane (2 adulti si un copil de 6 ani). Si hotelul a fost Dream Castel.
Dar am gasit avion la 5 mil pentru toti 3. Acum nu mai gasesc o asemenea oferta.
Ce buget ai? Si cam in ce perioada vrei sa mergi? Poate pot sa te ajut, eu sunt o mare cautatoare de variante cat mai ieftine.
Eu cu 2 copii vreau sa caut cea mai ieftina varianta.
Androix spune:
50 mil doar de cheltuiala? Noi am calculat in euro. Am pus 450 cazarea, 500 sau 600 transportul, 200 transferul. Iar noi in clipa de fata avem 1400, in feb. nu avem ce pune deoparte si in martie mai mult de 100 de euro nu cred ca am avea de unde scoate. Deci ne-am gasit in urmatoarea situatie:
1. renuntam la o zi de parc pentru ca nu mai avem bani pentru o noapte de cazare la beauvais
2. mergem si suntem cu banii pe limita, iar mie nu-mi place asta cand sunt in vacanta si in alta tara, nu neparat de fite cat pentru faptul ca mi-e groaza sa nu se intample ceva neprevazut si eu sa nu am bani la mine.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Fomalhauti spune:
De la Beauvais am mers cu autocarul VEA. Exista link aici. Ne-a costat 96 euro (24 euro de persoana pentru orice persoana peste 3 ani).
La intoarcere orele autocarului VEA nu ni se potriveau (nu sunt decat 3 pe zi). Am mers cu RER, apoi metrou, apoi autobuzul special de la Paris la Beauvais. RER+metrou a fost 21,.. euro si autobuzul 60 euro (adica 15 euro de persoana pentru orice persoana peste 3 ani).
Cea mai ieftina varianta de a manca este urmatoarea: cineva merge la Auchan din Val d'Europe si cumpara paine, branza, lapte si ce mai vreti. Drumul pana acolo este gratuit cu autobuzul 50 daca stai la hoteluri Disney (trebuie sa arati "Easy Pass" pe care il primesti de la receptie; este cel care iti permite si accesul la orele de dimineata). De la hotel poti cere orarul autobuzelor fiindca uneori vine mai des, uneori sunt pauze de o ora intre autobuze. Asa s-ar putea sa iesi mai ieftin cu mancarea decat acasa!
Varianta 2: iti iei ceva de mancare de la magazinul Relay din gara Disneyland (este primul magazin cum intri in gara venind dinspre parc).
In Disney Village poti manca seara la Earl of Sandwich, 5,50 euro un sandwich care iti ajunge sau o salata mare.
In parcuri ar fi cam 7 euro de persoana un Croque Monsieur (sper ca am scris bine) sau o bruscheta (care este un pic altceva decat ce am mancat eu in Romania sub denumirea asta). Sucurile sunt scumpe - dar exista surse de apa potabila din loc in loc.
Fomalhauti spune:
Androix, eu zic ca ar putea sa-ti ajunga banii. Adica s-ar putea sa gasesti bilete de avion un pic mai ieftin de 500 euro, noi am dat cam 500 euro 4 bilete (adulti sau copii e la fel la low cost) plus infant care e parca 70 euro (batut in cuie). Ai putea economisi ceva si avand un singur bagaj de cala (noi am avut doua). Urmareste ofertele Bluair si Wizzair, au reduceri uneori, asa, doar o zi (Bluair a avut zilele trecute, era reclama la metrou).
Mergeti si va intoarceti cu RER, adica 164 euro si ai mai ramas cu 36 de euro.
Intr-adevar va trebui sa cam renunti la suveniruri (desi daca luati mancare de la Auchan s-ar putea sa ramana si de niste tricouri la reducere - 5 euro de copil, de adult nu am luat).
Daca te tenteaza pozele facute la diferite atractii vezi ca se pot cumpara si fara rame desi ei baga in fata diferite tipuri de rame. Si era o oferta 35 euro 5 poze (la atractii sau cu personaje).