SCAUN AUTO
Raspunsuri - Pagina 5
manumanu spune:
Theo, pe linkul pus de tine nu ara pretul... poti sa ne spui cam cat costa? Si daca spatarul se poate regla (inclinare pt somn)? Multumesc!
Citat: |
citat din mesajul lui theo_2004 http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze/auto-kindersitze/kidfix eu pe acesta il recomand. fiul meu cel mare calatoreste in el de ... vreo 3 ani. drumuri lungi, vacante de cate 5000km plus zilnic in Bucuresti. este scump dar ... f sigur si comod. este o investitie pentru siguranta copilului. in link este un video (al doilea din tab-ul Videos und Gebrauchsanleitungen) unde este explicat cum se foloseste centura. mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
theo_2004 spune:
pretul ... depinde de unde il iei si daca e vreo reducere in momentul acela.
http://www.mytoys.de/Auto-Kindersitze-15-bis-36-kg/Auto-Kindersitze/Unterwegs-mit-dem-Auto/KID/de-mt.tr.ca01.04.18.05/?filter=brand.R%C3%B6mer
mytoys.de livreaza si in Ro pt 15 eur parca.
are si o oarece inclinare, dar nici un scaun pt 15 - 36 kg nu se inclina ca cele din grupa anterioara.
http://www.shopmania.ro/echipament-pentru-copii-si-bebelusi/p-scaun-auto-kidfix-britax-romer-21469904
uite si preturi in Ro
manumanu spune:
Multumesc! Crezi ca e atat de important Isofixul? Mie imi trebuie 2 dintr-o data...
theo_2004 spune:
eu cred ca e f important isofixul. nu pot acum sa explic de ce ca ma grabesc nitel (un copil imi e in cada cu spuma iar altul misuna la picioarele mele).
la grupa aceasta de scaune care se fixeaza doar cu centura masinii isofixul vine cu un plus de siguranta, fixand scaunul de bancheta si nelasand loc de "alunecare", "miscare" a scaunului si la o adica Doamne fereste, centura fixeaza doar greutatea copilului, nu este presiune pe ea si din partea scaunului.
am fost oare coerenta? se intelege ceva? revin cu explicatii daca e cazul. ma duc sa scot din clabuceala baietul cel mare!
eumada spune:
Pai ne duceam la tara unde ninsese un pic si era frig.....am observat ca nu o mai prind imbracata cu geaca sau combinezon...maine o las in bluza si trag la maxim de centuri,poate mai incape...de vreo doua saptamani am vazut ca nu le mai pot incheia peste umar.E greu s-o imbrac si s-o dezbrac in masina...
E caciula mare,de fapt e mai jos un pic,dar....absolut ca trebuie altul.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
manumanu spune:
Theo, inteleg ca e un element de siguranta in plus, dar nu inteleg cum e cu greutatea... centura masinii e facuta sa "retina" greutatea si volumul unui adult, or copilul+scaunul cam ajung acolo... de aceea or fi omologate si aceste scaune fara Isofix (pe langa faptul ca nu toate masinile au Isofix).
Citat: |
citat din mesajul lui theo_2004 eu cred ca e f important isofixul. nu pot acum sa explic de ce ca ma grabesc nitel (un copil imi e in cada cu spuma iar altul misuna la picioarele mele). la grupa aceasta de scaune care se fixeaza doar cu centura masinii isofixul vine cu un plus de siguranta, fixand scaunul de bancheta si nelasand loc de "alunecare", "miscare" a scaunului si la o adica Doamne fereste, centura fixeaza doar greutatea copilului, nu este presiune pe ea si din partea scaunului. am fost oare coerenta? se intelege ceva? revin cu explicatii daca e cazul. ma duc sa scot din clabuceala baietul cel mare! mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010) "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
theo_2004 spune:
mda ... poate nu m-am exprimat chiar ok. fara isofix sunt 2 "volume" diferite (daca vrei sa o iei mai abstract) puse unul peste altul; si acestea 2 pot avea traiectorii diferite la o adica. si mai e o chestie: fara isofix se tot misca scaunul pe bancheta cand se da jos copilul, cand se urca trebuie iar aranjat ... sigur ca sunt omologate si cele fara isofix. sistemul pentru isofix se poate monta in masina la service -uri autorizate.
motive se gasesc. si pentru a lua cu isofix si pentru a lua fara. diferenta de pret nu este foarte mare. la tine ... e la dublu, dar ... trebuie sa te gandesti ca vor folosi scaunul mai multi ani de acum incolo decat le-au folosit pe cele anterioare. chiar in decembrie am discutat cu sora mea si, nu mai stiu exact daca in legea pt Germania sau pt Austria, scrie ca pana 135 cm trebuie si spatarul scaunului, abia apoi, pana la 150 cm ai copilului, se accepta doar inaltator.
raman la parerea mea: CU isofix
manumanu spune:
Theo, multumesc. Noi avem si acum scaune cu Isofix, numai ca sunt rear-facing si sunt montate pe un cadru si au centuri proprii, deci cu totul alt sistem decat astea, de aceea eram nelamurita cu Isofixul la grupa 15-36 kg. Si eu sunt "safety-freak" asa ca o sa le comand pe astea din Germania, merci de pont, sunt intr-adevar mult mai ieftine decat in Ro.
eumada spune:
Am descoperit acu` dimineata ca scaunul de acum mai are doua fante cu vreo trei degete mai sus de primele...si am reglat centurile la maxim..sunt la limita.O sa incerc acus sa vedem daca ii vin fara geaca si cu geaca.Oricum pe el scrie 0+,0-18 kg.....sper sa mearga,daca nu ma duc si-mi iau unul ca lumea.
Macar m-am dumirit ce si cum...va multumesc,se poate inchide subiectul.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....